Bilim sinavları
-
Re: BİLİM SINAVI
-
Arkadaşlar ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum yüksek lisansa başvuracağıma ama bilim sınavından korkuyorum acaba ne soruluyor bilgisi olan var mı
-
@kpss01 bende aynı dertten muzdaribim. Hangi üniversiteye başvuracaksınız ?
-
Arkadaşlar bölümüzde ders veren hocalardan üç veya iki tanesi yine derslerinde anlattıkları konularda 3'er soru soruyorlar. Normal bir vize final gibi düşünebilirsiniz. Çok yapılmayacak şeyler olmuyor, gayet sıradan sorular.
-
genelde temel konulardan soruyorlar. sizin başvurduğunuz bölümdeki hocaların verdiği derslere bakın, onlardaki temel konulara çalışın. bazen özel bir araştırmaları varsa onun en temel bilgisini de sorabiliyorlar.
-
2017 bana adü de gelen sorular
Yonetsel etik nedir kuramsal cercevede acikla. Belediye encumeni yapisi ve isleyisini acikla. Devlet ve toplum nedir, toplumsal siniflari acikla -
@y-oguz90 siyaset bilimi ve kamu yönetimi
-
Yeni kamu yönetimi ve yeni kamu işletmeciliği, weber bürokrasi kuramı,yönetim siyaset ayrımı kitabı kum yazmış ne zaman yazmış kitabın adı bunları bilmeden gitmeyin
-
hiç bir standardı yok. Genelde bölümün klasik zor ve belirleyici derslerinden birer soru sorarak gerçekleşiyor. Mezuniyetin üstünden bir kaç sene geçmişse özet nottan önemli dersleri okuyup girmek işe yarayabiliyor.
-
@ens01 sütçü imam üniversitesine başvurdum siz hangisine başvhracaksınız
-
Yüksek lisans için Çomüye başvurdum üniversite bilim sınavı yapıyormuş. Daha önce bu üniversitenin yaptığı bilim sınavına giren var mı?
-
@kpss01 Niğde'den, Aksaray'dan kabul aldım Niğde de mülakat vardı Aksaray'da da yazılı sınav ama katılamadım ikisine de. Asıl istediğim il Nevşehir aslında ve başvurdum onada bakalım sonuçları bekliyorum, Nevşehir de de bilim sınavı var.
-
Bu yüksek lisansa her zaman basvurabiliyor muyuz
-
@ens01 sütçü imam da da bilim sınavı var hatta yarın sınava gireceğim ama nasıl bir sınav olduğunu bile bilmiyorum
-
@kazmaaa güz ve bahar dönemlerinde başvurabiliyorsunuz tabi başvurmak istediğiniz üniversite ya da üniversiteler ilan açarsa. Şu sıralar çoğu üniversitenin bahar dönemi başvuruları devam ediyor ama çoğuda bitti tabi
-
@kpss01 inanın bende bilmiyorum keşke bilsem de yardımcı olabilsem 21 Ocak ta da Nevşehir in bilim sınavı var bakalım ne olacak
-
@ens01 Allah hepimizin yardımcısı olsun o zaman ne diyelim
-
@kpss01 amin valla iyi şanslar ve başarılar şimdiden size
-
@ens01 hocam girdim ben bugün sınava öyle aşırı bilgi isteyen bir sınav değildi daha çok yorum üzerindeydi 4 soru sordular bize bir tanesi cumhurbaşkanımızın otorite türü nedir açıklayınız bir tanesi etkinlik ve verimlilik nedir kamu hizmetlerinden örnekler vererek açıklayınız bir tanesi de bir düşünürün kentlere ilgili olan bir sözünü zöylemiş kentlerin oluşmasında kültürlerin etkisi var mıdır açıklayınız örneklerle demişti genelde bu şekilde yoruma dayalı sorulardı
-
@kpss01 anladım çok teşekkür ederim direk bilgi sorusundan ziyade yorum olması gerçekten güzel olmuş, inşallah güzel bir sonuç alırsınız.