TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    2019 aralık idari hakimlik soruları cevapları
    293
    6053
    921750
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • N
      nomethod @mac Son düzenleyen:

@mac söylediğim gibi sınavda vuk 120 yazdığı için 120.maddeyi hatırlayıp müdür ve başkan dedim 120 demeseydi akilama gelmeyebilirdi ve sadece müdür diyebilirimdim

Business Administration

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • N
        nomethod @mr.aday Son düzenleyen:

@mr-aday dostum 120 demesi maddedeki başkanı hatırlattı bana o yüzden başkan ve müdür dedim yoksa uygulamada v.dairesi müdürunun yanına onay için gittiğimizden v.dairesi başkanını eş gecebilirdim sınavda

Business Administration

mr.aday 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • mr.aday
          mr.aday @nomethod Son düzenleyen:

@nomethod kardeş idarenin uygulaması kanuna uygun olmak zorunda zaten. İstisnalar hariç, uygulamada kaç tane gelir uzmanı veya vergi dairesi çalışanı aslında yetkiyi başkanın haiz olduğunu bilir ki. Muhatap olunan kişi direkt vergi dairesi müdürü.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • mr.aday
            mr.aday Son düzenleyen:

İnşallah yarın cevaplar açıklanır da şu içinde bulunduğumuz sürüncemeler biter

• I
              idyah @mr.aday Son düzenleyen:

@mr-aday hocam uygulamada da yıllardır böyle demiş ben de sizin gibi cevapladım belki de mevzuata hakim değildir orasını bilemem yeniden kanunu yolladım sorabilir misin diye yanıtlarsa cevap veririm

Homo homini lupus !

• Ş
                şentürkaslı @idyah Son düzenleyen:

kanunda yazan neyse odur bence de uygulamada aksini iddia etmek çok gerçekçi degil

• M
                  minikistan @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha ösym zaman geçirdikçe saçma cevaplar geliyor anayasa değişikliği teklifi soru

• B
                    bydaler Son düzenleyen:

Oysaki aslan değirmenci çok emin kendinden ..şimdi face te okudum baya baya ispatlamaya çalışmış..ösym başkan ve müdür derse kendisinin düşeceği durumu hoş olmayacak

mr.aday 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • mr.aday
                      mr.aday @idyah Son düzenleyen:

@idyah Kardeş anlatmak istediğim şuydu sürekli birileri "benim falanca tanıdığım var vergi dairesinde o şöyle dedi" benim falanca tanıdığım hoca var böyle dedi" diyor. Ben de yeterliliğimi verdim vdk da görev yapıyorum bu kanunları kaç kere okudum sayısını hatırlamıyorum. Ama tek bir mesajımda bile çekilin ben şurada çalışıyorum demedim ısrarla. Ama insanlara açıklayıcı dille kanun açık diyorum hala tartışma yapılıyor. Söz konusu soru teori ile ilgili olsa tamam dediğiniz doğru yoruma açık bir durum ortaya çıkacaktır. Ama bizzat kanundan sorulmuş tartışılmamalı diye düşünüyorum

I M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                      • M
                        minikistan @idyah Son düzenleyen:

@idyah o müdür olduğu icin başkanı saymamıştır😂 Şaka bir yana bende müdür yaptım ama tartışmaya açık bir soru degil kanunda başkanada yetki verilmis beni 1 aylık kamp hocası yaktı en son derste sordu hata düzeltme diye müdür denildi. Başkandan bahsedilmedi😥

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • mr.aday
                          mr.aday @bydaler Son düzenleyen:

@bydaler Bu arada kardeş Aslan bey kimdir tanımam ama bizzat soru öncüllü ise Başkan da doğrudur diye yazdı bir platformda

• G
                            gossen Son düzenleyen:

Sorular açılınca direk vergi sorularına bakacağım. Ortalama son 18 saat

• I
                              idyah @mr.aday Son düzenleyen:

@mr-aday bana sınavda kanunda geçeni sordu ben de kanunda geçeni yaptım hocam zaten aksinin çıkmasını istemem. Dün burda bi arkadaş müfettişe sordum sadece müdür deyince ben de direk müdüre soralım işin içinde daha iyi bilir dedim ama demek ki kanunu uygulayanlar dahi bi haber yoksa ben kanunda yazanı baz alırım ki arkadaşın babasının dediğini de savunmuyorum yanlış biliyor olabilir

Homo homini lupus !

• M
                                mühlet @mr.aday Son düzenleyen:

@mr-aday hocam terkin sorusunun ve gecikme faizi sorusunun cevabı ne peki ben özellikle size sorayım o zaman, sizden daha hakim değiliz konuya

• mr.aday
                                  mr.aday @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet Terkin mahalline yetki devrini içeren şık doğru. Gecikme faizinde ise vuk un özel ödeme zamanlarını düzenleyen 112'nci maddesi gereği fazla ve yersiz ödenen vergilerle ilgili (hata) "tecil faizi oranında faiz" ibaresini içermesi nedeni ile sadece ikmalen tarhiyatta hesaplanması gerekiyor.

M M R H 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                  • M
                                    mühlet @mr.aday Son düzenleyen:

@mr-aday ben de ikmalen diye düşünüyorum, Kanun 112. maddede gecikme faizi hesaplanır dememiş, öyle demek istese gecikme faizi derdi. Sadece oranına atıf yapmış. Tıpkı gecikme faizinin gecikme zammı oranında alınması gibi

• I
                                      idyah @minikistan Son düzenleyen:

@minikistan Hocam 50küsür yaşında adam kanunu okuyup bilgilerini güncellediğini sanmıyorum. Uygulamada nasıl iş yapıyorsa ona göre cevaplamış da olabilir. Ben başkan ve müdür dememe rağmen adam böyle söyledi diyorum yani sadece müdür diye işaretleyip de kendi yaptığımı da doğru çıkartmaya çalışmıyorum umarım yanlış biliyodur 🙂

Homo homini lupus !

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • mr.aday
                                        mr.aday @bydaler Son düzenleyen:

@bydaler başka bir dershane hocası da yazmış olabilir şimdi yorumu aradım bulamadım. Hakkını yemeyeyim durduk yere.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • M
                                          minikistan @idyah Son düzenleyen:

@idyah baskan maddesi sonradan eklenmis bilmiyor olabilir sizin yaptığınız dogru eminim ben yanls yaptım

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • Ş
                                            şentürkaslı @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha vuk 120 (ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) ???

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 77
                                            • 78
                                            • 79
                                            • 80
                                            • 81
                                            • 302
                                            • 303
                                            • 79 / 303
                                            • İlk ileti