@gaziibfli s.a kardesim öncelikle hakkini helal et yeni uye oldum nereden yazagimi bulamadim cevapla bölümünden ilerleyerek hizli bir sekilde birkac konu hakkinda bir seyler yazmak istiyorum.
Bu ilk mesajim belki de son olacak. Bu forumu uzun bir suredir takip ediyordum uye olmak ve ilk mesajimi yazmak bugüne nasip oldu. Burada bazi insanlari tanimasamda verdikleri emekleri tahmin edebiliyorum. Buraya yazma sebebim insanlari yanlış yonlendiren ve hicbir sey olmamis gibi ama ben demistim diyen kişiler. Burada puanlar şöyle olacak böyle olacak, daha önce böyle olmustu zaten vs. diyerek insanlarin kafasını bulandirdiniz. Hele birkaç mesaj gördüm ki sinirden aglayacagim vs. diyen inanin kahroldum. Burada bir kitle var her seyi onlar biliyor her sey hakkinda fikirleri var lakin gel gelelim aslında hicbir sey bilmiyorlar. Bilmedikleri gibi bazen kustahlasiyorlar. İnsanlar yillarini, emeklerini veriyor bu sürece, olayin sicakligi ile biraz agir olacak hala bilgiç bilgic yorum yapanları gorunce islerimi halledip ilk işim üye olup bu yorumu yazmak oldu. Simdi de su nete bu puan gelmez puanlar en az 5 puan dusecek zaten vb. yorumlar görüyorum. Nacizane tavsiyem her seyi bilmeyin yorum yapin ama ben bilirim gururuna kapilip insanlarin kafasini bulandirmayin.
75 puanla istanbul yazdim nasip olmadi, bu sene 100 un ustunde netim var bu benim icin teselli oldu. Bazılarınin mantigindan gidersek gecen seneki puani bile alamayacağım.
Fazla uzatmayacagim son sözüm, sevincleriniz bazilarinin üzüntüleri olabilir bir şeyler yazarken insanlarin bundan etkilenecegini daha kötüsü kirilabilecegini tahayyul edin. Vesselam... Hayırlı geceler.
hedging tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı
-
RE: 2018 Kpss Sonuçları
83.5 siralama 2365i
Maliye ve hukuk 2 ser netim eksik gorunuyor.
Bu ikinci yazisim foruma daha once guy basliginda insanlari yanlis yönlendiren kisiler için birkac kelam etmek için yazmistim. Kac net kac puan konusunda atip tutanlarin bir kismi yine patladi. Insanlari yanlış yonlendirmeyin. -
RE: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
@19taha19 bunlar nasıl cevaplar nasıl söylemler. İyi çalışın sonra iptal ettirme peşinde koşmayın falan. Umarım önceki sınav iptal olmaz yargıdan döner bu ukalalıklarınız son bulur. Önceki sınav sürecinde yaşananları, mağduriyetleri göz önüne alırsak iptal için başvuran kişi hakkını kullanarak yargıya başvurdu ortaya karmakarışık bir durum çıktı. Burada başvuran kişi haklı veya haksızdır diye bir şey diyemiyorum çünkü dediğim gibi kişi kendisine verilen hakkı kullanmış. Siz, bu sınavı bu sürece sokanları eleştirmeniz gerekirken hakkını kullanan kişi üzerinden forumda ego kasarak yanlış söylemlerde bulunuyorsunuz. Eğer böyle yaparak motive oluyorsanız başarılarınız daim olsun.
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@rootofallevil soru da verilen rassal yürümenin tanımıydı.
-
@fc-real-gdp hocam sözleşme kurulma değil hüküm ifade ettiği an diyordu. Kabulun vardığı an olması gerekmiyor mu?
-
@marshallist soru içtima değil gerçek içtima diyordu)) gerçek içtima tck da yoktur her suç ayrı ayrı cezalandırılır hocam.
hedging tarafından gönderilen son iletiler
-
@mr-aday böyle bir ifade geçiyorsa doğrudur hocam ben dikkat etmedim sanırım. Gittim asıl borç sona ererse ceza koşulu sona ermez şıkkını işaretledim. Bunu işaretledim ama bunu da doğru okumamışım)) sona erer yazıyordu herhalde onu da dikkatli okumamışım.
-
@marshallist hocam benim bildiğim ceza koşulunda ispat yükü borçluda munzam kısmı için ise alacaklıdadır. Cevapta munzam kısmı diyor muydu?
-
@sikilaccisamatha ceza koşulunun munzam kısmı için geçerli olması lazım hocam dediğiniz cevapta munzam diye bir şey yazıyor muydu şahsen hatırlamıyorum. Ben asıl borç sona erince ceza koşulu sona ermez şıkkını işaretledim. Sona erer kısmını sona ermez diye okuduysam munzam cevabı doğrudur.
-
@marshallist soru içtima değil gerçek içtima diyordu)) gerçek içtima tck da yoktur her suç ayrı ayrı cezalandırılır hocam.
-
@geçuyandım her suç ayrı ayrı ceza alır gibi bir şık vardı cevap oydu
-
@sonuç ben de yanlışı soruyordu diye hatırlıyorum hocam. Ceza koşulunun sona ermesi asıl borcu etkilemez gibi bir şık vardı onu doğru diye elemiştim şıklardan.
-
@öğrenci ilk çıkışta her sınav da olduğu gibi sınav kolaydı diye bir intiba oluşuyor Bu sınavda kelime oyunları ve öncüllü sorular baya eleyici oldu.
-
@alp9292 cevap bende e diye hatırlıyorum.
-
@alp9292 dış sözleşme geçersiz kalırsa iç sözleşme haklarını ileri sürer veya süremez gibi bir şık vardı cevap oydu sanırım
-
@kemankeşş dava açma ihtimali varsa tedbir olur kamu davası açınca ihtiyati haciz olmuyor mu?