iktisat soru bankası öneri
-
@sınavsayar büyüme var hocam sadece
-
@abd94
Hocam bunların hepsini yapamazsın realist ol. 4 ana branşa bu oranda yüklendiğini varsayalım 1 yılı aşar gibi. Hele ki iktisat gibi anlaşılması halinde unutulmayan bir branş için fazlaca geldi. Belki benim eksikliğimdendir de konu tamam ama soruda tüm bu saydıklarına bakılması ütopyanın amcasının oğlu. -
@adamslani06 hocam kurum sınavları dahil olmak uzere ddm zaten yoksa diğer türlü yetistirmek zor olur dedıgınz gıbı sadece gıdecegım yolu anlattım
-
@adamslani06 bende mikro için kesinlikle Erdal Ünsal derdim. Ben Erdal Ünsal makro için emin olarak yazamazdım ama mikro bence Erdal hoca!
-
Nurdan aslan yeni iktisat soru bankası çıkarmış konu anlatımındaki sorular gayet kaliteli idi. yeni soru bankasındaki sorularda sağlamdır . Yeni kaynak arayanlar inceleyebilirler
-
@antimülakat
Kronoloji, yalın anlatım, güncel jargon, italik yazılama vurgusu, grafik desteği hesaba katıldığında, her iki mikro kitabına da bakmış biri olarak sanki Zeynel Hocayı iyi buldum gibi mikroda.
Ha makroda her ne kadar Erdal Hocadan birçok şey öğrensem de çok kaynak bilmiyorum. Fischer de makro öğretti sağolsun da gözümüzü Erdal'la açınca başka bir şey diyemedik.
Cidden Hocam sana zahmet varsa makroiktisat için tavsiyeni duymak isterim. El elden üstündür. -
@cesss
Teftiş Soru Bankalarını diyorsun sanırım Hocam, kaçtır yazacağım ben de ama insanlar henüz görmemiştir, yorum katamazlar diye yazmamıştım senin inceleme şansın oldu mu acaba, iyi mi kitaplar? -
@adamslani06 makro soru bankasına göz gezdirmiştim kısa kısa. Konu anlatımındaki kitabın soruları vardı az da olsa, diğer sorularda kaliteli özgün geldi bana
-
@adamslani06 Hocam makroda bana göre Nurdan Aslan tek kitaptır. Denemediyseniz bir göz atın derim. Hiç pişman olmazsınız.
-
@bluephantom tamam teşekkürler Hocam. Sanırım @Antimülakat sadece entry beğeniyor, okumuyor içeriğini, ondan cevap vermedi
-
Çıkmış sorular için yüksel bilgili mi zeynel dinler mi önerirsiniz?
-
@adamslani06 yok okudum ama son kısmı atlamışım. Makro da bende Erdal Ünsal dan çalıştım. Diğer kaynakları dikkatle inceledim desem yalan olur. Erdal Ünsal'ın makroda IS-LM-BP kısmında çok detaya girmesi olayın temelini unutup, ezbere sevk ediyor. Bu nedenle makro da detay çok yoruyor insanı.
-
Bir hususta lazım diye Nurdan Hocanın son çıkardığı 3 ciltlik kitaptan "son 5'li" çözümlü soru bankasını aldım. Kitapta çoktan seçmeli sorular var cevapları -belki de alıştığımızın aksine olduğundan- biraz kısa geldi. Sonrasında mesela açık uçlu sorular var yüzde 60'ı tek cümlelik ya da kelimelik. Fakat kanaatim kitabın doğrudan bilgiyi ölçtüğü, bu da sanki son yılların 5'lisine uygun gibi. Bilgilendireyim dedim.
-
@adamslani06 Hocam, 3 cilt kitabın hepsini mi aldınız, anlamadım. Aldığınız kitaba ve diğerlerinde bütün sorular çözümlü mü? Almayı düşündüğüm için soruyorum. Nurdan Hoca'nın KPSS ve kurum sınavları için makro kitabına sahip olan biri yine bu cilt serisini almalı mı?
-
@bluephantom
5'li iktisat kitabıni aldım sadece. Kitap ortalamanın üzerinde. Hepsi çözümlü, hem klasik soru var hem açık uçlu soru var hem de çoktan seçmeli. Sorulardan bir kısmı doğrudan bilgi istiyor bu güzel fakat cevaplar "görece" kısa geldi bu olumsuz olabilir. Bilmiyorum sorular cevaplanabildin mi? -
@adamslani06 Hemen hemen hocam. Sağolun
-
@misiko Zeynel Dinler'in cevap açıklamaları çok iyi ama gördüğüm kadarıyla son yılların kpss soruları ekli değil.Yüksel Bilgili'de durum nasıl bilmiyorum.
-
@eomer yüksel bilgilide de ekli değilmiş. Yüksel biraz basit kalıyo sanki açıklamalar da o yüzden zeyneli merak etmiştim. Teşekkürler yanıt için
-
@misiko nasıl hocam yüksel bilgilide 2016 2017 2018 soruları var mi
-
@zenginmemur bende çok eski baskısı olduğu için bilmiyorum ama kitap sitesine baktım en son ekim 2017 baskısı var. Muhtemelen 2017soruları dahildir. Günceli henüz yok heralde