Yapı Kredi Müfettiş Yardımcısı
-
Müfettiş Yardımcısı
YAPI KREDİİstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
GENEL NİTELİKLER
Bankamız İç Denetim Yönetimi'ne bağlı olarak görev almak isteyen ve aşağıdaki niteliklere sahip Müfettiş Yardımcıları arıyoruz.• Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin 4 yıllık örgün eğitim veren fakültelerinin
İktisat/ Ekonomi
İşletme
Ekonometri
Maliye
Kamu Yönetimi
Uluslararası İlişkiler
Bankacılık ve Finans bölümlerinden birini tamamlamış
• Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin üniversitelerinin 4 yıllık örgün eğitim veren fakültelerinin Mühendislik fakültesinden mezun olup İktisat, İşletme, Ekonomi ve Finans alanlarında yüksek lisans programını tamamlamış veya devam etmekte olan
İnşaat Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektrik – Elektronik Mühendisliği
İşletme Mühendisliği
Matematik Mühendisliği
• 28 yaşını aşmamış,
• Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya en az 2 yıl süre ile tecil ettirmiş/ettirebilecek durumda olan,
•Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip,
• Tercihen TOEFL veya IELTS' ten geçer puan alan ve bunubelgeyen,
• Yazılı, sözlü iletişim yeteneği ve analitik yönü güçlü,
• Öğrenmeye ve gelişime açık,
• Ekip çalışmasına yatkın,
• Detaylara önem veren,
• Seyahat engeli bulunmayan.
Başvurular 18Şubat- 4 Mart tarihleri arasında kabul edilecektir. -
O özellikler olsa sizin bankayı tercih etmem zaten
-
Arkadaşlar toefl ielts ücretine destek oluyorlar mı:)
-
Bu bankaların da 27-28 yaş şartı da ilginç. Kardeşim liseler 4 yıl oldu hazırlık +4 yıl üniversite derken mezun olma yaşı yükseldi iyice.
-
@keynesin-faizi ingilizcem olsa merkez bankasında çalışırım zaten. 88 üstü yapan herkes ingilizce bilse ve birazcık daha alan kassa kazanır tcmb sınavını. ne sanıyorlar kendilerini anlamıyorum. ingilizce gerekliymiş. git yozgatın sorgun ilçesindeki şubeyi teftiş et ama ingilizce lazım olsun. şu ingilizce hayranlığı ne anlamıyorum gerçekten. böyle bir şey yapıyorsan alandan mülakat sürecini değerlendirirsin işe aldığın müfettiş yardımcısına müfettişliğe geçiş için ingilizce bilme şartını koyarsın bu kadar basit. hadi gidin şimdi uluslararası ilişkiler bölümünden bankacı yapmaya çalışın.
-
@keynesin-faizi bizi aydınlat hocam. O özellikler sizde olsa nereleri tercih ederdiniz?
-
@hahamas merkez bankası bile 80 yds şartını 70 yaptı bu yıl.
-
Bu dil sınavlarından yazan puanları alanlar dil sınavına girmiyor. Kendi dil sınavını da yapıyor. Prestijli bir iş her üniversiteden başvuruyu da kabul etmiyorlar diye biliyorum.
-
@gençişsiz eğer bu sınavlardan puanıniz yoksa kendi İngilizce sınavı yapıyor ikinci aşamada.
-
@kunterayata hocam lazım aslında ama dünya para:(
Eyvallah hocam sağol -
@gençişsiz hocam Erasmus ile staj yaptıysanız ya da başka tecrübeleriniz varsa başvurun şansınız yüksek. Linked in den baktım da müfettişlerin profillerine bu ilanı gördüklerinde dil puanı kısmını hiç konuştuklarını ya da düşündüklerini sanmıyorum. Kimi bağımsız denetim firmalarından kimileri büyük holdinglerden geçmişler. Baktığım profillerin hepsi de kendini çok iyi yetiştirmiş kişiler. Dil sorununu halletmediğimiz her sene boşa gidiyor.
-
@kunterayata hocam dil konusunda şükür pek bir sıkıntım yok ama sorun onu belgelemekte biraz da malum ücretler falan.
Hocam sen konuya hakimsin diye soruyorum ne kadar kazanırlar ve daha önemlisi işten ayrılmak kamuya geçmek istediğimiz zaman tazminat vb. yaptırımı var mı? -
@hahamas biraz basit görüyorsunuz bu işi fakat yanılıyorsunuz. Banka geleceğin yöneticileri gözüyle baktığı insanları alıyor bu yuzden bu sartlar normal.Linked in den biraz bakarsanız aldıkları kişiler dil konusunda bir sorunu olmayan kişiler. Yani tecrübesiyle,üniversite hayatındaki başarılarıyla vs öne çıkmış kişiler. Ayrıca uluslararası ilişkiler mezunu biri de gayet iyi bir bankacı olabilir.
-
@gençişsiz Hocam teftiş maaşı 2 sene önce net 3800 teklif edilmişti. Hatta burada okudum diye hatırlıyorum. Şimdi 5000'e yaklaşmıştır. Turnesi vs de olunca artar o maaş. Kamuya geçerken neler yaşanır bilmiyorum.
-
-
Anladım hocam çok sağolun
-
@gençişsiz kamudan buraya geçen de var hocam bu arada. Yani buraya girerseniz kamuya geçmek istemeyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar, öncelikle bir bankanın TOEFL isteyip kaç puan istediğini belirtmemesi ve geçer seviye diye geçiştirmesi kurumsal bir faciadır. Geçerden kasıt nedir? 85 mi 100 mü daha fazla mı? Yapı Kredi bunu geçen yıllarda da yaptı. Benim arkadaşım 72 puanla çağrılmadı ancak 77 puanla çağrılan olmuştu. İşin asıl can sıkan kısmı başvurup çağrılmayanlara 'pek kurumsal ve değerli' banka bir hayır cevabını yollamayı bile çok görüyor. Gözünüzde pek büyütmeyin. Uzaktan parlak görünüyorlar ama içleri maalesef pek bir boş.
Müfettişlerin zaten eskiye nazaran pek bir numaraları kalmadı. Pek çok şey elektronik ortamda merkezden yürütülüyor. Son zamanlarda uzmanlar biraz daha revaçta. Pazarlama departmanlarına daha bir değer veriliyor pazar daraldığından. Yanlış anlaşılmasın kötü bir pozisyon değil ancak büyütülecek bir yanı da yok.
Yaş sınırlaması da ayrı bir sinir bozucu konu. Bir insan hazırlığı sayarsanız 22-23 yaşlarında mezun olarak çıkıyor. ABD ya da başka ülkeleri baz alıp kısa lisans seviyelerini göz önünde bulundurmayıp bu şekilde yapılması da ayrı bir saçmalık. Görende evlendirecek genç insan arıyorlar sanki. Bunu sayısını unuttuğum kadar çok girdiğim banka sınavlarından( çoğu da müfettiş yardımcılığı) elenmiş birisi olarak söylüyorum. Yazık ediyorlar. Ellerinde nitelikli insan zaten yok ve yaş sınırıyla daha da azalıyor.
-
@evandro hocam madem düzenliyorsunuz linki kaldırıyorsunuz işinizi tam yapıp linki koyun. https:/ /m.kariyer.net/is-ilani/yapi-kredi-mufettis-yardimcisi-2246760
-
Bu dönemde binlerce insan servis görevlisi olmaya bile muhtaçken müfettiş yrd. gibi bir mesleği eleştirenler var eyvah eyvah. Tamam toefl biraz fazla olabilir ama müfettiş yrd. lığını küçümsemek biraz garip geldi bana. Bu arada toefl puanı olup da merkez bankasını kazanmak cepte diye görmemek lazım. Toeflı olup da buraya başvuran yüzlerce insan olacaktır kesinlikle.