Hukuk dersi icin saglam kaynak
-
Arkadaşlar ceza hukukunda sadece kanun okusam verim alabilirmiyim sizce
-
@alpha almazsın hocam. hatta kanun okumadan güzel bir kitaptan daha fazla verim alırsın. En azından genel için konuşuyorum. Kanunu oku ama ya güzel bir kitap olsun ya da bol örnekli olaylı soru çöz. Çünkü kanun eksik kalıyor.
-
Konu anlatım olarak hangisinin iyi olduğunu bilmiyorum ben şahsen Murat fasikül kullandım yetti ama bildiğim tek şey var konsensus bir kaç defa çözülmeli mükemmel bir şaheser.
-
@foucault, içinde söyledi: Hukuk dersi icin saglam kaynak
@alpha almazsın hocam. hatta kanun okumadan güzel bir kitaptan daha fazla verim alırsın. En azından genel için konuşuyorum. Kanunu oku ama ya güzel bir kitap olsun ya da bol örnekli olaylı soru çöz. Çünkü kanun eksik kalıyor.
Hmm anladım hocam
A kadrodan çalışıyorum.kanunla da destekleme yapayım o zaman.
Sağolun hocam -
hukukta bu sene 32 d yapmistim. Tavsiyem basta zaman varken ayrıntilı kaynaklardan okuyup konuyu iyice özümsemeniz. Muratin ana hukuk kitapları gibi ya da savaşın hakimlik kampı vs gibi. Daha sonra kisa olarak fasikullerden murat ya da a kadro ya da yediikliminin soho kitabi ile bol bol tekrar yaparsanız hukuk temeliniz çok saglam olur..
-
@alfredmarshall, içinde söyledi: Hukuk dersi icin saglam kaynak
hukukta bu sene 32 d yapmistim. Tavsiyem basta zaman varken ayrıntilı kaynaklardan okuyup konuyu iyice özümsemeniz. Muratin ana hukuk kitapları gibi ya da savaşın hakimlik kampı vs gibi. Daha sonra kisa olarak fasikullerden murat ya da a kadro ya da yediikliminin soho kitabi ile bol bol tekrar yaparsanız hukuk temeliniz çok saglam olur..
Özgün soru çözdünüzmü peki hocam
-
Ben de 2018 de 32 hukuk yaptım.
Anayasa-idare-idari yargı-ceza-Themis
Medeni-borçlar-ticaret-icra iflas-murat fasikülKamu hukukunu daha detaylı olarak themisten çalışma nedenim idari yargı ve kaymakamlık sınavları içindi. Zaten özel hukuk çoğu kurum sınavında kpss ayarında geliyor detaya inmedim ki çoğu kişi zapata vs gibi yüzlerce sayfalık kitaba gömülüyor zamanınıza yazık gerek yok. Ama kamu hukukunu kesinlikle iyi öğrenin detaylı çalışın ki en baba sınavlarda kalem oynatabilir kıvama gelesiniz.
Hukuk konularından sonra test olarak hem kpss hem de kurum sınavları için ben hakimliğe yönelik olan Tensip ve Hakimim soru bankalarından bol çözümlü soru çözdüm.
Hukukta en kilit nokta bol çözümlü soru çözmek bence.
-
@alpha özgun soru pek çözmedim hocam. Dediğim gibi konu tekrarlari ve çıkmış sorulara baktım bunun icinde konsensus. Özgün soruda bazen gereksiz şeyler sorulabiliyor. Özgün kaynaklarda da tavsiyem themis.
-
@iibf7 Hocam a kadro mu Murat fasikül mü a kadro var elimde geçen senenin anayasa idare yeni alarak devam edecem ya da Murat fasikül alacam ikisi arkasındayım sizce?
-
@Maesteo Hocam ben geçen sene murat fasikül kullandım bu sene de a kadroyu aldım o da gayet güzel bence anayasa idare alıp devam edin ama tabi karar sizin.
-
@iibf7 Ben aslında A kadroyu beğenmedim değil ama bir iki arkadaşda Murat deyince acaba denesem mi diye düşündüm ama siz ikisinide kullanıp a kadro avam diyorsanız devam edeyim
-
@Maesteo hocam Murat fasikül daha detaylı eğer detaylı öğrenmek istiyorsanız onu alın ama ben a kadroyu beğendim öz bi şekilde gerekli olan bilgileri vermiş.
-
murat fasikül + konsensus kpss + themis özgün sorular
full çekmek istiyorsan themis'i çözmen şart. murat fasiküldeki eksiklikleri tamamlar, üzerinde durmadığı konuları öğretir. -
@cnkn 500 liraya yakın ediyor hocam bunların toplamı. 500 ü verdikten sonra fullerim ben
-
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: Hukuk dersi icin saglam kaynak
@cnkn 500 liraya yakın ediyor hocam bunların toplamı. 500 ü verdikten sonra fullerim ben
Hocam fiyatlarını düşünmeden yazdıydım, dediğiniz gibi fiyatlar uçuk, ancak bu kaynaklar olmadan da olmuyor. Kpss atlatsak da kurum sınavlarında çuvallıyoruz bu sefer.
Not: bir de kanunlarda ve anayasada köklü değişiklikler olduğundan 2. el almanın da bir faydası yok.
-
@cnkn 2017 de 80 e almıştım konsensusu şimdi 200 den fazla. Yazık günah valla.
-
Monopol soru bankası yeni basımı çıkmış kullanan var mı?
-
Bu muratın fasiküllerini tek tek alamıyor muyuz?
-
@beveridge-eğrisi, içinde söyledi: Hukuk dersi icin saglam kaynak
Monopol soru bankası yeni basımı çıkmış kullanan var mı?
https:/ /www.monopolkitabevi.com/kitap/2019-kpss-hukuk-a%c3%a7%c4%b1klamal%c4%b1-soru-bankas%c4%b1-3-bask%c4%b1-monopol-yay%c4%b1nlar%c4%b1/
arkadaş bu kitabı soruyor. kullanan var mı acaba?
-
Temsil yayınları öneririm