Kocakarı İlaçları, İşe Yarayan Anne İksirleri, Anne Tedavi Yöntemleri
-
Dostlar iyi akşamlar. Bugün hepimizin bildiği bir gerçeği tekrar ifade etmek istiyorum. Günümüzde maalesef sağlık sektörü, tedavi edilen insan sayısına verdiği önemden ziyade, dönemsel karını arttırma yolunda hızla ilerliyor. Birbirleri arasında anlaşmalı doktorlardan tutunda, eczane doktor ilişkilerine kadar koparan koparana bir anlayış iyice hakim olmaya başladı. Yakinen tanıdığım bir Hemşire arkadaştan duyduğum sözler karşısında bu durumu iyice netleştirdim: X alanında uzman bir doktora vücudumun şurasında bir ağrı var diye gidiyorsun? Elbette güzel bir meblağ karşılığında, o da aralarında anlaşma yaptıkları başka bir alanda uzman bir doktora sizi yönlendirmek için aslında var olmayan bir rahatsızlığınız olduğunu ve bunun tedavisini o anlaşma yaptığı doktorun çok iyi yaptığını söylüyormuş. Bu sayede karşılıklı win win, gelsin paralar. Dostlar, ben çok acilleşilmediği sürece hastane ve doktora gidilmesine karşıyım. Bazı doktorlar, ilaç mümessilleri ile anlaşma yapıp sizi kasıtlı olarak bir ilacı almaya yönlendiriyorlar, lütfen bunun farkına varalım. Bu nedenle "Kişi kendinin doktorudur" sözünden hareketle bu başlık altında faydasını gördüğümüz anne iksirlerini paylaşalım. Amiyane tabirle kocakarı ilaçları dediğimiz, anne iksirleri bazen en yüksek dozlu ilaçlardan daha faydalı olabiliyor. Bu bilgileri birbirimiz ile paylaşalım, herkes yararlansın. Tıbbi İlaçlar yerine, Kocakarı ilaçlarına göz atalım. Değerli hocamın sözüyle noktalıyorum: "Dünya'nın en büyük ilaç üreten şirketleri, yılın başında yaptıkları toplantıda, ürettiğimiz ilaçlar ile kaç insanın tedavi edilmesine yardımcı olduk diye konuşmazlar, bu yıl karımızı daha fazla nasıl arttırırız diye konuşurlar"
-
Hemen ben başlayayım bir kaç gündür ağzımın içinde üst damakta bir acı vardı. Yemek yedikçe canım acıyordu. Eşim dedi ki: Kara Dut suyunu ağzında çalkala çok sürede geçiyor dedi. Dediğini yaptım ve çok rahatladım. Gerçekten kısa sürede etkisini gösterdi, sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum.
-
Grip icin, ya da öksuruge filan da iyi geliyor: nar cicegi kurusu cayi
Nar cicegi kurusunu suya atip demliyorsunuz. Mukemmel etki:) ama duzenli icilmesini tavsiye etmem sekeri filan dusuruyormus, zararli.
Ama kendimi kirgin hissedince hemen yapiveririm, iyi geliyor. -
@antimülakat üstat iki gündür çevremizde dolaşan hastalıklar sonrası güzel başlık. O zaman soğuk algınlığı, grip vs gibi rahatsızlıklara kayınvalidem tarafından bana önerilen çay ile katkı sağlayayım.
Ada çayını kaynatıp bir süre demlenmesi için bırakıyoruz, sonra onu bir bardağa boşaltıp içine zencefil ve karabiber ekliyoruz, biraz karıştırıyoruz, limon sıkıyoruz, biraz daha karıştırıyoruz, en son acı tadı alsın ve faydası artsın diye balı da ekliyoruz ve her yudumdan önce baharatlar alta çökmesin diye karıştırarak içiyoruz. Hastalığı hemen geçirmese de hem süresini azaltıyor hem de hastalık süresince vücudun çökmesini engelliyor. -
@1umut astım öksürüğü olanlar için gül hatmi çiçeğini öneririm. Normal çay gibi demleyip tüketiyoruz özellikle gece yatmadan önce içiyoruz
-
Sigarayı bırakmak içinde tarçın ve meyan kökü olmayan tavsiyeleri bekliyorum.
-
@onuktekin, içinde söyledi: Kocakarı İlaçları, İşe Yarayan Anne İksirleri, Anne Tedavi Yöntemleri
Sigarayı bırakmak içinde tarçın ve meyan kökü olmayan tavsiyeleri bekliyorum.
bitlis tv de tütüne son set satılıyor 99 tl.bi dene dicemde daha cok sigara içebilirsin.d
-
@deepblue hocam televizyon pazarlamaları beni korkutuyor aktara gidip bana şunu şunu ver deyip kendim hazırlamam lazım
-
@onuktekin Hocam tarçın ve meyankökü ne gibi bir fayda ediyor?
-
@luthor meyan kökünü çiğnemek isteği bastırıyor. Ama rahatsız ediyor beni. Tarçın da sigara isteği geldiğinde ağızdaki o ekşimtrak tadı alıyor. Bu yüzden karışımlarda oluyor mutlaka. Tarçın da beni rahatsız ediyor. Bu yüzden ondan da uzak duruyorum.
-
@onuktekin Araştırayım hocam sağ ol
-
@luthor hocam iyi bir terleme detoks çayları iyi geliyor aslında. Bu işin en temizi hacamat gibi duruyor ama ertelemekten bir türlü yaptıramadım. Bu sıralar onu da düşünüyorum.
-
@onuktekin Hocam ilk önce kendini şartlaman lazım aslında.Ben bir ara üniversitedeyken 2 hafta içmedim ama baya çevremden kopuktum o iki haftada.Sonra döndüğümde tekrar başladım ama şuan kesin olarak bırakmayı düşünüyorum.
-
Sinuzit agriniz olduğunda kettle'da su kaynatarak buharini burnunuza çektiğinizde bas agrinizi kesiyor. Ayrica kettle'in içine 2 tane mentollü şeker ya da naneli seker attiginizda daha da cabuk geçiriyor.
Not: Bazen sinuzitle migren karistiriliyor. Sinuzit solunumla alakali bir agri oluyor. Bu yuzden sinuslerin oldugu alin bölgesi ve elmacik kemiğinin olduğu bölgede agri yapar.
-
Boğaz enfeksiyonu için, cezvede kaynatılmış pekmeze karabiber atıyorsun ve sıcağı ile içip yatıyorsun, çok güzel bir terleme sonrası enfeksiyon derdi sona eriyor. Denemekte fayda dostlar!
-
Nane -limon kaynatın gitsin . Herşeye iyi geliyor.
Birde vicks krem var mentollü burun ucunuza sürün tıkanmayı açıyor grip dönemlerinde ️ -
Bir yerde iltihap var ise ve derinin baya altında ise bamya 2 3 dk kaynatılıp daha sonra ezilerek yaranın veya bölgenin üstüne sürülür bezle sarılır bir gün sonra netice alınır.
-
Var mı sedef hastalığına bastırıcı da olsa bildiğiniz bir karışım? Yıllardır kortizonlu ilaçlar kullanmaktan derim inceldi iyice
-
@luthor hocam 2 yıl içmedim. Çok güzel bir düzenim vardı. Arada bir puro içerdim. Puroyu da çok seviyorum onu bırakmayı istemiyorum. Zorunda da kalmam inşallah.
Sonra kalkışma gecesi başladım tekrar. Dayımın bizim evde unuttuğu sigarayla. Sonra patladı gitti. Karar verince yanımda içilse de umursamıyorum ama ilk haftalardaki ağzımdaki o nikotin tadı baş ağrısı beni biraz agresif yapabiliyor onun için bitkisel şeyler bakıyorum. Bakalım ne olacak. -
@tiebout Hocam suyu kaynayıp tencereye döküyorum. İçine de bir çay kaşığı Vick koyuyorum. 10 dk başımda havlu buharında duruyorum. Günde 3 defa filan yapıyorum rahatsız olunca.Çok rahatlatıyor.