ikıncı ünv adalet okuyan ve hukuk düşünenler
-
hukuk düşünen arkdaşlar ya da kazanmış okuyan arkdaşlar varmı ...
-
Ben açıktan adaleti okudum. Ardından dgs ye girdim 296 puan geldi. Yaklaşık 3-4 haftalık bir çalışmayla. Özelleri yarı burslu kazanıyordum ama seneye devlet olur diye gitmedim. Şunu söyleyebilirim sınav soruları bizim kpss gk-gy ye göre nispeten kolay ama süre ciddi sıkıntı. Yanlış hatırlamıyorsam soru başına 1 dk civarı düşüyordu kodlama hariç şekilde. Tabii bu 1 dk kısa mat sorusu içinde geçerli uzun paragraf sorusu içinde. 120 sorudan yaklaşık 20 tanesi de mantık ki 5 tanesi alesten zor diğer 10 ales seviyesi 5 i kolay. Kısacası yapılmaz değil ama şunu bilmekte yarar var. Dgs de en yüksek puanı örgün adalet okuyan eşit ağırlıkçılar yapıyor ki bu adamların hedefi hukuk. Yani rakiplerin belki de önlisans grupları içindeki en kaliteli kişiler olacak.
-
cvp için tşkler @JBSay ben de atanırsam yarı burslu dusunuyorum.onun dışında devlet kazanmak zor bu konuda çok çok haklısın bu yıl ilk kez dgs ye giricem..
-
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Genel olarak devam zorunluluğu olmaması dolayısıyla çalışan kişiler için oldukça ideal bir bölüm. Kontenjana göre değişmekle beraber ortalama 120 de 90 net yaparsan rahatlıkla İstanbul da burslu veya doğuda devlet kazanabilirsin.
-
Ben adalet 2. Sınıfım. Bu sene bi aksilik olmazsa dgs ye gircem. İnşallah güzel bi yer gelir gazi filan. Ankara gelmezse kaydolmam seneye tekrar girerim.
-
@genclerbirlikli dgs ile girişte hukuk'ta 1.sınıftan başlatıyorlar hocam en son bildiğim öyleydi değişti mi bilemem tabi
-
Bilgi doğru. İntibak mevzusunu kaldırdılar. Devlette 1. Sınıftan başlarsınız. Daha önceki lisans derslerini saydirirsiniz. Ama özel de bazı üniversitelerde 2-3 ten başlama oluyor. Daha öncekileri ve adalet derslerini sayarak
-
Bundan iki yıl önce üniversiteden üniversiteye değişiyordu ankara birinci sınıftan başlatırken gazi ikiden başlatıyordu güncel durumu bilmiyorum.
-
Dgs ye ben de hazirlanip giricem, üniversiteye gore degisiyordu benim de bildigim.
-
Fakülte yönetim kurulları belirlediği için okuldan okula değişiyor.
-
Genelde devlet üniversiteleri 1. Sınıftan, özeller ise 2 veya 3 ten başlatıyor duymuştum. 2 olabilir de 3 çok zor.
-
Arkadaşlar bu konuda o kadar yaygın hale geldi ki. Kamuda çalışanların çoğunun hedefi ve hatta saplantısı haline geldi. Kime sorsam Adalet okuyan nedenini soruyorsun? Hukuk için geçiş yapacağım. Şu an çalıştığım kurumda bu yolu deneyen 20'den fazla adam tanıyorum sonuç olarak çoğunun eline bir şey geçmiyor. Çünkü Dgs soru tipi çok değişti. Alese yakın bir sınav yapılıyor ve yetiştirmek kolay olmuyor. Bu durumda herkes beklenenin altında net yapıyor. Ben yaparım diyorsanız bile DGS ye sağlam çalışın yoksa bir şey çıkmaz.
-
Bende girdim dgs'ye 2016 yılında dediğiniz gibi ales tarzında ve zaman sorun oluyor hal böyle olunca.
-
@Antimülakat dediginiz gibi eski sorular ve son sinava bakinca farklilik var. Ben matematik konusunda guvenmem kendime ama mat agirlikli calismam gerektigini biliyorum gordum, sure onemli, boslamamak lazim hazirlanmadan yapilabilecek gibi degil hukuk isteyenler icin.
-
Çalıştığım kurumda bir yandan doktora yapıp diğer yandan dgs ile hukuk için uğraşan bile var
-
@hgrotius Hocam hem sizin yazdığınız duruma özel hem de genele yuh artık diyorum . Barış Manço'nun şu sözleri aklıma geliyor "...kimi tatlı peşinde, kimininse tuzu yok..." . Mantıklı olabilir evet fakat bunu da yapayım, şu diplomam da olsun, şuraya da bakayım diyen birisi eğer işsizse evet çabalıyordur ama bunu işi gücü yerinde insanlar daha fazla paralar kazanmak için birilerinin üstüne basarak yapıyorsa o zaman ben ağzım açık izliyorum, başkalarına acımayı geçtim insan kendine acır biraz, ne bu yarış ve mücadele biraz da hayatın tadını çıkar diyorum ortaya özetle .
-
@bireysel-başvuru siz okuyor musunuz bu bölümü?
-
Ben sayısal verileri severim, bunun üstüne de kafa yorarım şimdi bir kaç veriden bahsedelim, sonra diyelim ki: Hukuk okuyalım ama bu durum rasyonel ve pragmatik mi?
2017 üniversiteye yerleşme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 15.509
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/haber/hukuk-fakultesi-taban-puanlari-2017-20182017 DGS yerleştirme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 1.036
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/haber/dgs-hukuk-fakultesi-taban-puanlari-2017-20182017 TOPLAM HUKUK KONTEJANI : 16.545
2018 üniversiteye yerleşme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 16.420
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/universite/hukuk-taban-puanlari-ve-basari-siralamasi-2019-20182018 DGS yerleştirme tercih kılavuzuna göre Hukuk Fakültesi kontenjanı : 1.012
Bakınız listesi ve taban puanları : https://www.tercihiniyap.net/universite/dgs-hukuk-fakultesi-2019-taban-puanlari2018 TOPLAM HUKUK KONTEJANI : 17.432
2019 ile 2023 arasında hukuk fakültesi kontenjanlarının ortalama her yıl 1.000 kişi artacağı varsayımı altında : 18,5 K + 19.5 K + 20.5 K + 21,5 K = 80 Bin Kişi Daha Gelecek.
Tekrar edeyim Hukuk Fakültelerinin sonu olarak, 2030 yılını görüyorum. Memlekette her 10 kişiden 1 tanesi Hukuk mezunu olacak bu gidişle
-
Ütopik gelebilir ancak ben de 20-30 yıl sonra kaliteli iibf mezunu çıkacağını sanmıyorum bu sarmal yüzünden.
Bir zamanlar hemşirelik modaydı, özel eğitim öğretmenliği moda oldu, mühendislik şimdi keza öyle ve hukuk da aynı yoldan gidiyor. Zamanla hepsinde mezun arttı ve puanlar yükseldi.
Bildiğin cobweb teoremi -
@antimülakat dgs kontenjanı neden azalıyor hocam? vaktim olsa tyt-ayt kasarım ama hem kpss a + kurumlar hemde aöf adalet idare etmeye çalışıyorum.