29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@eylembilim Karayolları Trafik Kanunu'nun 110. Maddesi:
"Görevli ve Yetkili Mahkeme
Madde 110- (Değişik: 11/1/2011-6099/14 md.) İşleteni veya sahibi Devlet ve diğer kamu kuruluşları olan araçların sebebiyet verdiği zararlara ilişkin olanları dâhil, bu Kanundan doğan sorumluluk davaları, adli yargıda görülür. Zarar görenin kamu görevlisi olması, bu fıkra hükmünün uygulanmasını önlemez
-
HSK üye sayısı 13'tür.
Adalet Bakanı ve ilgili bakan yardımcısı doğal üyedir.
(Bunu sorabilirler dikkat edin eskiden Adalet bakanı müsteşarı idi, ayrıca bütün Adalet bakan yardımcıları değil sadece HSK ile ilgili bakan yardımcısı doğal üyedir.)Geri kalan 11 üyenin;
7'si TBMM'ce
4'ü CB tarafından seçilir..Rabbim zihin açıklığı versin hepimize...
Dayanın çok ama çok az kaldı Allah'ın izniyle hakim veya hakime olmanıza..
Değerli meslektaşlarım benim be..
-
@mehmetemir kardeş buna benzer bir durum daha vardı ama hatırlayamadım. Yine bir ayağını idarenin oluşturduğu ancak davasının adli yargıda açıldığı. Neydi ki acaba bilen varmı?
-
Geçmiş yıllarda hatır taşımacılığı konusundan soru gelmiş. Bilginiz olsun eş dost ahbap hatır ilişkisinden dolayı bir yerden bir yere götürülürken sürücüden kaynaklanmayan hatadan bile genel hükümlere göre sorumluluk vardır. Dikkat! Kusursuz sorumluluk yoktur.
-
@iibf ben salı gecesi kitapseç'ten Monopol denemelerini sipariş verdim bugün de elime geçti. Kapıda ödeme seçeneğini seçmiştim, kargo ile mesajla bilgilendirme vs yaptılar herhangi bir sorun yaşamadım böyle demenize şaşırdım.
-
Burda hepsi var:
https:/ /www.tazminathukuku.com/trafik-kazalarinda-gorevli-mahkeme.htm -
@ironi kitapsec bir dönem taşınma süreci yaşadı gönderiler bi süre aksadı ben de o dönem mağduriyet yaşamıştım bekledigim kitap sinvdan sonra elime ulaşmıştı simdi düzelmiş sıkıntı yok ama bazen ellerinde olmayan kitap bile sistemde varmis gibi gorunuyor onu temin edene kadar göndermiyorlar
-
@ironi önceden bi sipariş verdim bende yaşamamıştım ilk önce ama sonra yaşadım malesef defalarca aradım zar zor ulaştım göndericez dediler yaklaşık 15 gün sonra yanlış kitap gönderdiler yine aradım defalarca ama ulaşamayınca pes ettim. aynı durumu yaşayan bir çok kişi olmuş hatta. o yüzden garanti olsun diye tavsiye etmedim.
-
@iibf, @olursaolur sizlerin adına üzüldüm hele böyle hassas bir dönemde yaşadıklarınızı yaşamış olsam panik halim daha çok artabilirdi umarım kimse böyle bir şeyi yaşamaz.
-
-
@yakup-cemil, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Dostlar hmk süreler. @olursaolur dostum. Nasıl atacağımı söyledi.
-
@yakup-cemil Allah razı olsun...
-
Yorulduk artık. Ama durmak yok. Pes etmek yok. Kazanacaksak son 1 aylık performansimizin etkisi ve katkısı çok olacak.
Son 23 günluk yol haritamizdaki, en büyük hayalimiz şu olsun.
" İşallah en çok çalışanlar, en çok hak edenler seneye idari hakim adayı olarak, birlikte mesai yapacak."
-
Hocalarım elinde tarih soru bankası ile ilgili pdf olan varmı?
-
@yakup-cemil hocam
Ret talebine ilişkin kararların temyizi bir hafta imiş. Eski kanunda 7 gün imiş haberiniz olsun..
Ama çok güzel tablo Allah razı olsun...
-
@mehmetemir Allah asıl sizden razı olsun dostum. Bu başlıkla yakinen ilgilenen sizsiniz
-
Dostlar monopol ve justice i sınava kadar yetiştirebilir miyim? Ne diyorsunuz? Temelim var sayılır.
-
@nrpsmf niçin gonderiyorsunuz?
-
@mr-aday ikisinden birini tercih edin hocam yetişmez ikisi birden...
-
@mehmetemir Justice sadece güncelleme eki bu arada.