2019 Hakim Yardımcılığı
-
Arkadaşlar ben daha once vergi hukukuna erdogan oner'den calistim memnunda kaldim ancak su an baktigimda erdogan hocanin vergi kitabi eylul 2018 baskisi var. Nurettin hocanin ise vergi kitabi subat 2019 sizce farki olurmu cunki ben yine erdogan hocanin vergisini almak istiyorum. Ayrica tvs de de durum tam tersi erdogan hocanin tvs kitabi subat 2019 iken nurettin hocanin tvs kitabi ekim 2018. Tvs de fark var cunki 2019 verilerini nurettin hoca pdf olarak paylasmis guncelleyin diye.
-
Bu arada herkesin kandilini kutlarim.
Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah. -
@paragliding Hocam ikiside olur. Vergi hukukumda Eylül ayından sonra büyük bir değişiklik olmadı. Yeni kitap almayın. Güncel birkaç değişiklikler var onları güncel kanun ile bakın. Onlarla beraber elinizdeki Eylül kitabı iş görür..
Hatta sizin için liste paylaşayım;
Reklam yapmadan size elimden geldiğince hangi dersten hangi kaynağa bakın demeye çalışayım:
ANAYASA: Piyasadaki tüm kaynaklar iş görmektedir ancak ilgili kitabın yada notun 24 Haziran 2018 sonrasına ait olması gerekir. Zira Anayasa değişikliği o tarihte gerçekleşti.
İDARE HUKUKU: Temmuz 2018 döneminde onlarca CBK çıkmış olup hem Anayasa hem Kanun hemde CBK’lar ile büyük değişimin olduğu bir alan olup kaynağınızın özellikle Eylül 2018 sonrası olması gerekir.
CEZA GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Ceza Kanunu temel olarak ilk çıktığı olan 2005 yılındaki şekli ile aynıdır. Ancak uzlaştırma vb. kurumlarda değişiklikler olduğu için 2016 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz.
CEZA ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! 2016 sonrası bir kaynağı güncel kanun ile çalışabilirsiniz
CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU: Çok değişen bir alan olup Özellikle 2017 yılından sonra birtakım değişiklikler olmuş olup 2017 sonrası kaynakları güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
MEDENİ HUKUK: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! En az değişen kanun olan TMK nerdeyse tamamen 2001’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup TBK ile uyum olsun diye 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR GENEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! TMK gibi en az değişen kanun olan TBK nerdeyse tamamen 2011’deki ilk çıktığı şekli ile aynı olup 2012 sonrası bütün notlara çalışabilirsiniz.
BORÇLAR ÖZEL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok büyük değişiklikler olmayıp 2016 sonrası olması yeterlidir.
MEDENİ USUL HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Çok değişen bir alan olup özellikle notunuzun 2017 sonrasına ait olması ve 2017 sonrası notu güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İDARİ YARGI: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Niteliği itibariyle temel şekli hep aynı kalıp istinaf sistemi yürürlüğe girdiği Ağustos 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz. Aslında idari yargı dersi direk kanuna hakim olunup yapılabilecek derstir...
TİCARET HUKUKU: DİREK YENİ KİTAP ALMAYIN!!!! Temel şekli hep uzun zamandır aynıdır. Notunuzun 2016 sonrası ise 2016 sonrası tüm notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
İCRA İFLAS HUKUKU: İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir.
VERGİ HUKUKU: : İmkanınız varsa mutlaka kitaptan çalışılması gereken bir derstir. Kanunun hem dili çok ağır hem zor hem de sürekli değişen bir alan olup güncel kitap almanız tavsiye edilir ancak Mart 2018’den bugüne önemli bir değişiklik fazla olmadığı için Mart 2018 sonrası notlara güncel kanun değişikliklerini de takip ederek çalışabilirsiniz.
Hayırlı Cumalar..
Selam ve dua ile...
-
@mehmetemir Sagolasin hocam. Vergi ve tvs yi sormanin sebebi bendekiler eski vergi 2017 tvs 2016 basim yani yeni alacam diye soruyum demistim ama fazlasiyla cevaplamişsin tesekkurler.
-
@suigeneris" Uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni olgunlaştırıp seçim sonrası kamuoyula paylaşacağız. "
-
@suigeneris
"Bildirgenin özellikle iki noktasının altını çizen Gül, "bildirgeye yansıyan ilkelerin yaşayan değerler olduğunu, bildirgeyle mesleğin yazılı olan veya olmayan davranış kurallarının bütünlük içinde bir araya getirildiğini" ve "bildirgenin yaklaşık üç yıl süren bir hazırlık sürecinden geçerek, bizzat meslekten hakim ve savcıların aktif katkısıyla hazırlandığını" vurguladı. -
@suigeneris Gül, açıklanacak reform belgesi ile hakimlere atama, yer değiştirme kararnamesi dahil birtakım güvenceler getireceklerini belirterek, "Hakimlerin daha bağımsız ve tarafsızlığını güçlendirici ilkeleri belirleyip bunları da hakim ve savcıların dikkati ile kamuoyunun ve yargının hizmetine sunacağız." dedi.
-
@suigeneris Sui bana sorarsan bu reform paketinin içinde hali hazırda adayları bekleyen herhangi bir sürpriz bulunmuyor .... Adam mevcut sistemdeki düzene dair bir takım iyileştirme ya da ek güvence gibi bir takım şeyler getiriyoruz diyor yardimcilikla ilgili v.s ben herhangi bir şey göremedim .. seçimden sonra dediğine göre bu sınav yıl sonu olacağı kesin gibi artık . Senin dediğin 1600 olayı doğru galiba o bilgi.Murat kaymak beyfendi yazmiş bugün bir yere 100 idari 1000 adlı 500 avukat diye .
-
@silaa Aynen hocam 1600 kişinin onaylandığını dile getirmiş ama dağılım konusunda kendi fikrini yürüterek bu şekilde olabilir demiş..Burda asıl sürpriz bana göre idari alımı olacak mı?
-
@olursaolur Şahsi fikrim 100 den yukarı olmayacagidir idari için . klasik rutin alım yani. Bir kereye mahsus 200 verilmişti o da feto münasebetleri dolayısıyla boşalan kadrolar içindi o dönem. İnşallah tememenim 2000 totalde ama o güne kadar ne değişir ne değişmez bilemem de adlı 1000 kesin en az yine.100 de kaymakamlık demiş galiba temizzz beyfendi.
-
@silaa 100 kaymakamlik degismiyor her yil duzenli olarak geliyor da bu bizim idari yargi olayi belirsiz.. artik idari hakim ihtiyaci giderildi diye biliyorum o yüzden 100 den yukarisi hayal gibi bir sey olur su saatten sonra
-
@olursaolur ben adliciyim ama rahat olun hocam size de var bu sene sınav en az 100
-
Günaydın bizim başlığımız çok sessiz kalmış, biraz hareketlilik fena olmaz mı ? Neler yapıyorsunuz? Ömer keskinsoyun özelinin iyi olduğundan konuştuk peki kamu tarafı nasıl?
-
Bunda son durum ne? Gelecek mi dedikodu mu?
-
Adalet bakanlığının bu ilanı hakimlik sınavınıda sayı bakımından etkiler inşallah.
-
bakanlık ilk etapta 25 bin hakim savcı diyordu son alımlarla tamamlanacak hemen hemen. Bu saatten sonra böyle bir makam gelebilir ama dosya sayılarına bakınca hala bizim adalet sistemimiz için lüks geliyor.
-
Merhaba dostlar. Bir ufak duyum bırakayım buraya. Halen çok erken bu bilgi için Kasım ayı sonu sınav için Bakanlıkta konuşulan tarih. Adli zaten kesin olacak alımdır. İdari konusunda da umut verici şeyler işittim. Erken dediğim gibi dostlar ama yine bir 100 kişilik alım için ufaktan hazırlıklara başlanabilir. Daha erken bir tarih için planlama duyarsam paylaşırım.
-
@paretowilfredo kaymakamlık için bir duyumunuz oldu mu
-
@sim O konuda bilgiler daha net dostum. Bir çok farklı kanal Eylül ayında 100 kişilik alıma işaret ediyor. Benim de duyduğum buydu, o başlıktaki dostlarımız da aynı haberleri getirdi, eğitimde olan kaymakam adayı arkadaşlar da teyit etti.
-
@paretowilfredo alım sayısı artabilir mi 150 veya 200 olabilir mi