2018 sonu dolar tahminleri
-
lüzumsuzluk içerdiği için silinmiştir.
-
@pancarcorbasi genelleme sevmem lakin şu cümleleri kuran ve elinde belge olmadan birini suçlayan kişi iftiracıdır. Burada çoğu kişinin ekonomi bilgisi var kendince fikrini dile getiriyor serbest bir tartışma ortamı ilgili arkadaşlardan bu şahsı engellemelerini rica ediyorum.
-
Dolarda muazzam artış beklemiyorum. 6 TL altı kapatacak gibi gözüküyor. Çoğu kişide elinden çıkarmaya başladı sanki.
-
@antimülakat özel sektör dış borçları sebebiyle dolar toplarsa piyasadan, muhtemelen yükselir. Halkın dolar alıp satmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum.
-
Dolar 5,66 olmuş millet sevinçten çıldırıyor şaka gibi ülke olduk.
-
@evandro ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bu olsa gerek, 5 liraya razıyız sanırım, birkaç işletme sahibi arkadaşım var, 5 - 5.50 sabitlense valla razıyız diyorlar.
-
@agor içerden bildiriyorum esnaf herkes razı ama kimse de umut yok. Arkadaşım diyor her düştüğünde geri çekilip ön ayağı ile eşinen bir boğa geliyor aklıma diyor. Grafiğe baktım benziyor önce çekilip daha sert çıkıyor.
-
Dolar düşüyorda şu sonradan bindirilen zamlar ne olacak? Serbest Piyasa burnumuzdan kan getirdi. Bu kadar zamla temel ihtiyaç malzemelerini dahi almakta tereddüt eder olduk.
-
Düzeltmeyi yapıyor şuan çenemizi kapalı tutup biraz önlem alırsak belki kanala yeniden dönüp o korkutan sert dalgalanmaları geride bırakırız..
-
Günler sonra dolar tekrar 5.5 seviyesinin altında seyrediyor. Umarım kalıcı olur.
-
Merkez Bankası 6.5 yılsonu hedefi olarak koymuştu. Bu MB'de ne artışı öngörüyor ne azalışı. Burada daha yakın tahminler çıkıyor.
-
hemen bozalım Orhan Osmanoğlu isimli şehzademiz sene sonu 1.5 TL olma ihtimalinden bahsetti.
-
aralık ayı sonunda yüklü miktarda dış borç ödemesi var iyimser olarak 6.5 diyorum yukarısı var aşağısı yok ytd
-
@t-robert-malthus ne yaptınız hocam, görmeyelim bir daha o günleri valla koparız bu sefer!
-
4.90 5.20 bandında kapatır
-
@872 dolar 5,28. Tahminimi neredeyse tutturmuşum.
-
@872 burada frenlemeyi nasıl başardılar şaşkınım. Sanırım yüksek fazile borçlanıldı veya başka bir konu var çünkü ilk kez merkez bankası yıl sonu tahminin altında kapattık.
-
Ben ilk defa diğer değişkenleri düşünmeden bir şey söylemek istiyorum, doların bu seviyeye gelmesini işin uzmanları dahi kimse tahmin etmiyordu. Bu gerçekten başarıdır. Bir şeylere eleştirel bakabildiğimiz kadar, gerektirdiğinde takdir edicilikten de uzak durmamalıyız. Burada yapılan çalışmayı kim koordine ettiyse ben şahsım ve ülkem adına takdir ediyorum. Bu konuda da kesinlikle söylediklerim üzerinden yorum yapılmasını istemiyorum. Herkes kendi görüşünü sunarsa daha faydalı olacağını düşünüyorum.