SOSYAL HİZMET VE KAYMAKAMLIK
-
Kaymakamlık Sınavına İlişkin Yeni Açıklanan Khk’da
yeni maddede psikoloji, sosyoloji ve halkla ilişkiler isim olarak tanımlanmış ve fakat sosyal hizmet tanımlanmanmamıştır. yüzde seksenlik dilimi içermekte midir? sosyal hizmet mezunu olarak kaymakamlık sınavına girebilir miyim ?
teşekkürler, iyi çalışmalar. -
girebilirsiniz tabiki.
-
@james-buchanan cevabınız için teşekkürler
yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekecek.
Şeklinde kanun. Çalışmaya başlamak için Nohutçunun kaynaklarını edindim ve fakat hak verilmezse diye sonsuz endişeliyim .
-
konuyu @paretowilfredo @Antimülakat arkadaşlara bırakıyorum.
-
@ilaydailayda Hocam bu konu hakkında bimer veya cimer yoluyla İçişleri Bakanlığından bilgi edinmenizi tavsiye ederim.
-
@luthor Elbette bilgi edinme hakkı kapsamında cimere başvuruda bulundum . Sağolun
-
@luthor, içinde söyledi: SOSYAL HİZMET VE KAYMAKAMLIK
@ilaydailayda Hocam bu konu hakkında cimer yoluyla İçişleri Bakanlığından bilgi edinmenizi tavsiye ederim.
Bimer kalmadı gerçi düzelteyim cimer
-
@ilaydailayda hanım bu konunun net kazanması gerektiğini düşünüyorum. Burada belirtilen %80 neye göre belirlenecektir? Her üniversitenin aynı bölümünde okutulan dersler aynı değildir. Ayrıca iki farklı üniversitede yer alan aynı bölüm için okutulan derslerin kredisi de farklı olmaktadır. Bu nedenle bu bölümlerin %80'ini karşılayacak olan bölümler için detaylar, sınav ilanında önce netleşecektir. Şu haliyle ben Sosyal Hizmetler mezunlarının başvuru yapamayacaklarını düşünüyorum.
-
@antimülakat teşekkürler ,
İibf çıkışlı olanların da başvuramayacağını mı düşünüyorsunuz ? -
@ilaydailayda maalesef hocam. Burada ismen geçmese de, bu bölümlerle çoğu noktada aynı derslere sahip bölümler açıldı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi. Bunlardan mezun olanları da dahil etmek için bu %80 meselesi ortaya konmuş gibi duruyor. Kaldı ki, ben sosyal hizmetler bölümünde okutulan derslerin, yukarıda yer alan bölümlerden hiçbirinin müfredatı ile %80 oranında uyuşacağını düşünmüyorum.
-
Sosyoloji ve psikolojinin ve hatta halkla ilişkilerin dahil edildiği kanun maddesinde sosyal hizmetin olmaması imkansız . Umarım girebilirim
Çok teşekkür ederim -
@luthor, içinde söyledi: SOSYAL HİZMET VE KAYMAKAMLIK
@ilaydailayda Hocam bu konu hakkında bimer veya cimer yoluyla İçişleri Bakanlığından bilgi edinmenizi tavsiye ederim.
Ben Calisma Ekonomisi mezunuyum. Ben de sordum %80e dahil mi benim bölümüm diye. Atıf yaparak belirttiğim kanun maddesini bana geri göndererdiler.
-
@tiebout Doğrudur hocam.Daha net bir bilgi nereden alınır bilemiyorum.Önceki iletide yazıldığı gibi ilan gelince şekillenecek muhtemelen.
-
Sosyal Hizmetler bölümü bir zamanlar çok popülerdi şimdi atama sayısı ile mezun sayısı oranı oldukça düştü. Asdep memuru en önemli alım haline geldi sanki.
-
@ilaydailayda Merhaba Hocam ben de İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü mezunuyum ve bu sorunun cevabını araştırıyorum kaymakamlık sınavına girebilir miyiz bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.