PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Kurumu aradım şimdi arkadaşlar, bu gün bekleyelim mi dedim beklemeyin dedi,en kısa zamanda açıklanacak çalışmalar sürüyor klişesini de ekledi üstüne..
-
@xyz123 neden uzman yardımcısı alımına ihtiyac doğdu daha iyi anlamaya başladığımızi düşünüyorum. En yakin zaman ibaresi nedir 2 haftadir ayni tatava. Dersin ki onay bekliyoruz veya işimizi tamamlamadik tamamlandiginda sonuclari açıklayacağız . Boyle rezillik olmaz arkadaslar
-
Yazık gerçekten.. İnsanda ne heyecan ne de heves bıraktılar. 1000 kişilik ysk sonucları belli oldu acıklanması için güvenlik sorusturması bekleniyor. Sen daha güvenlik sorusturması yapmamışsın 200-300 kişilik sonucu bekletiyorsun.
-
@öğrenci, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
Yazık gerçekten.. İnsanda ne heyecan ne de heves bıraktılar. 1000 kişilik ysk sonucları belli oldu acıklanması için güvenlik sorusturması bekleniyor. Sen daha güvenlik sorusturması yapmamışsın 200-300 kişilik sonucu bekletiyorsun.
Aynen öyle YSK ya girenler emekli olur bizler anca ise başlarız herhalde bu gidişle
-
@sonhukukbükücü Herhalde öyle olacak hocam... Doğru düzgün alım yok. Olsa zaten sanırım kimse burayı beklemez.
-
Bugun mu yarin mi derken bugum tam olarak 3 haftayi devirdik.Kamu denetciligi kurumu,sinav ilanini kasim ayinda verdi,mulakatlar biteli bir hafta oldu.PTT'den once aciklayacaklari hissine kapildim.Ben iceriden bir sekilde listelerin tamamlandigini Carsamba gunu ogrendim.Dun taze haber diye bunu yazip "yarina aciklanabilir" diyecektim ki konuya mantikli bir acidan bakmamam gerektigi,sizleri de bosu bosuna heyecana sokmamam gerektigi aklima geldi.Cunku oyle sacma sapan seyler nedeniylr bu listeler gecikiyor ki...Mesela o listenin yayinlanmasi icin 3 kisinin imzasi gerekiyordur,biri izindedir,ona vekalet eden de izindeki kisiye giciktir imzalamaz,sirf o yuzden bile gecikebiliyor kamuda isler.
-
İçeriden herhangi bir bilgiyi almak gibi söylemleri burada paylaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Iyi niyetli de olunsa alımın iptaline kadar gidebilecek bir süreci başlatabilir bu durum. Yapilacak en doğru şey sabredip beklemek elimizden bir şey gelmiyor malesef. Umarım herkes için hayırlısı olur.
-
@iibfpalace, içinde söyledi: PTT uzman yardımcılığı/Genel
Bugun mu yarin mi derken bugum tam olarak 3 haftayi devirdik.Kamu denetciligi kurumu,sinav ilanini kasim ayinda verdi,mulakatlar biteli bir hafta oldu.PTT'den once aciklayacaklari hissine kapildim.Ben iceriden bir sekilde listelerin tamamlandigini Carsamba gunu ogrendim.Dun taze haber diye bunu yazip "yarina aciklanabilir" diyecektim ki konuya mantikli bir acidan bakmamam gerektigi,sizleri de bosu bosuna heyecana sokmamam gerektigi aklima geldi.Cunku oyle sacma sapan seyler nedeniylr bu listeler gecikiyor ki...Mesela o listenin yayinlanmasi icin 3 kisinin imzasi gerekiyordur,biri izindedir,ona vekalet eden de izindeki kisiye giciktir imzalamaz,sirf o yuzden bile gecikebiliyor kamuda isler.
Ego savaşları
-
@iibfpalace En güzeli hocam... Zaten mülakat anından sonra çoğu kurum adayın değerlendirmesini yapıyor. Uzatmanın gereği yok ki olur veya olmaz insanlar yoluna bakar.
-
Arkadaşlar mülakat sonuçlarında Gvs leri teslim edeceğiz değil mi? 2-3 ay da o şekilde bir süreç geçecek?
-
@aziz-petrick Aynen öyle hocam.. Mülakatlar sonuçlanacak.. Öyle hemen evrak teslimi felan yok 15 gün içinde size tebligat gelecek ve belli bir süre verilecek(15 gün felan sanırım) sonra siz evrakları hazırlayıp teslim edeceksiniz.Ondan sonra gvs yapılacak sonra iş başı diyeeceğim ama belli de olmaz. Gvs bitse bile bekletebilir kurum süreç ortada..
-
@aziz-petrick artik gvs forumlari olmadan kurumlar gvs yapabilio,kurum yuksek ihtimal mulakat sonuclarini gec aciklarsa gvsler bitmis sekilde aciklar,onun harici tebligatla gvs ler basliyor artik
-
Gişe kazananlardan belge istenmiş, uzman yardımcılığı da öyle olacaktır sanırım. Hiç sanmıyorum su an gvs'lerin yapıldığını..
-
@öğrenci biz belgeleri teslim etmeden once gvsler baslamisti hocam,hatta ben gumruge atanmistim eylul gibiydi onlarda da belge istenmeden gvs bitmisti,ptt de ik da belgeye gerek yokmus ogrenince siteyi guncellemedik ama gvsleriniz bir hafta once basladi demisti,sizlerde de muhtemelen kazananlar bellidir yonetmelik sureci uzun sureckse gvsleri biten bir listeyi aciklayabilirler ihtimal tabi bu,insallah oyle olur birde bunu beklemezsiniz,birde artik gvsler 2 3 ay kadar uzun surmeyecekmis ptt de,buda tabi bir soylenti
-
@duyguuu37 Umarım dediğiniz gibidir hocam. Gumruğu ben de kazanmıştım süreci epey hızlı ilerlemişti oranın fakat burası malum. Evet zaten mülakata alım yapılacak sayıda kişi girdi hemen hemen kazananlar beli olmustur çoktan.Yönetmelik olayında haklı olabilirsiniz fakat cok uzun zaman oldu, bir kurumun bu kadar uzun süre yönetmelik hazırlamakta zorlanacağını düşünmek istemiyrum. Gvs şartı yeni getirldi 60 işgünü şartı var yine 2-2,5 ay kadar sürebilir hocam.
-
Rekabet kurumuna mülakat öncesi teslim ettik o yüzden diyorum. O belge doldurulmadan Gvs yapılamaz diye biliyorum. Çünkü neye göre yapacaklar. Yani yine bekleyeceğiz gibi
-
@aziz-petrick bir de yeni yönetmelik ile Gvs nin şekli de değişti. Formu doldurmak zorunlu gibi.
-
@öğrenci istenen belgelerin fotosunu atma şansınız var mı hocam?
-
-
@öğrenci çok teşekkür ederim hocam. PTT ilanına da baktım şu şekilde :
22- Ataması yapılacak adaylardan aşağıdaki belgeler istenir;
a)Nüfus cüzdanı fotokopisi,
b)Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin mezun olduğu okul veya noter onaylı örneği (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Şirket tarafından onaylanarak aslı iade edilecektir.)
c)Yükseköğretim Mezun Belgesi (e-devlet ),
d)Adli sicil kaydının bulunmadığına dair belge (e-devlet ),
e)Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (e-devlet ),
f)İş isteme beyannamesi,
g)Mal bildirim beyannamesi,
h)Atanacağı pozisyonda çalışmasında sakınca olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporu,
NOT: Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonuna başvuran adayların sağlık kurulu raporlarında;- Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabileceği,
- Kilosu ile boyu,
- Kilo ile boy arasındaki fark,
Hususlarının belirtilmesi gerekmektedir.
ı) Başka kurum ve kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair yazılı
beyan,
i) Son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet 4,5x 6 ebadında vesikalık fotoğraf,
j) Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuran adaylardan en az B sınıfı ve A2 sınıfı sürücü belgesi fotokopisi,
k) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu (2 suret),
l) Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık) pozisyonuna başvuran adaylardan SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesi,
m) Yabancı Dil Sınavı Belgesi (Avukat, Mimar, Mühendis pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge),
n) Yabancı Dil Sınavı Belgesi (PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 70 (Yetmiş) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge)
Gvs formunu teslim etmemiz gerekecek. Bu yüzden süreç uzun olacak.