Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@paretowilfredo üstad sorulara itirazı sonuç açıklanınca mı şimdi mi yapmamız gerekiyor?
-
@caletti fisher hipotezi diğer adı hocam
-
Mühendis arkadaşlar sizler neler yaptınız?
-
@Wicksell sınav aciklanmadan yapmalisiniz bence kardesim sorulari net olarak hatirlayorsaniz hatali olugunu dusundugunuz bir an once yapin ve hep birlikte yapin burdakiler olarak. Etkili olsun bariz hatali soru var anladigim kadariyla
-
@paretowilfredo Uluslarararası anlaşmaları kim onaylar bu soru bariz hatalı CUmhurbaşkanı yok şıklarda , GSMH sorulan bir soru vardı ordada en mantıklı cevap GSYİH + dış faktör gelirleriydi. Olması gereken cevap GSYİH +net faktör gelirleri olması lazımdı. Çarpanlarla ilgili sözel bir soru vardı ondada sıkıntı vardı bence.
-
@Wicksell yurtdışı faktör gelirlerini bir diğer adı da net dış faktörleri olarak geçiyor hocam fakat c.başkanı sorusu dediğiniz üzere hatalı
-
O zaman dostlar bi matbu dilekce hazirlayalim burda hep birlikte gonderin bence
-
Bence bir an önce dilekçeyi hazırlayıp gönderelim
-
Soru tam olarak
uluslararası antlaşmaları kim onaylar ?
A) TBMM
B ) dış işleri bakanı
C)Avrupa birliği bakanı
D) Ekonomi bakanı/ maliye bakanıydı sanırım -
arkadaşlar merhaba.. uluslararası anlaşmalar sorusuna itiraz eden oldu mu edilmediyse aciliyetle itiraz edelim kimseden ses cıkmıyor.. kurumun ne cevap verecegını bıle bılmıyoruz barız şekilde cevap c.b olması gerekıyor..anayasa madde 104 de acıkca cumhurbaskanı onaylamaya yetkılıdır dıyor ve bu anlasmaları ımzalamaya yetkılı dıs ıslerı bakanıdır seklınde acık olmasa da bır duzenleme mevcut. kurum cevabı muhtemelen ıkısınden bırısını vercek.eger ımzalama dese dıs ıslerı oanaylamayı uygun bulma dese tbmm olcak ama sımdı dıyelım cevap tbmm verıldı bu sefer dıger baska cevap verenlerın hakkı yencek ya da dıs ıslerı verıldı dıyelım bu sefer baska cevap verenlerın hakkı yenmıs olcak.. eger musaıt olan varsa dılekce yazabılır mı ya da yazılmadıysa bır sekılde halledelım herkes bır sey dıyor ama ıtıraz eden varsa kımse yazmıyor. ben dılekce yazdım faks gonderdım elden veremıyorum ne yazık kı vercek arkadaslar varsa rıca etsek gonderseler
-
@piraye Bilgi Teknolojileri Kurumu Uzman Yardımcısı Alım İlanı içinde söyledi:
Mühendis arkadaşlar sizler neler yaptınız?
Mühendislerden hiç ses yok
-
@basol477 ben sınava girmedim ama evet bu soruda bir hata var. TBMM onaylamaz sadece onaylamayı uygun bulur. Onaylayan cumhurbaşkanıdır. Onaylanmadan önce Dışişleri bakanlığının incelemesine tutulur.
-
@sawetk evet anayasanın 90 ve 104.maddelerınde acıkca bu ıfadeler yer alıyor olmakla beraber acıkca belırtılmese de uluslararası anlasmaları ımzalama yetkısı yurutmeye tanınıyor ve bu kanattan da basbakan cumhurbaskanı dıs ıslerı bakanı uluslar arası anlasma yapmaya yetkılı kılınıyor..sımdı kurum anlasma onaylayanı soruyorsa c.b olur cevap onaylamayı uygun bulmayı soruyorsa tbmm olur ımzalayanı yapanı soruyorsa da dıs ıslerı bakanı olur bu hen gamede kurum cevabı ne verır bılınmez lakın ne verırse versın bır tarafın hakkı yenecektır bunu onlemek adına elden dılekce verılıp gereklı mercılere ulastırılması gerekmektedır.. ben bımer e yazı yazdım suan da kuruma dılekce yazıp faks cektım elımden gelen bu kuruma gıdemıyorum calıstıgım ıcın.. eger dırek kuruma gıdecek bırılerı varsa keske dılekceyı elden teslımn etseler ama goruyorum kı kımse bır sey yazmamıs
-
Dostum yazdığın dilekçeyi paylaşabilir
misin bende bugün kuruma gidicem itiraz edicem @basol477 -
@Wicksell 11.02.2017 tarihinde yapılmış olan bilişim uzman yardımcılığı sınavında sosyal bilimler bölümü hukuk testi içerisinde yer alan uluslararası anlaşmaları kim onaylar sorusunun cevap şıkları arasında cumhurbaşkanı yer almamaktadır ve anayasanın 104.maddesine baktığımızda cumhurbaşkanının yürütme yetkisi arasında milletler arası anlaşmaları onaylama yetkisinin olduğu açıkça belirtilmektedir. 90.maddede ise onaylamayı uygun bulan kurumun tbmm olduğu belirtilmiş olup her ne kadar açıkça anayasada düzenlenmese de anlaşma yapmaya yetkili kurum ise yürütme olarak belirlenmiş olup bu kanatta da başbakan cumhurbaşkanı ve dış işleri bakanı uluslar arası anlaşma yapmaya yetkili kılınmış bulunmaktadır. Sınava giren adayların bir kısmı muhtemeldir onaylayanı sormuştur diye düşünüp tbmm yi işaretlemişken diğer kısmı da imzalayanı soruyor olmalı deyip dış işleri bakanını işaretlemiştir lakin tek ve net olan doğru cevap cumhurbaşkanı olacaktır.Kısacası anlaşmaları onaylamayı uygun bulma tbmm,onaylama cumhurbaşıkanı,imzalayan ise dış işleri bakanı olup sorudaki onaylayan makam cevabının cumhurbaşkanı olması münasebeti ile ve cevap şıklarında cumhurbaşkanının olmamasından dolayı sorunun iptal edilmesini ve puanlamaya dahil edilmemesini arz ediyorum.
-
@rmazandavulcusu btk mühendislik sorularını görenler ülkeyi terk etti anlaşılan
-
Arkadaşlar sosyal bilimlerde,sosyal güvenlikle ilgili soruda şıklarda emekli sandığı mı yazıyordu emekli sandıklarımı yazıyordu.emekli sandıkları yazıyorsa cevap o olur diye düşünüyorum çünkü işçi sigortaları kurumundan önce birçok farklı alanda emekli sandığı kurulmuş
-
Suanda itiraz dilekçesini teslim ettim kuruma. Bariz bir hatalı soru umarım dikkate alınır dilekçe.
-
Bu arada bende dış işleri bakanını işaretledim cevap olarak
-
@Wicksell eyvallah saolasın.. bende ımzalama ve anlasma yapma yetkısınden dolayı dıs ıslerını yaptım umarım soru ıptal olur kımsenın hakkı yenmıs olmaz