TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI
    2019 aralık idari hakimlik soruları cevapları
    293
    6053
    916038
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • K
      karar @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha bende öyle hatırlıyorum belirli kaynaktan sürekli diye ama o kadar tanıdıktı ki şıklar yanlış yapmamışımdır heralde

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • ?
        Eski Kullanıcı @ir06 Son düzenleyen:

@ir06 75'e belki gelebilir umutsuz olmayın hocam.. Kaymakamlık sınavında yaşananlar malum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • M
          mühlet Son düzenleyen:

Arkadaşlar sürekli konu açıyor gibi oluyorum ama vakit de geçmiyor başka türlü 🙂 vergideki "Hazine ve Maliye Bakanlığının çıkardığı tebliğ" sorusunda, soru kökünde Danıştayla ilgili bir bilgi var mıydı? Facebook grubunda kimisi var demiş, kimisi yok demiş.

M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • S
            sikilaccisamatha @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

@sikilaccisamatha objektiftir değil miydi cevap

Seçeneklerde hem objektif hem subjetif var miydi peki?
            Bu arada veraset ve intikal vergisi de dolaysiz vergi ama dutekli midir?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • M
              mühlet @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha ya sadece objektif diye bir şey hatırlıyorum, başka da bir yorum yapamıyorum şu an, sadece kafamda cevapları ezberlemişim, sorunun tam kökü ve diğer şıklar yok

• S
                selo123 Son düzenleyen:

Arkadaşlar kaçla kapatır sorularına istinaden bir kaç şey söylemek istiyorum.
                İdari hakimlik sınavına iki defa girdim(30 Mayıs 2015 ve 24 Aralık 2016). Öncelikle ham puan hesaplarken alan doğru sayısını 1,14 , gk-gy 0,66 ile çarpıyoruz.

• 2015 yılında 54 alan 24 gk-gy doğrum var. Ham puanım 77,4 oluyor. Sınav Puanım 85,95, sıralamam 275( sınavda yaklaşık 8,5 standart sapma gelmiş.). 2015'te yanılmıyorsam 80-81 puan ile kapatmıştı(600 kişi mülakata çağırıldı.)
                  -2016 yılında 51 alan 19 gk-gy doğrum var. Ham puan 70,68 oluyor. Sınav Puanım 74,79( sınavda yaklaşık 4 standart sapma gelmiş.) sıralamam bin küsür. 2016 yılında da yanılmıyorsam 82-83 gibi kapatmıştı(300 kişi mülakata çağrıldı.)

Bu sene benzer şekilde puan olarak 82-83 bandından aşağı düşmez diye tahmin ediyorum.
                Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

M E M 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • M
                  mühlet @selo123 Son düzenleyen:

@selo123 2016 sınavında 600 kişi çağrıldı ve 79.8 ile kapattı diye hatırlıyorum sanki

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • E
                    eryugr Sayıştay Denetçileri @selo123 Son düzenleyen:

@selo123 2016 yılında 600 kişi mülakata çağrıldı ve 79 küsürle kapattı. 82 küsür puanla 352. olmuştum diye hatırlıyorum.

H M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • H
                      hakimikaymakam @eryugr Son düzenleyen:

@eryugr dostum gkgy ve alan doğru sayılarını yazabilir misin?

• M
                        mühlet @eryugr Son düzenleyen:

@eryugr netleriniz nasıldı?

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • H
                          hakimikaymakam @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet 2016' da 57 alan 21 gkgy yapmıştım. Sıralamam 430 küsürdü.

• E
                            eryugr Sayıştay Denetçileri Son düzenleyen:

57 alan 19 gkgy yapmışım arkadaşlar

E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • E
                              eryugr Sayıştay Denetçileri @eryugr Son düzenleyen:

@eryugr sıralama 362

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • M
                                mühlet @eryugr Son düzenleyen:

@eryugr @hakimikaymakam 57 -19 ub sıralaması 57-21 den yüksek, standart sapma ile ilgili galiba.

H E 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • H
                                  hakimikaymakam @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet büyük ihtimalle öyledir. İlginç geldi ama..

• T
                                    timuçin Son düzenleyen:

arkadaşlar "dolaysız verginin özelliklerinden değildir " sorusunu çok tartıştık, yazma gereği duydum. Soruda dolaysız vergiyi sormuş siklarda gelir vergisinin özellikleri vardı. Dolaylı-dolaysız vergi ayrımıyla subjektif-objektif vergi ayrımı farklı. Dolaysız bir vergi subjektif olabileceği gibi (örn. Gelir vergisi) , objektif bir vergi de olabilir (örn. Viv )
                                    Yine yanlış hatırlamıyorsam artan oranlıdır ya da adaletlidir gibi şeyler vardı siklarda. Dolaysız vergilerin artan oranlıdır diye bir özelliği olamaz (örn. Kurumlar v.)

S M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • S
                                      sikilaccisamatha @timuçin Son düzenleyen:

@timuçin, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları

arkadaşlar "dolaysız verginin özelliklerinden değildir " sorusunu çok tartıştık, yazma gereği duydum. Soruda dolaysız vergiyi sormuş siklarda gelir vergisinin özellikleri vardı. Dolaylı-dolaysız vergi ayrımıyla subjektif-objektif vergi ayrımı farklı. Dolaysız bir vergi subjektif olabileceği gibi (örn. Gelir vergisi) , objektif bir vergi de olabilir (örn. Viv )
                                      Yine yanlış hatırlamıyorsam artan oranlıdır ya da adaletlidir gibi şeyler vardı siklarda. Dolaysız vergilerin artan oranlıdır diye bir özelliği olamaz (örn. Kurumlar v.)

Cevap " süreklidir" mi diyorsunuz?

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • E
                                        eryugr Sayıştay Denetçileri @mühlet Son düzenleyen:

@mühlet hocam 27 ortak alan 30 idari yargı testi yapmışım birde soru iptali olmuştu ondan önceki sonuç bu

• T
                                          timuçin @sikilaccisamatha Son düzenleyen:

@sikilaccisamatha hocam ben sorunun içinden çıkamayıp süreklidiri işaretledim. Fakat sorunun kesin bir doğrusu olamadığı kanaatindeyim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • M
                                            mühlet @timuçin Son düzenleyen: Agor

@timuçin http:/ /gokhandag.blogcu.com/dolayli-dolaysiz-vergiler-ve-vergi-adaleti-acisindan-karsilastir/758253 şöyle bir makale var hocam

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 85
                                            • 86
                                            • 87
                                            • 88
                                            • 89
                                            • 302
                                            • 303
                                            • 87 / 303
                                            • İlk ileti