2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@böğürtlen a seçeneği kimin görev alanına giriyor
-
@orion hocam o kadar konu+soru çözdüm ben iç işlerinin böyle bir görevini gormedim soruyu şıklardan eledim bende. Ama saçma bir seçenek koymuşlar orası kesin
-
@böğürtlen dediğiniz gibi bende görevleri diye bölüm hiç okumadim.sadece bulunduğum yerde hükümet konağının görevlerinden şıkları eledim.Ancak kıyı sınır için içişleri bakanlığı sahil ve jandarma olarak düşündüm ama askeriyeni görev alanı da olabilir diye işaretlemiştim tutmadı.
-
@orion mahalli idareler çevre şehirciliğe bağlandı
-
Şanliurfa sorusu netlestimi ?
-
@osaduman teşekkür ederim.
-
@oflu61 soruda il veya ilçe demiyordu validir
-
@beyefendi işin içinden çıkamadım trafik sinyalizasyon vs bld görevi d dedik çok gittim geldim a-b şıkları arasında
-
@osaduman hocam 28 sayılı karar ile ilk defa dış ticaret serbestleşmesi başlamıyor mu 1983 yaptm bende o yüzden
-
Açık uçlu sınavlar başlamadan önce yapılan 80 soruluk test usulü sınav 63 doğru ile kapatmıştı (NET DEĞİL) O sınavda yanlışların doğruları götürmesi gibi bir durum söz konusu değildi. Yanlışların doğruları götürdüğünü varsayarsak 80 soruluk test usulü sınav 58,75 net ile kapatmış oluyor. Sınava giren sayısının artmış olması, sınavın ne zor ne kolay oluşu kaçla kapatacağına dair bir fikir oluşturabiliyor.
-
80 soruluk sınavda 58,75 net yapan mülakata katılmaya hak kazandı. Yani 80 soruda %73,5 oranında başarı sağlayan adaylar mülakata hak kazandı. Aynı mantıkla tamamen oransal bir bağ kurarak tahminde bulunacak olursak +-1, bu sınav için de %73,5'lik bir başarı yüzdesi gerekirse sınav 72,5-74,5 net ile kapatabilir. Bu sadece yorum umarım daha da düşük olur.
-
Sorular açıklanıyor ama doğru sonuçlar değil halan muallak herşey bu sınav gerçekte çok zordu kolay diyenler sallama ekibi.
-
Geçtiğimiz 40 soruluk açık uçlu sınavda 23-24 doğrulara düşecek diyen arkadaşlar olmuştu, sınav 29-31 arası bir doğru ile kapattı. Her sınavda büyük oranda %72-74 arası başarı gösterenler mülakata katılmaya hak kazanıyor. Tüm kaymakamlık sınavlarını bu anlamda inceleyebilirsiniz. Bu mantıkla hareket edersek bu sınavın da 70 netin altına düşmesi oldukça zor. 72,5-74,5 net arası bir yerde kapatması muhtemel olabilir.
-
68 net iş yapar mı
-
Bu içişleri sorusunda bence sıkıntı var. Sınavda da şıkları en az 5 kez okudum, görevler direkt kanundan alınmış ve kanunda pasaport geçmiyor. Lakin malumunuz pasaport nüfus idaresinin işi, dolayısıyla ya şıklarda çok ince bir nüans vardı ya da dediğim gibi sıkıntılı bir soru. Ayrıca o soru tam gelir idaresi başkanlığının gereksiz elemeye yönelik sorularına benzemiş, bilen de şüpheye düşüyor.
-
Son günlerin en mutsuz sabahına uyandım bugün, hele bir de kuvvetle muhtemel son sınav olduğunu düşündükçe daha da katlanıyor mutsuzluğum. Bu duygu durumumu etrafımdakilerle çok paylaşamıyorum, o yüzden yazmak istedim.
-
yaş 35 olduğu için mi son sınav bu?
-
@murky 1 no'lu cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 254. maddesinin (ğ) bendi.
" ğ) Pasaport hizmetlerini yürütmek. "
-
Merhabalar arkadaşlar bu sınavdan sonra gelmemek olmaz dedim. @genclerbirlikli hocam gitdi geldi yaptık ama ben ayran dayanamadim kusura bakma artık.
Sınav hakkında düşüncelerime geçmeden evvel uzun süredir sizler gibi emek veren bir kardeşinizim 3.sınavima girdim. Ancak en çok çalışıp girdiğim sınav en zorlandığım sınav oldu. Son iki mülakata kalan bazı arkadaşlarla da konuştugumuzda ortak görüşümuz sınavın zor olduğu yönünde. Ben bu sınavın 69-70 bandında kapatacagini düşünüyorum. Çok kolaydi diyip 75 üstü kapatacak olanlar neye dayanarak diyor bilemiyorum. Ancak Örnek vermem gerekirse geçen yıl derece yapan bir kardeşimiz bu sınavda şu an 20 yanlışını rahat sayıyor. İnşallah hak edenin sonunda kaymakam olacağı bir sonuçla karşılaşırız. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. -
Herkes kendi yaptığına doğru gözüyle bakıyor, turkceyi full yaptığını düşünüyor ondan sonra 74-75'ten aşağı kapatmaz diyor bakın bu sinav gerçekten ağır bir sinavdi. yanılmıyorsam en son yapılan test sınavında 80 soruda 60 doğru kazandırmıştı yani yüzde 75 yapan kazandı. Ama atış serbestti onun özgüveni vardı. Yanlış dogruyu göturmuyordu. Diğer bir husus 60 kişi alınıyordu su an 100. Son olarak bence yapılan en zor sınavlardan biriydi. şahsi kanaatim olarak 68 nete bile geleceğini dusunuyorum