2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
-
mundell-fleming BP eğrisini faiz ile döviz etkilemiyor mu? çözdüğüm soruda faiz ve marjinal ithalat eğilimi cevap gösteriyor.
-
m=0,4 ithalat 100 birimden 300 birime çıkmış reelGSYH 1000 den kaç çıktı?nasıl bulunur?
-
Arkadaşlar yarın hepimize başarılar. Yarın hepimizden tek ricam herkes aklında kalan soruları düzgün ve düzenli bir şekilde yazarsa sınavdan sonra soruları daha rahat toparlayıp sonrasında tartışabiliriz
-
@bakalım, içinde söyledi: 2019 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı
mundell-fleming BP eğrisini faiz ile döviz etkilemiyor mu? çözdüğüm soruda faiz ve marjinal ithalat eğilimi cevap gösteriyor.
BP nin egimini sermayenin ulkeler arasi faiz farkina olan duyarliligi(ters oranti) ile marjinal ithalat egilimi(dogru oranti) etkiler
-
Başarılar arkadaşlar hepimize, hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@bakalım 1500
-
@rqzeet nasil buldun?
-
@bakalım M=Mo+mY
-
Arkadaşlar takip edemedim sınavda yanlışlar dogruyu götürüyor mu?
-
@bakalım marjinal ithalat = deltaM/deltaY ordan 300-100/x-1000=0.4
-
@rqzeet teşekkür ederim
-
@sikilaccisamatha teşekkür ederim.
-
@kpsslik Götürmüyor
-
Ben de öncelikle herkese başarılar dilerim. Sayıştay denetçi adlı denemenin ilkini çözdüm. Zaman yine ucu ucuna yetti ve soğuk terler döktürdü. Burada sanki bir forum üyesinin kolay dediğini okumuştum ama ağustos sayıştay sınavında 60 alanda 38 doğru yapan biri olarak bu denemede 32 doğru yaptım. Ya deneme normalden zor ya da 7 aylık süreçte işten kalan tüm vakitte emek verdiğim her şey boşa gitmiş...
-
haci bayrami veli iibf neresi gazi iibfnin orasi mi acaba
-
@gözde evet
-
Sınavlara karşı tutumum tam olarak böyle artık.
-Abi bak millet ders çalışıyor, sen de çalışsana.
--Yoruyor HüseyinHerkese başarılar, bakalım artık nasip kısmet.
-
@odtüsbky hocam ben kolay görünüyor demiştim. Çözememiştim o zamanlar zaten. Bende yaptım benim de cok iyi gelmedi. Keyfimi kaçırmıştı orjinal sorular var ama her sorusu olmasada. Su saatten sonra Allah'a kaldı isimiz elimizden geleni yaptık. Allah hakedene nasip etsin. Sinavlarda basarisiz olmak bilmiyoruz anlamına gelmiyor arkadaslar o yuzden cok üzülmeyelim. Suraya bırakayım da kendime de teselli olur. Allah yardımcımız olsun dostlarr.
-
TMSden soru gelmesin... Herkese başarılar...
-
@kalendermeşreb teşekkür ederim. 26 gün önceki girinizi okuyunca aklımda yanlış kaldığını fark ettim. 5. Denemesindeki maliye 6. Soruda Patinkin etkisi (ters tanzi etkisinin tanzi etkisinden büyük olması) diye bir şey sormuş. Hayatım boyunca hiç duymamıştım. Dediğiniz gibi Allah yardımcımız olsun. Kimse konuların tamamına hakim olamadığından 220. ile 230. arasında belki de zaman kısıtından ötürü yapılan bir anlık bir dikkatsizlik birini bir üst aşamaya taşırken diğerine "ben nerede yanlış yaptım" sorusunu sordurabiliyor.