TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018

KPSS A
    guy 2018 sınav soruları cevapları gelir uzmanlığı 2018
    359
    5512
    877574
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • J
      JKeynes Son düzenleyen:

bretton woods sorusunun cevabı amerika değil sanırım. çünkü amerikanın fazlası değil açığı varmış çünkü cevap farklı bişi ama o değil muhtemelen gitti bir adet soru daha

ahmetcky M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • E
        emr @duyguuu37 Son düzenleyen:

@duyguuu37 bence bu noktada kurumunda bunları tespit edip başvuruları geçersiz kılması gerekir. Kişiler böyle bir imkan varsa kullanır etik olup olmamasını düşünmez. Zira kendi fayda ve çıkarını korur. Keşke olmasaymış böyle bir durum. Ama kurumun da buna müsaade etmemesi lazım. Başvuranların basit bir excel programı ile mevcutta zaten guy olup olmadıklarını belirleyip bu garabetin önüne geçmesi gerekirmiş. Yada alım yönetmeliğinde böyle bir açık mı var ona da bakmak gerek. Yazık gerçekten.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • ahmetcky
          ahmetcky @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes zaten yanlış olanı soruyordu

“Ölmekten müthiş bir şekilde korkuyordu; çünkü henüz gerçek anlamda yaşamamıştı.”

| Kafka

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • E
            emr Son düzenleyen:

Öte yandan, dün girdiğimiz sınav, 2010 yılı ve öncesinde yapılan vergi denetmen yardımcılığı sınavlarından da daha zor bir sınavdı bence. Ne yazık ki artık kamu hizmetine girmek gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Sistemin çarpıklığı, eşitsizliği ve talep fazlalığı ile ilgili bir tespit sadece. Mutlaka birilerinin bir şekilde elenmesi gerek ve kurumlarında bunu hakkaniyetle yapması. Yoksa kimsenin mevkisinde makamında ne gözümüz var, ne de kimseyi töhmet altında bırakıyoruz. Herşey artık daha da zor ve iyice zorlaşacak. Gidişat bu yönde. Herkes emeğinin karşılığını umarım tez vakitte ve en hayırlı şekilde elde eder.

• M
              merve06 @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes hocam zaten yanlışı soruyordu ve şıkta da amerikanın fazla vermesi diyordu

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • J
                JKeynes @merve06 Son düzenleyen:

@merve06 o zaman güzel yanlışlıkla doğru yapmışım çok hoş 😊

• falanfilan
                  falanfilan @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes son satırlari okursanız https://groups.google.com/forum/m/#!topic/uit-ikt337/-waRkk6M-TY

J 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • falanfilan
                    falanfilan @duyguuu37 Son düzenleyen:

@duyguuu37 aynen hem onu gördüm ben de hem de notlara bakınca kv ye karşılık Ayırma diye geçiyor. Yani doğrusu şıklarda varken yanlış isaretlemedik sanırım o an herkese o doğru geldi

• J
                      JKeynes @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan anladım hocam aklımda hangisi doğrudur diye kalmıştı sorun burdan çıktı şu an anladım teşekkür ediyorum 🙂

• J
                        JKeynes Son düzenleyen:

dostlarım son sorum olsun bu da lüks mal sorusunu ve şıklarını hatırlayan şuraya birazcık şukular mı lütfen anımsamakta zorlanıyorum soruyu doğruyu mu yanlışımı soruyordu onu da hatırlayamadım.

E M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • A
                          alika28 @baybatur Son düzenleyen:

@baybatur hocam mc falan nedir neden bu kadar teferruata girdiniz anlamadım dikey eksende toplam maliyet var işletmenin üretimi artıyor yatay eksende eşit aralıklarla ama dikey eksendeki toplam maliyeti azalarak artıyor yani örneğin maliyeti 10 iken 17 oluyor fark 7. 17den 22 oluyor fark 5. 22den 25 oluyor fark 3. yani görüldüğü üzere artttı 10dan 25e ama azala azala arttı ama adamın üretimi hep eşit aralıklarla artıyor yani üretimi eşit arttı maliyeti azalarak arttı toplamda da getirisi ARTTI çünkü maliyeti düştü gittikçe ve adamın getirisi artan getiri oldu. Bilmiyorum daha nasıl anlatabilirim ben artan getiri yaptım ama şuan muallak sorularım arasında duruyor o kadar çok itiraz geldi ki artan getiriye direk doğru diyemiyorum. Ama şu yaptığım yoruma yanlış diyecek varsa direk yanlışa ayırıcam soruyu

Bir insan bir insana elbette yeterdi.

T B 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                          • E
                            eliff Son düzenleyen:

Komanditer ortak ticari isletmeli bir sık var mydi ?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • T
                              Tahkikat Son düzenleyen:

Şu soruları nasıl yanlış yaptım anlam veremiyorum.
                              65-75 arası gelecek büyük ihtimal...

Mutlak Muvazaa/ Zihni Kayıt
                              %25 kâr / %20 kâr
                              Defi / İtiraz
                              960.000 / 1.050.000
                              Dernek
                              Maktu
                              İç borçlanma
                              Program / Performans
                              Harçlar
                              Akreditif

İstanbul kurumda 79la kapatır diyordum ama sınavda tuzak vardı bayağı. Çoğu yer 75 altını görebilir. Bakalım Edirne kaçla kapatacak...

Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler.

• E
                                eliff @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes soru doğruyu soruyordu cevap engel egrisi lüks mallarda pozitif olurdu cevao

• M
                                  merve06 @JKeynes Son düzenleyen:

@jkeynes soru engel egrisiyle ilgili hangisi dogrudur diye soruyordu. Şıklarda da lüks mal pozitif egimlidir, miktar eksenine çizilen dogru varsa gelirin talep esnekliği sonsuzdur gibi bişey vardı aklımda sadece bu 2 şık kalmış hocam

• T
                                    Tahkikat @alika28 Son düzenleyen:

@alika28 Dostum haklısın. Bazı arkadaşlar getiri ile maliyeti karıştırıyor. İlkten D yaptım, sonradan artan yaptım. Grafiği ters çevirirsen AC'nin azalan görüntüsüne ulaşırsın ve bu da artan getiri kısmına tekabül eder.

Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler.

E A 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • E
                                      eliff @Tahkikat Son düzenleyen:

@tahkikat doğru tartışmaya kapanmalı bence artk yanlış yaptım ben de

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                      • M
                                        merve06 @eliff Son düzenleyen:

@eliff o soruda komanditer ortak sermaye olarak ne getiremez diyordu cevap da komanditer ortak ticari itibarını getirmez olacaktı dogru yapmışsınız büyük ihtimal:)

M E 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • M
                                          merve06 @merve06 Son düzenleyen:

@merve06 yanlış yazmışım soruyu hangisi şirkeye sermaye olarak getiremez gibi bişey diyordu

• E
                                            eliff @merve06 Son düzenleyen:

@merve06 Ben komanditer ortak ticari işletmeli bir sık vardı onu işaretledim maalesef 🙂

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 125
                                            • 126
                                            • 127
                                            • 128
                                            • 129
                                            • 275
                                            • 276
                                            • 127 / 276
                                            • İlk ileti