21 Ağu 2018 19:54

Arkadaşlar ben 2014 yılından beri kurum sınavlarına girerim hatırı sayılır mülakattan elendim. Naçizane tecrübeliler grubunda olduğumu düşünüyorum. Bu benim toplamda 6. Gib sınavım. Daha önce 4 kez guya girdim ve tamamını kazandım bu yıl da 15 gün arayla ikinci kez (ilki dguy) gib’in yapmış olduğu bu sınava girdim.

Şimdi şöyle bir analiz yapmak istiyorum. Birincisi gib sistemini kesinlikle değiştirmiş görünüyor. Benim şahsi görüşüm kurum oluşan o kötü imajı silmenin peşinde. Guy mu? Kek sınav söylemini yok etme peşindeler ve başarılı da oluyorlar. Bakın şu cebe atmalık kitapçığı değiştirsinler süreyi de 2.5 saatten 2 saate indirsinler 70 barajı bile aşağı çekilecek konuma gelir. Bu kadar iddialıyım çünkü geçen sene değişen sınav komisyonu zehir gibi maşallah. Hakkın veriyorlar ve İki yıldır gib gerçekten kaliteli sınavlar yapıyor. 2015 mhuy sınavına girenler bilir sınav esnasında aklım çıkmıştı o kadar kaliteli 60 soru vardı ki bir tane bile soru kolay değildi gerçekten çalışan gelsin bilmeyen adama güle güle demişlerdi. Bence bu sınav da kısmen öyle. Şuraya bu sınavdan 10 tane soru yazsam tamamını doğru yapacak bir kişi çıkmaz eminim. Bu da aslında bu sınavın ne kadar kaliteli olduğunu gösterir. Guy sınavı olduğu için işte hep böyle tepeden bakmalar ama merak etmeyin kolay sınav diyenler de boyunun ölçüsünü almak suretiyle tarihin tozlu raflarına gömülecekler.

Sınava gelirsek Ben bu sınavın 80 doğrunun altında kapatacağını söyledim düşeceği yer max 79’dur dedim. Çünkü ciddi bir yığılma oldu iki yıldır ciddi rakiplerin önemli bir kısmı duruyor ve tabi bir de benim gibi yıllardır bu sınava hazırlanan insanlar var tabi ben her ne kadar ciddi bir hazırlık yapamasam da (çalıştığım için-özel sektör) benim dönemimden en az üç arkadaşım da bu sınava girdiler mesela. Bu nedenle sayının da az olması nedeniyle ortalama bence 1-2 puan yükselecektir.

Gördüğüm kadarıyla guy istanbul yazan arkadaşların çoğu dguy’da da sınava girmiş. Ben iki sınavın da benzer özelliklerde olduğunu düşünüyorum ve ikisinin de yakın puanlarda kapatacağını düşünüyorum. 78-79 79-80 gibi.

Umarım herkesin hakkında hayırlısı neyse o olur.