2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
Merhaba dostlar. Ayrı bir başlık haline getirmeme rağmen KPSS'ye dair yazdığım şeyleri burada sizlerle bizatihi paylaşmak istiyorum. Çünkü sizlerin de ihtiyacı var ölü toprağını üzerinden atmaya. O nedenle şuraya şunu bırakayım;
2019 KPSS iklimine o veya bu şekilde girmek zorundayız artık.
Malesef bu kapsamda Kurum sınavı ve mülakat sonucu bekleyen dostlarımızı da katıyorum. Çünkü GUY ve DGUY mülakatı bekleyenlerin yarısı sürece geri dönecek ve her halukarda KPSS sürecine bir kısmı yeniden girmek zorunda kalacak. Diğer yandan Kurum sınavı bekleyen arkadaşlar, bugün başlayacak bir süreç KPSS yapılana kadar belki de ancak sonlanacak ve mülakat gerçeğinin olduğu bir ortamda kendinizi riske etmenizi istemiyorum kesinlikle.
Daha evvelki senelerde KPSS A Grubu için ben 85'ten aşağı puanlar iş görmüyor, bundan sonra iyi bir iş sahibi olmak için bu puan baremini aşmak lazım dediğimde çok eleştirilmiştim. Elitist bir tavırla hareket ettiğim düşünülmüş hatta abarttığım söylenmişti. 2018 KPSS sonrası süreçle artık tüm dostlarımın 90 ve üzeri puanları hedefleyerek bir tempo içerisine girmesini istiyorum. Neden derseniz, durduğumuz yerde serzenişte bulunmak, durumdan sadece şikayetçi olmak sadece bizleri hedefimizden biraz daha uzaklaştırmaktan başka bir netice doğurmamaktadır. Bu nedenle hedef 90 diyerek yeniden bir maratona hep birlikte başlayalım istiyorum. Bu nedenle KPSS A Grubu sınavlarında bugüne dek biriktirdiğim kendi deneyimlerim, başka başarılı dostlarımdan gördüklerim ve hepsinden yola çıkarak ortaya çıkan yöntemlerimi bir araya derleyerek bir yazı dizisi hazırladım dostlar. Yazıya değinmeden önce bir kaç söz daha söylemek istiyorum.
Şubat ayı başı itibariyle önümüzde 5 tam ay var Temmuz ayı haricinde. Bu çalışmaya başlayan dostlar için de deneyimli dostlar için de yeterli bir süre. KPSS sürecinin ardından da girmemiz gereken bir YDS süreci olacak. Altyapısı olanlar için Sonbahar YDS diğer dostlar için de en geç sonrasındaki YDS bir fırsat. Alacağınız yüksek KPSS puanları iki sene geçerli bildiğiniz gibi. 90 KPSS Puanı + 70 YDS puanı 2 sene boyunca en az 10 mülakat anlamına geliyor.
Kendinizi alım sayısı düşük, ilanlar peş peşe geldi, ilan gelmiyor sarmalına lütfen hapsetmeyin. Bakın Maliye Bakanlığı'nın muslukları kısmasıyla ne hale geldik hepimiz. Artık en etkin mücadelenin daha çok çalışmak olduğunu görmek zorundayız. Kendimize acımak ve başkalarının acımasına mahal vermekten vazgeçmek zorundayız. Ayağa kalkmamızın tek yolu, hayata geç kalmamamızın tek yolu bir an evvel bu konudaki adımları üst düzeye çıkarmamız dostlar. Vazgeçmek, yerinde saymak değil daha fazlasını yapabileceğimizi kendimize hatırlatmak asıl yapmamız gereken.Kesinlikle mücadeleden vazgeçelim demiyorum. İlansızlığa, kadrosuzluğa, uzayan süreçlere, plansız işletilen süreçlere hep beraber daha da gür ses çıkaralım. Ama önce kendi ayaklarımız üstünde duralım dostlar olmaz mı?
Mücadeleye kendi ayaklarımız üstünde durmaktan başlayalım. Bıkmadık mı artık;
Neden atanamadın?
Bu kadar zaman alım olmadan olur mu?
Bu kadar az mı kadro veriliyor?
İyi puanın aslında ama neden olmuyor?
Niye hala bu noktadasın?
Ahlar vahlar acımalar, samimiyetsiz teselliler
Neden okudun ki?vb. vb. soru ve davranışlarından?
Neden buna ve birilerinin iki dudağı arasına kendimiz mahkum ediyoruz? Referansla da, alımsızlıkla da en iyi mücadele yolu önce bizim adım atmamızdır dostlar. Biz o kadrolara gelmedikçe, biz bir şeyleri değiştirecek noktaya kendimizi taşımadıkça bu iş artık daha kötüye gidecek. Yaşınız dolunca mı pişman olacaksınız? Geç kalınca mı anlayacaksınız, hayallerinizi yaşasın diye bir başkasına terk ettiğinizi.
Biraz uzun oldu dostlar, yazılar da biraz uzunca ama faydalı olacağına inanıyorum ve sırasıyla buraya bırakıyorum.
İlk yazımız; KPSS A Grubu Sınavı Nedir? Kimler Girebilir? başlığına sahip. Bu yazıda daha temel bilgiler söz konusu ama hepinizi ilgilendirecek sorular ve yanıtlar var içinde göz atarsanız faydalı olacağına inanıyorum.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-a-grubu-sinavi-nedir-kimler-girebilir-h6594.html
İkinci yazımız KPSS A Grubu Sınavı öncesi ilk adımımız KPSS Lisans Sınavı'na dair. Bu yazıda Genel Kültür - Genel Yetenek testlerine hazırlığa dair önerilerimiz yer alıyor.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-lisans-nedir-konulari-nelerdir-nasil-calisilir-h6606.html
Üçüncü olarak da bizim asli alanımız; KPSS A Grubu Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
Burada her alana tek tek değinmeye çalıştım dostlar. Mümkün mertebe bildiğim, uyguladığım faydasını gördüğüm her detaya değinmeye çalıştım. Umarım faydasını görürsünüz.
Son olarak da YDS tabi ki. Bu konuda da açtığımız bir başlığımız var. Özellikle iyi puan almış dostlarımızın önerilerini derlediğimiz başlığımızı da buraya koyalım;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4832/2019-yds-e-yds-hazırlık-platformu/
Evet dostlar uzun bir yazı oldu. Ama artık ölü toprağını üstümüzden atma vakti. KPSS'den 80'li puanlarda mahkum olup şansımızı 2 3 sınava hapsetmekten kurtulma vakti. Yukarıda da dediğim gibi, sorunlarla ilgili mücadelemize ve yapmamız gerekenlere devam ederken diğer yandan da kendi ayaklarımızın üzerinde duracak adımlarımızı atma zamanı.
Allah hepinizin yâr ve yardımcısı olsun dostlar.
Biliyorum bana sormak istediğiniz sorular var. Duyumlarda bir değişiklik yok dostlar. Görmemiş olan dostlarımız için yineleyelim verdiğimiz haberleri.
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@kaldorhicks @redcrossbjk Merhaba dostlar. Sizlerin sormanız vesilesi ile bir kaç şey söyleyeyim ben de.
Öncelikle bu hafta açıklanır mı, ne olur bu konuda net bir şey demek bence son ana kadar olanaksız. Ancak işin geldiği aşamadan bir nebze bahsetmek istiyorum. Bu yönden şu şerhi düşme ihtiyacı hissediyorum yalnızca.
Hepiniz gerginsiniz ve haklısınız bu konuda. Aylar oldu, normalde bir iki haftada belirli hale gelen süreçte belirsizlik halen ortadan kalkmadı. Bugüne dek de sizlere boşa umut vermek gibi bir gayem asla olmadı biliyorsunuz beni tanıyanlarınız. Tam aksine sizlerin hayal kırıklığına uğraması beni gerçekten çok üzer. Bu yönden araştırma yaparken azami uğraş gösteriyorum ve paylaşırken de aynı şekilde temkinliyim. Halen vereceğim bilgilerin netliği konusunda şüpheliyim. Sebebi ise dönem içerisindeki belirsizliklerdir.
Misal, Kaymakamlık sınav sonucu için cuma günü dedik ki bunu sırf ben 4 kaynaktan bilgi alarak söyledim. Söyleyen 2 - 3 dostumuz daha vardı. Buna rağmen bir aksilik durumun ertelenmesine yol açtı. İşler bu şekilde işliyor.Bu mülakat sürecini ileri atan temel gerekçe daha evvel de söylediğim gibi yapılanmadır. En azından bana gelen bilgi bu şekildedir. Başkan ile alakalı bir durum değil bu, bunu net bir şekilde biliyorum. Kurumda kimin başkan olacağı zaten üç aşağı beş yukarı belliydi çünkü iki aday vardı bu hususta. Birisi atandı ve halledildi. Yapılanma süreci gerçekten köklü değişimler içeriyor. VMY iptalinin yegane sebebi budur. Bu süreci de yine bu denli etkileyen temel gerekçe bu süreçtir. Dediğim gibi benim işittiğim bu, sizler farklı şeyler duymuş olabilirsiniz ve doğru da olabilir bu bilgiler tabi ki.
Geldiğimiz noktada yaklaşık 2 haftadır toparladığım bilgilere -net olmayarak- kısaca değineceğim, bu denli habersiz kalmanıza dayanamıyorum yine malesef. Umarım pişmanlık duymam bundan sonra
Yapılanma seçim sonrasına bırakıldı. Bir çok şey hazır ancak şu süreçte bununla alakadar olunamaması söz konusu. Bundan dolayı ciddi ihtimalle seçim sonrası yürütülecek süreç. Çok küçük bir ihtimal var yapılması için şu aşamada bence. Yapılacak elbet ama şu an değil gibi görünüyor.
Bunu müteakiben size dair evrak evvela Cumhurbaşkanlığı'ndan olur aldı. Akabinde Bakanlık nezdine geldi. Yani son işittiğim şey şu an Bakan Bey'in oluru bekleniyor.
Mülakat için belirlenmiş olan dönem Mart dönemi. Mart ayında yapılıp tamamlanması planlanıyor.
Buna dair duyuru ne zaman gelir, bu hafta gelir mi bu plan harfiyen uygulanır mı bunları inanın ki bilmiyorum. Ama son işittiğim, birden fazla kaynaktan duyduğum ama yüzde yüz teyit alamadığım bilgiler bu şekilde dostlar. Umarım olumsuz bir durumda bana tahammülünüz kalmıştır.
Her biriniz için duacıyım. İnşallah bu çile tez zamanda biter sizler de iş sahibi olursunuz en kısa zamanda. Bahtınız açık olsun dostlar. Güzel günlere hep birlikte inşallah.
Bakanlık'tan GİB için yeni duyum almamış olsam da şunu söyleyeyim dostlar aldığım diğer haberlere istinaden. Bakanlık'ta her şey karman çorman şu anda. O kadar çok plan, proje ve yeni yapılması planlanan şey var ki. Malesef çok şanssız bir döneme rast geldi bu sınav. Az daha sabır.
Yukarıda söylediklerimi de lütfen okuyun dostlar. Ölü toprağını üzerinizden atın bir an evvel.
Yeni gelişmeler duyarsam yeniden paylaşacağım sizlerle. Ama önce siz ayağa kalkın bi.
Hayırlı akşamlar herkese.
-
Herkes seçime odaklı arkadaşlar Bakanlıklar arasındaki dosya işlemleri bile askıda ya da zor ilerliyor seçim sonrası işler yoluna girecektir mart sonrası büyük ihtimalle
-
@kemankeşş Seçim sonrası mı️ Hocam müdürlük mülakat dosyası gidiyorda bizimki sayfa sayısı fazla diye mi kaldı acaba ya da 10 bin polis 20 bin öğretmen 6 bin sağlıkçı dosyası gidiyorda bizimki mi askıda sadece yani demek istediğim iibf klasik dertleri ilan beklerken gelmez kendi kendimize sebepler buluruz sonra ilan gelir sınav açıklanmaz yine belli sebepler buluruz sonra bide mülakata buluruz ona da girelim bu defa kazanan arkadaşlar GVS de bulacak
-
@maesteo, içinde söyledi: 2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
@kemankeşş Seçim sonrası mı️ Hocam müdürlük mülakat dosyası gidiyorda bizimki sayfa sayısı fazla diye mi kaldı acaba ya da 10 bin polis 20 bin öğretmen 6 bin sağlıkçı dosyası gidiyorda bizimki mi askıda sadece yani demek istediğim iibf klasik dertleri ilan beklerken gelmez kendi kendimize sebepler buluruz sonra ilan gelir sınav açıklanmaz yine belli sebepler buluruz sonra bide mülakata buluruz ona da girelim bu defa kazanan arkadaşlar GVS de bulacak
Hocam yanlış anlama sana sözüm yok
-
@kemankeşş mudurluk mulakatlari yapiliyor ama onlara secim yokmu
-
Ufak bir şiirle hayırlı geceler diliyorum.
Evvela dişlerimiz döküldü
Sonra saçlarımız
Arkasından birer birer arkadaşlarımız
Şu canım dünyanın orta yerinde
Yalnız başına yapayalnız
Kırılmış kolumuz, kanadımız
Tatlı canımızdan usanmışız.. -
Uzmanlıklarin birlestirileceği, vergi mufettisliginde degisiklikler olacagi soyleniyordu. Anlasilan uzun surmesinin nedeni bunlar.
-
@grubel-lloyt anlayışsız insan bn boşa beklemek derken mülakat tarihleri belirlenmiyor ya onun için yazdım.İptal kelimesini bn hıç kullanmadım.Hadi git işıne
-
İşler karman çorman ama mgk uzmanlıgi merkez bankası için degil demi.Maliye Bakanlıgi birleşmenin acısını bizden cıkariyor.Bu birleşme hazine ile olan birleşme maalesef.Ne oluyoruz arkadaslar abartılacak bir sey yok.Vergi dairesine memur alimi.Ki zamaninda cayci olan adamlar suan dairede kadrolu memur.Bunun tek acıklaması burasi Türkiye ve es kaza yaşiyoruz.
-
@zenginmemur Dostum biraz ölü toprağını kaldıralım dedik, bizim kürekle kaldırdığımızı sen damperle yeniden döküyorsun üstümüze. Her gün böyle olumsuz olmak insanın her işini müspetse bile tersine çevirir. Durum güllük gülistanlık değil tabi ki farkındayız hepimiz bunun ama her gün bu olumsuz hava içinde olmak Bakanlığın size ettiği kötülükten daha büyük kötülüktür kendinize ettiğiniz. Naçizane tavsiyem bu kadar olumsuzluk sarmalına sokmayın kendinizi ve diğer dostlarımızı.
-
@paretowilfredo atanacağımız yer başka bir yer mi bn mi yanlis bikiyorum.Dostum cok kızgıniz artik.Mgk ilgoc sayıstay kaymakamlık hakimlik gibi alımlar tamamlaniyor.Ama maliyede ses yok.Cunku cok baslilik var.Sizdede durum ayni.Sgk denetmenligi ozlukler duzelmedikce isimiz zor.Kpss uyarisi icin tesekkur ederim
-
@paretowilfredo dostum kultur yetenek icin kaynak yazsini bulamadim.Hangi linkte
-
@zenginmemur Ekleyecegim kaynakları en kısa sürede tüm dersler için
-
@paretowilfredo cok sagol dostum.Artık sıfirdan bir sayfa açalım.Ayri ayri hem a grubu hemde kultur yetenek icin kim ne biliyorsa yazsın.
-
Ya sen bebeyi alıp şu sayfadan hatta komple forumdan.. şunun yazılarını okumaktan kafama sıkacağım artik. Görmeyip diyorum da olmuyor ağa.. Ya hep bi olumsuz hep bi olumsuz. Ya bir hadis vardır ya.. Allah'a ve ahiret gününe inanan YA HAYIR KONUŞSUN YA DA SUSSUN. Ya kardeşim senin yüzüne her gün bozuk moralim daha bozuk olmak zorunda değil. Bi sus. Merak ediyorsan sadece oku geç. Bir insanın yazdığı her şey ağzından çıkan her kelime olumsuz olur mu ya! Ben bunu kasıtlı olarak yaptığını düşünüyorum. insanların moralini bozarak mutlu oluyorsun, başka açıklaması olmaz..
-
@zenginmemur anlayışsız birisi varsa oda sensin burası guy mülakat süreci için açıldı bütün olumsuzluklarını al başka yerlerde paylaş herkes senden şikayetçi görmüyor musun inadına yapıyorsun belli ama yeter artık!
-
Bu haftaya dair hiç duyum yok mu böyle giderse mülakatlar nisanda olur.
-
@grubel-lloyt sen gercekten tam bir işsizsin.Bana sataşma git diplomani falan yirt ama bana sataşma.Burda gormuyokusun herkes kan ağlıyo.Sen ne diyosun.
-
Bakın dostlar. Günlerdir gördüğum halde müdahil olmadığım bir durum var. Herkesin şikayetçi olduğu bir mesele var ise bu durumda herkese tek tek yanıt vermek, onlarla polemiğe girmek yerine lütfen kendinizle bir yüzleşin. Sürekli aynı şikayetler yazılıyor, bayraklamalar geliyor. Ancak durumunuzun hassasiyeti nedeniyle azami tolerans gösteriyoruz. Herkes gergin bu başlıkta, herkes keyifsiz. Moraller bozuk. Biz de bir yaptırım ile adeta bir ceza da biz veriyor olmak istemiyoruz.
Süreçlerin ağırlığını hafifletmek gerek yönetici olarak gerekse dostunuz olarak benim misyonum. Haber alarak, yol göstermeye çalışarak, destek olarak size kariyer yolunuzda yoldaşlık etmek kısacası.
Ama lütfen bu bekleyiş gözünüzü kör etmesin. Hele ki aynaya karşı. Eleştiriyi dikkate almak insanı küçültmez. Tam aksine, eksikleri kapatır, insanı tamamlar. Bu nedenle lütfen dikkate alın. Bir ağızdan bir şey söyleniyorsa ve bunda art niyet yoksa, o sözlerde sizin için hayır vardır.Iyi forumlar dilerim.
-
Pareto mülakatları bekleyelim mi bu hafta bir iki kişiyi arasan belki vardır bi tanıdığın