Öğretmen Olmak İsteyen İİBF'liler
-
Arkadaşlar bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ve sonuç iibfliler için umut verici.Muhasebe öğretmenliği için 2.öncelikli olmamıza rağmen birinci öncelik olarak sadece gazi üniversitesi muhasebe öğretmenliği bölümü mezunları vardı o bölümde kapandığı için şuan o bölümden mezun olup atanamayan 20-30 kişi kaldığı söyleniyor onlarında bir kısmı özelde veya başka alanlarda çalışıyor olabilir.
bahar yarıyıl formasyon basvurularının son günlerindeyiz ve kanaatimce değerlendirilmesi gereken bir dal. -
@guyan-gelmiş napmalıyız başvurmak için ankara'da hangi üniversiteler formasyon veriyor ?
-
@matador onu biraz araştırmanız gerekiyor google'dan aratarak ulaşabilirsiniz ya da tek tek üniversitelerin eğitim fakulteleri ile görüşebilirsiniz.
-
@guyan-gelmiş ben bu formasyon işini ilk defa duyuyorum pek bilgim yok o yüzden paralı mı oluyor? bide çalışıyorum ben dersler nasıl oluyor kaç sene sürüyor ? Siz başvurdunuz mu
-
@matador la @guyan-gelmiş bende matador ile aynı durumdayım formasyon devamlılığı nasıl oluyor böyle bir şey varsa atanma iş falan nasıl oluyor bunu halletmemiz lazım
-
@matador @John-Nash Araştırdığım kadar söyleyeyim formasyon 1 yıl süreyle oluyor haftasonları ve dönemsonları oluyor bu durum okula göre değişiyor. Normal öğrenci gibi ders görüyorsunuz ve sınava giriyorsunuz toplam 2 bin lira gibi bir ücreti oluyor. bu formasyonla artık sizde öğretmen adayı oluyorsunuz.Muhasebe öğretmenliği sadece gazi ünide vardı o da 2009 da kapandı en son mezun olun 2013'te mezun oldu bu süre içinde alımlarda mezunların bir çoğu gitti bu 20 bin atama ile bunun tamamen biteceği önümüzdeki şubatta ise iibf'lilerin gireceği net.kaldı ki 3 kat çağırıldığı için şansınız daha da artıyor. Yeni mezun olanlar veya 4.sınıfta olanlar için mükemmel bir fırsat olacağı görüşündeyim.
-
adamlar 60'larla atanıyor şuan adamlar kpss'ye çalışmıyor sırası gelen öğretmen oluyor çünkü adamlarda rakip yok:) o yüzden aslında bimere yazılırsa sonuç alınabilecek bir durum.Şimdi formasyon alsanız önümüzdeki şubatta öpretmensiniz:)
-
Arkadaşlar 10.000 tane iibf li formasyonlu olduğunu biliyor muydunuz. 2.öncelik kalktığı gibi puan 90da kapanir
-
@Dick-Advacoat herkes alicam alicam dedi kimseler almadi formasyonu belki bin bilemedin 2 bin kişidir
-
@guyan-gelmiş teşekkürler. yalnız neden yeni mezun veya 4.sınıflar için mükemmel dediniz ben 2014de mezun oldum ona göre bi sıralama mı var
-
@Dick-Advacoat ne puanından bahsediyosunuz anlayamadım
-
Benden söylemesi çöpe atacak 2.000 tl vede 6 ay okula gitmeye katlaniyorsaniz alın. Size tavsiyem hiç bulasmayin
-
@matador yok ondan değil sonuçta 3 yil olacak formasyon atama fln zaman isteyen şeyler o yuzden dedim
-
KPSSP3 Puan Türünde 83,47013 puan ile İŞLETME, MUHASEBE VE TİCARET ÖĞRETMENLİĞİ, MUHASEBE VE FİNANSMAN ÖĞRETMENLİĞİ alan(lar)ında 2. sıradasınız
83 puanla branşta 2.sıradayım p3'te. 2.önceliklilere gelince azımsanmayacak bir fırsat kaçmış olacak.
-
alıyor
dan@guyan-gelmiş Arkadaşım p10 -
@Dick-Advacoat p10'da ortalama +- 5 puan farklı oluyor p3'ten. eğitimden ortalama bir net yaparsan zaten yine yerini korursun. Örnek olsun diye yazdım rakiplerin senin dediğin gibi 10binler değil.
-
Sen bilirsin al alkı elinde patlasin
-
P3ten atanilmaz muhasebe ve finansman öğretmenliği için formasyon dersleri denen eğitim derslerinden sorumlusunuz p:10 dan.ayrica formasyon alan kişi sayısı çok fazla yukarda sayı belirtmişlerdir 10 bine yakın ve atamaya verilen kişi sayısı 10 du en son atamada. Yine bir arkadaş belirtmiş puanlar yüksek olacak ikinci oncul kalkınca diye oda doğrudur 85-87 den aşağıya dusmez.
-
@rlg ben size şöyle örnek vereyim p-3 83 olan birisi eğitim bilimlerinden 80 sorudan 60doğru 20 yanlış yaptığında yine puanını koruyor. Yani kısacası 80-85 bandında puanınız varsa suan ilk 5 te oluyorsunuz formasyon alan iibfliler dahil.
Bir diğer durum 2016 şubat atamasında 199 kişi başvuruda bulunmuş ve 141 kişi atanmış.
Madem 10 bin kişi formasyon almış niye 83,5 puanla 2.sıradayım 10 bin kişide mi p3'ten 80 altı almış? -
@guyan-gelmiş
Turizm işletmeciliği ve otelcilik öğretmenliği ile işletme ogretmenliginde gazi univden mezun olanlarda bu bölümde 1.onculdur hocam bu bölümde de kimse kalmayacak ondan sonra size sıra gelir.Formasyon almayın demiyorum herkesin kendi tercihi ama formasyon alan sayısı fazla bunu belirtiyorum.