Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@myself 1.komisyon
-
İşletme 4.komisyon
SGK reformundan bahset
4a 4b 4c
İşletme nedir
Kobi nedir
Şartları neler
Mikro kobi
Nazım hesap nedir
OHAL kim ilan eder süresi ne
Kısa vadeli sigorta kolları neler -
Sorulara cevaba göre puan mı veriliyor arkadaşlar, kimine ıkı soru kimine 10 soru sorulmuş .
-
@myself yok hocam öyle bir kıstas olsa herkese eşit sayıda sorulurdu.
-
Uluslararasi Iliskiler mezunu yok mu hic mulakata giren 4.komisyonda?
-
@myself Puanlamada her üye kendi göreviyle ilgili analizini yapar ve ona göre mülakat puanınızı verir. Yani orada bulunan her üye sizin ayrı özelliklerinizi değerlendirir. Birisi jest ve mimiklerinizi analiz ederken, diğeri alan bilginizi, bir başka üye ise diksiyonunuzu ve kendinizi ifade yeteneğinizi değerlendirir. Mülakatınız bittiğinde ise her biri kendi değerlendirmesi sonucunda puanlama yapar ve verilen puanların ortalaması sizin asil mülakat puanınızı oluşturur.Siz de oluşan bu puanagöre de sıralamaya girersiniz..
-
Arkadaşlar 1.komisyon
Amortisman ayırma usulleri nedir nasıl yapılır
Teferru nedir? (ilk defa duydum cevap veremedim)
Gercek ve basit usul nedir gerçek usulden basit usule geçiş olur mu?
Hizmet akdi nedir? Unsurları nedir
Bi soru daha vardı cevapladım ama hatırlayamadım soruyu
Benle hiç sohbet etmediler ve güncel soru sormadılar. Biraz afalladım bu sorular karşısında arkadaşlarıma daha temel sorular gelmişti bölüm maliye. Hayırlısı olsun herkese. -
Arkadaşlar hepinize merhaba bu forumdaki ilk mesajım. Ben de gireceğim bu mülakata ve benim ilk mülakat tecrübem olacak. Konulara çalışıyorum ama sanki hiç bir şey ezberleyemiyorum. Komisyon karşısında dut yemiş bülbüle döneceğim sanırım. Prova yaparken bile stres basıyor. Bir de sanki sıralamada sayı ilerledikçe daha detay sormaya başlamışlar gibi takip ettiğim kadarıyla. Ne yapmalı acaba bölümüm iktisat bu arada? Teşekkürler.
-
@Tuco hocam öncelikle bu saatten snra sakin olmaya (biliyorum cok zor ama) ve cok fazla detay bakmamaya calisin tanim gbi kisa kisa hatirlayabileceginiz notlara bakin, ilk siralarda yada son siralarda olmanizin hic bi etkisi yok sorulan sorulara.. herkese her konudan soru gelebilir
-
@geçerken-uğradım ben varım hocam ilk gün girmiştim bilgi sorulmadi hiç güncel yorum soruları geldi..
-
Arkadaslar merhaba telden kisaca yazayim. 4. komisyon. Sabah girdim sure olarak benim 12 dk surdu. Girmeden sureye bakmistim. Kurum personeli oldugumdan mevzuatttan yardirdilar. Genel tutumlari baskan ciddi yer yer umursamaz tavirlara giriyor muhtemelen sizi gicik etmek adina bir kisinin elinde bir kitap var oradan alan soruyor. Digerleri isterlerse soruyor. Ne gergin ne yumusak bir ortam var.Bilmiyorsaniz direk bilmiyoruz deyin yarim cevap verince bir duzey daha detayini soruyor. Hatirladigim sorulari yazayim: 1- 6183 kanun 48. Madde ve uygulamasi- 6736 sayili yapilandirma kanunu- isveren bildirgelerindeki idari para cezasi tutarlari-5510 4. Madde 1 fikra b bendi 4. Grup - 6736 dan hangi taksit suresinde hangi gruplar yararlanir- belediye borclarinin yapilandirmasi- alan olarak anayasa degismez maddeleri- tali kurucu iktidar-pozitif ayrimciligin hangi durumlarda kimlere uygulandigi aklima gelenler. Hepsine iyi kotu cevap verdik gerisi kismet. Herkese basarilar referansi olanin degil emek verenin kazanmasi dilegiyle..
-
@hayalimsgk pazartesi mulakatim benim de. Alan yerine dunya gündemine yogunlasayim o halde. Hayirlisi olsun hakkinizda cevapladiginiz icin tesekkurler
-
- Komisyon Kamu yönetimi
Anayasa nedir? Kayıtdışı istihdam nedir? Merkezi yönetimin yararları ? Sivil yönetimin askeri yönetimi yönetmesi gerekir mi? Ara seçim nedir örneği varmı? Sgk denetmeni ne iş yapar? Seçimlerin yönetimini kim yapar? Ysk dedim binasını hiç gördün mü dedi evet haritadan bakarken gözüme çarptı dedim. Baya Bi konuştuk normalde 5 dk sürüyor mülakat ama benim 10 dk oldu. Fazla kasmaya gerek yok onlar bilmesen hemen yardımcı oluyorlar. Ben anayasada tıkandım gerisine iyi cevaplar verdim.
- Komisyon Kamu yönetimi
-
Ha bide jandarma genel komutanlığı ve sahil güvenlik değişikliklerini sordular
-
Şimdi mülakata girenlere puan mı verdiler arkadaslar en son sıralayıp kazanan mı belli olacak?
-
@istatistikfinans teşekkür ederim deneyimini paylaştığin için hakkında hayırlı olsun
-
@serkan21 maliye
-
Ben de 1 inci komisyonda girdim mülakata. Komisyon üyeleri gayet iyiydi yani stres olmaniza izin vermiyorlar. Genellikle bölümünüzle alakalı sorular soruluyor. Ben ulus. tic. mezunuyum bana
Libor piyasasi, çin abd finansal rekabetini, eticaret sitelerini, yeni yapilan havalimani ve kanal projesinin ülkeye katkisi, almanya ile olan hava tasimaciligi rekabetini sordular. -
@JBSay emek veren kazanacaksa hak listeye ilk 300te girip işi gücü olmayan temiz kişilerindir İnşallah referans değil adalet ve hak kazanır. .
-
1.komisyon iktisat
Kendini tanit üniversitede nerde kaldin vs.
Secme secilme yasi kactir yeni anayasada buna dair bir seyler var mi
Ilk butce nerde hangi sozlesmeyle oldu
Anayasa mahkemesi baskani kimdir
Turkiyede ilk butce ne zaman uygulandi
Eskiden hangi 5018 sayili kanundan once hangi kanun vardi kamu maliyesine iliskin
Temel mali tablolar?
Arkadaslar rahat olun sesiniz titremesin heyecandan buna dikkat edin gerisi gelir hakkimizda hayirlisi olsun