KPSS Ücreti Bel Büktü 225 TL
-
Dostlar, bu kpss denilen sınavın şöyle bir handikapı var. Doğru düzgün a kadro sınavı açılmasa da kpss'ye yine de girmek zorunda hissediyorsun. Kimimiz bir önceki yılın puanını yükseltmek için, kimimiz es kaza bir sınava girmeye hak kazandıracak puanı almak için, kimimiz bir köşede dursun diye, kimimiz 2 yıl boyunca geçerli olsun diye ve kimimiz de öylesine kpss sınavına giriyoruz. Buraya kadar sorun yok, isteyen istediği kadar bu sınava katılabilir. Ancak sorun sınav ücreti. Toplam İİBF'ye çıkan fatura: 225 TL. Çok büyük rakam. Bakın ben 6 yıllık memur olarak, bu sınav ücretini ödemeye değer mi bu sınav diye düşünürken, işsizlik belası başında olan on binlerce arkadaşım bu parayı nasıl ödüyor veya ödemek zorunda kalıyor? Gerçekten lanet olsun bu sınav parası muhabbetine diyorum. Dile kolay, 25-30 yaşında insanlar haftalık 50-100 TL ile belki idare etmeye çalışırken, sen kalkıyorsun 225 TL sınav ücreti.
-
Çok güzel söylediniz hocam vallahi aileden istemek büyük bir sorun
-
Asgari ücretin %10'undan fazlaya tekabül eden bu rakamı çok fazla buluyorum. Muhtemelen masrafları anca karşılayacağı için böyledir ancak bu sınav ihalelerini kazananlarla yapılan sözleşmelerdeki afaki rakamları tespit etmek gerekir.
-
@Antimülakat ÖSYM şaşırttı mı? Şaşırtıyor mu?
-
https://www.osym.gov.tr/TR,15276/2018-yili-osym-mali-durum-ve-beklentiler-raporu.html detayli bakmadim ama gelirleri giderlerinin epey ustunde sanki:)
-
@sbf1983, içinde söyledi: KPSS Ücreti Bel Büktü 225 TL
https://www.osym.gov.tr/TR,15276/2018-yili-osym-mali-durum-ve-beklentiler-raporu.html detayli bakmadim ama gelirleri giderlerinin epey ustunde sanki:)
Ama yil sonu itibariyle gelirler gider arasi makas dusmus.
-
Benim anlamadığım devletin zorunlu tuttuğu bir sınavdan gelir beklemesi. Neyse masrafı onu çıkarsa yetmiyor mu? Kpss'nin hakkı en fazla 100 TL'dir. Gerisi kar diye düşünüyorum.
-
Her sene neden bu tartışmayı yapıyoruz diye kendi kendime çok soruyorum, şuna düzen getiremediler ne yazık ki.
-
ilan yoksa kpssye başvuru da yok ben de başvurmadım 90-91 küsür puanlarla listelere giremiyorsam tekrar kpss ye niye hazırlanayım işim olmaz
2020 ye kadar başta dguy olmak üzere açılması muhtemel merkez uzmanlık sınavlarına başvururum hiçbirine giremezsem gelir uzmanı olarak hayatıma devam ederim -
@rootofallevil çok haklı bir isyan. Alay eder gibi iş yaptılar. Toplam kaç sınava girebildiniz hocam? Bunun üzerine bir haber yapalım dilerseniz? Bir de puan görüntüsünü atarsanız güzel bir içerik oluşturabiliriz.
-
@antimülakat tabi üstad ekran görüntüsünü yükleyebilirim. Benim girebildiğim sadece iki sınav oldu merkez uzmanlık anlamında: işkur ve insan hakları kurumu sınavları
-
-
@rootofallevil maşallah hocam ben bu yıl için 1.oturuma basvurmadım yani basvursamda oturup çalışmam lazım sizin gibi güzel puanlar getirmesi için. Büyük bir eksikliğini hissetmem inşallah.. bu puan türlerine çok ilan gelmedi sanırım? Bir p42nin avantajı var Onu da p23ü yüksek tutarak dengelemeye çalışcaz.
Eğer önemli girin diyorsanız geç başvurudan yararlanıyım:) tavsiyenizi bekliyorum -
@ücüncütekil bu sene gelen ilanların puan türleri ağırlıklı olarak ilk oturumda yer alan testlerden geldi bence girin yani kaybınız olmaz
-
@rootofallevil teşekkürler
-
@rootofallevil kamu yonetımı mezunu musunuz hocam? Maşallah kamu netlerınız cok ıyı.
-
@tükendikagrubu evet kamu yönetimi mezunuyum teşekkürler:)
-
@rootofallevil benımde p 48 ve p 23 yakında. Kamu yonetımı bayagı etkılemıs puanınızı. İl göç sınavına gırdınız mı? Bende maalesef kı kpss ye gırıcem. Ilan kıpırtısı bıle yok ufukta.
-
@tükendikagrubu yok hocam hali hazırda guy olduğum için merkez uzmanlıklara uğraşıyorum 2020 ye kadar da giremezsem bırakacam bu işleri