ASELSAN,HAVELSAN,TAİ-TUSAŞ,ROKETSAN ŞİRKETLERİNİN İİBF MEZUNLARINA YÖNELİK İLANLARI VE ŞİRKETLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER
-
@evandro hocam bunlar yaşanıyor elbet hatta Oxford,Harvard gibi köklü kurumlarda bile yaşanıyor bunu inkar etmek gerçeğe yüz çevirmek olur. Benim anlattığım şey genellemenin yanlış olduğu. Atılım güzel okul o şekilde bitiren de vardır hakkını vererek bitiren de. Size öyle yaklaşmaları bu okulu bitirenlerin öyle bitirdiği anlamına gelmez. Bu algıyı yanlış buluyorum. Şimdi siz kayıt olsanız hakkını vermeye mi çalışırdınız yoksa yalandan bitirmek için mi uğraşırdınız? Çok az kişinin yalandan bitirmek için gireceğini düşünüyorum.
-
TAİ için, orada insan kaynakları departmanında çalışan bir arkadaşımdan ufak bir yazı bekliyordum ancak iş yoğunluğu sebebiyle yakın vakitte mümkün olmadı.
Ancak başvurmayı düşünen arkadaşlar vardır diye düşünerek şöyle biraz karalamak istedim, başvuruları kendi siteleri üzerinden alıyorlarmış ve bir havuz içinde biriktirip oradan mülakatlara davet ediyorlarmış. Arkadaşım orada 3 aydır çalışan ve daha bu ay bile 2 haftada bir, 100kişi aldıklarını söyledi. Yani sürekli bir alım yapıyorlarmış, daha da ihtiyaç olduğunu söyledi.
Kendisinin ilk başladığı yer TAİ. Yanlış hatırlamıyorsam 1yılda 6-7 mülakata çağırdılar. Ankara siyasal mezunu, iyi düzey ingilizcesi ve biraz Rusça var. Almanya'da erasmus yapmıştı. Hatta son mülakata rusça için ilerletmesini istemişlerdi. Üni. zamanı birçok etkinliklere Vs de katılmıştı, cv'de bunları da belirtmiş ve bunlarla ilgili de konuşmuşlardı. Yani şunu demek istiyorum, düşünen varsa almazlar diyerek başvurmaktan çekinmeyin. Deneyim konusunda diğer şirketler gibi katı şartları yok.
Ayrıca TAİ'den bahsettiğinde şirketin çalışanlarına karşı yaklaşımından tutun da maaş ve yan imkanlar Vs. çok cezbedici gelmişti bana. Kamu diye diretirken belki de böyle güzel imkanlar farkedilemiyor.
Bir dönüş aldığımda detaylı şekilde mutlaka buraya da yazıcam tekrardan. -
@möözun iibf liler için TAİ'de ilan yok arkadaşlar 2 saat uğraşıp form doldurdum. bu arkadaşın yazdığına gaza geldim. bölümünüze uygun ilan yoktur deyip sildiler.
-
@hahamas hahaha
-
@sinavparambitti ağlanacak halimize gülüyorum .Banada olmüştü.
-
ROKETSAN'da, SATINALMA gibi bariz bir şekilde dünyanın her yerinde İİBF bölümü mezunlarının alındığı bir pozisyonda bile şu yazıyor,
'Bu ilan Mühendislik fakültelerinden mezun ve satınalma / planlama / tedarik yönetimi ile ilgili konularda çalışmak isteyen adaylar için genel başvuru niteliğindedir. Başvurunuz orta ve uzun vadede açılabilecek pozisyonlarda değerlendirilecek olup, niteliklerinize uygun pozisyonlar oluşması durumunda sizinle iletişim kurulacaktır. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.'
mühendis olmadan buralarda iş bulanlar nasıl bulmuştur merak etmekteyim. -
@hahamas mesela ben hiç TAİ avukat alımı ilanı görmedim ama bir sürü avukat çalışıyor.
-
@hahamas ben girip bakmadım siteye, arkadaş kendisi dedi. Alım yapılcak yine siteyi takip etsinler başvuracaklar varsa dedi. Ben belirlemiyorum alınacak kişileri öyle değil mi?