2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
ilanlar geldi gelecek derken kurum içi geldi yazık.
-
Ben kurumda çalışan guy olarak alımları etkıleyecegnı dusunmuyorum çünkü personel ihtiyacı cok fazla. Benim yan masamda oturan kişinin gelir uzmanı olması personel ihtiyacını etkilemez ki.. Uzman kadrosunu azaltır dersenız ztn açık cok fazla.. Ne kadar derecede uzman kadrosu sevıyesını azaltabılır ki..
-
Şimdi nolucak? İlan gelme umudumuz kalmadı mı guy için?
-
Birde arkadaşlar gelir uzmanı diyor yazıda. Gelir uzman yardımcılığı değil? Bu ayrım acaba bizi etkilememesi için yeterli mi Allah’ın izniyle guy olunca taa 3 yıl sonra GU olabileceğiniz bir pozisyon bu sanırım.
-
@gmzankr066 Tabi ki üstat en somut izlenimini aktarır. Etkilemez diyenlere işin içinde olmadan dahi mantık çerçevesinde şunları sormak lazım. Kurumun hiyerarşisi içinde bir noktaya gökten zembille adam indirirsen bu o noktada ihtiyacı azaltmaz mı? Herkes işine geldiği gibi düşünüyor. Burada çaba sarfeden bir avuç insan dışında dostunuz yok iibf li kardeşlerim aklınızda bulunsun.
Gelir uzmanı yarın her yerde uzman yardımcısının işini yaptığında görürüm ben o etkilemez diyenleri. -
@atanamayan Hocam açık çok fazla çok fazla yıllardır bunu dinliyoruz masal gibi ama beni anlamı yok işte yılda bir kere bile alım yapılmayacak nerdeyse ..
Ya kusura bakmayın çok asabım bozuk -
Kararın gerekçesi;
"Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığının çeşitli birimlerinde Genel İdare Hizmetleri sınıfına bağlı memur, vhki, yoklama memuru, icra memuru gibi kadrolarda istihdam edilen personelin aynı masada aynı işi yaptıkları personelle aralarındaki maaş farkı azımsanmayacak ölçüdedir. 666 sayılı KHK'da ifadesini bulan eşit işe eşit ücret yaklaşımına da aykırı olan bu durum Gelir İdaresi Başkanlığında çalışma barışının bozulmasına sebep olmaktadır."
Burada aynı masada aynı işi yaptıkları personel, bazı durumlarda 5 yıllık emeğinin sonunda Gelir Uzman Yardımcısı olarak atanmış olan kardeşlerimiz. Zamanında "bir şekilde" kuruma girmiş kişiler ile sizin çürüyen dirsekleriniz. Mağdur edebiyatı kazanır, emek popülizme yenilir böylece.
Dostlar ben bu konuda yıllardır bir noktada da tek başıma mücadele veriyorum. Öyle ki bana düşmanlığının temelinde benim bu tavrım olduğunu bildiğim kişiler var.
Biz hep anlattık hep karşı durduk. Emeğinizi yüceltip bunun çalınmaması için defalarca yineledik dostlar. Ama sizin savunmak için mücadelesini vermediğiniz hakkı elbet birileri gelip böyle alacaktı, aldı. 5 yıl içinde yapılacak iki sınav ile sizin hakkınız olan belki 5 bin kadro bu şekilde aktarılacak. Daha önce 15 bin kişiye aktarıldığı gibi.
Her konuda tasarrufu gerekçe gösteren kurumlar söz konusu iken siz karar verin etkiler mi etkilemez mi.Malesef bu konuda başka yorum yapmayacağım dostlar. Bu konuda daha yetkin kişiler vardır muhakkak. Biz kurum-içi prosedürünü çok bilmeyiz. Çünkü biz nereye geldikse gerek burada gerek yaptığımız her işte.emek vererek gelmişleriz.
Allah yardımcınız olsun dostlar.
-
Bütün bu anlamsız yavaşlığın sebebi buymuş demek ki ...
-
@gmzankr066 ya açık cok fazla ve fazlasyla alım yapılması lazım. Ve malesef hakkıyla alım yapılmıyor.. Benim demek istediğim duz memur ztn vergı daıresinde aynı işini yapmaya devam edicek ve unvanı değişecek.. kurumun personel ihtiyacı değişmeyecek..
-
@atanamayan açık fazlaysa neden hali hazırda puanı olanlar ıcın alıma cıkılmıyor? . Kpss ye cok az bır sure kalmıs ama hala alım yok.
-
Arkadaşlar sesimizi duyurmalıyız ki bu karardan bir an önce dönülsün ve ilanımız gelsin
-
@atanamayan maaş olarak binlerce kişinin yüküde bincek hocam kurumun sırtına. gelir uzmanlarının iş olarak yeri dolmuş olcak. boşluğu daha ucuz olan memur atamalarıyla doldurcaktır kurum maliyet açısından. guy alarak değil.
bunun örneğini merkezdeki ihtiyacı devlet gelir uzman yardımcısı alarak değil guy görevlendirerek yapmış olmasıyla kurumun daha önce gördük. burdada tek karlı çıkan kişiler kurumiçi sınav talebi olan sizin emeğinizi hiçe sayanlar. -
SgkİsTeftis MulakatSonucu 2 dk vakit ayırıp twit atalım arkadaşlar
-
@tükendikagrubu kardeşim bende 1. 5 senedir kurumdayım.hepınızın gectıgı yollardan geçtm bende sizi en iyi bizler anlarız.. Keske alım yapılsa hepınız atansanız.. Ben şunu diyorum sadece.. İhtiyaç değişmeyeceği için alımlarıda etkılemez..
-
@godot gib düz memur almaz kardeşim. Uzman yardımcısı sevıyesnde personel alır..
-
@atanamayan bu Mehmet Şimşek ile gelen dönemde böyleydi.bu uygulama bunun değişceğinin açık bi göstergesi. son yıllarda eriyen guy alımlarıda bunun net bi delilidir.
-
@atanamayan pareto üstad öyle demiyor ama
-
Biz SUSTUKÇA SIRA BİZE GELMEYECEK ARKADAŞLAR..!!
-
@godot ab uyum süreciyle alakalı olarak olması lazım gib düz memur almıyor kardeşim.
-
@rootofallevil Hocam biz kendimiz için bile etkinlik yapmayan pusuda beklemeyi bi halt sanan hakkını usulca başkasının eline veren insanlarız kusura bakmayın ... burdan destek çok zor çıkar size de.