29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@sonuç Hocam diger şıklar neydi?
3.kisili olan bi şık vardı hmk'da ama hangi soruydu bilmiyorum. -
@marshallist hocam munzam zararda borculunun ispat zorunlulugu yok ya. alacakli ispat etmeli.bu sorudan cok emindim. bu da mi gitti?
-
@sonuç kesin olmayan yetki ifadesi geçen şık vardı hocam o mu yani
-
@marshallist sorunun cevabı buydu bu madde de Islah yapılamaz çünkü ilk itirazlar Islah edilemez
-
Arkadaşlar "Gerçek içtima" sorusunun tam cevabı ne idi
-
@geçuyandım her suç ayrı ayrı ceza alır gibi bir şık vardı cevap oydu
-
@gaye faizi aşan miktarlarda borclu kusursuzlugunu ispatlamak zorundadir tbk 122
-
Yaşlı adam 67 yaş sadece ona kesin seçimlik yaptırım uygulanır erteleme ile karıştırmayın yaş burada 1 yıllık hapis süresini arttırmaz
-
@geçuyandım gercek ictimadan kasıt mürekkep suçtu sanırsam. biri digierinin agirlastirici nedeni olanlar tek suç sayılır, tek fiil diyen soru çeldiriciydi
-
@hedging ictima =toplanma tek suc sayilma hocam . Ayrı ayrı ne alaka
-
@marshallist evet burada tek fiile çok suç oluşması şıkkından bahsediyorsunuz sanırım bu yanlıştı diye düşünüyorum cevabın her fiilin farklı suç oluşturduğu doğru diye yaptım
-
Arkadaşlar idari yargıda harçların eksik olmasıyla ilgili bir soru vardı hani 30 gün ihtar falan yapılıyordu
ben dosyanın işlemden kaldırılması dedim ama
Çok ince bir detay vardı Galiba kaçırdım
Dosyanın açılmamış sayılması mı diyecektik?
-
@geçuyandım her fiile ayri ceza gibi bi seydi hocam
-
@marshallist dostum TBK Md.182 ye bakacaksın konu ceza koşulu
-
@marshallist soru içtima değil gerçek içtima diyordu)) gerçek içtima tck da yoktur her suç ayrı ayrı cezalandırılır hocam.
-
Sorularda yukarıda Asli müdahil diye Belirtilmiş ancak cevabını hatırlayan varmı arkadaşlar
-
@sonuç tahkikat sonuçlanıncaya kadar diyordu yanlış bu
-
@sonuç tahkikat aşamasına kadar yapılır şıkkı yanlıştı yanlış olanı soruyordu
-
@marshallist Aynı şekilde tbk Md.180 i de oku. 180 ve 182 soruyu çözüme ulaştırıyor
-
Gerçek içtima sorusunda tongaya düştüm galiba