• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
TMSF, CB'nin ilgili kuruluşu mudur? Çünkü bağlı kuruluşları içerisinde göremedim lütfen yardımcı olursanız sevinirim
-
@legend-is-back cb bağlı kuruşudur . Tmsf
-
@karar 1 ve 4 Sayılı CB Kararnamesinde TMSF'nin CB'ye bağlı kuruluş olduğu belirtilmemiş. Acaba Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bağlı veya ilgili kuruluşu mudur diye baktım orda da yok. Bilen birisi aydınlatabilir mi ?
-
@legend-is-back o kararnameleri anlamak için tonla kitap yazılıyo benim notlarımda bu şekilde inşlh bilebilmişimdir .
-
@legend-is-back "Bakanlıklara Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile İlgili 2018/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" bununla birlikte cumhurbaşkanlığının ilgili kurumu olmuş.
-
@ooz Yani hocam TMSF, CB'nin ilgili kuruluşudur diyebiliriz. Çünkü bağlı kuruluşlarda hiç ismi geçmiyor. 1 ve 4 Sayılı CB Kararnamesinde bahsi geçmemiş. Çok sağolun hocam.
-
Hocam benim elimde themis idare hukuku var ben de oradan baktım. Dediğiniz gibi bağlı kuruluş olarak yazmıyor.
-
Arkadaşlar bu saydığınız yayınların soru bankalarından mı yoksa konu anlatımlarından mı söz ediyorsunuz?
-
TMSF Cumhurbaşkanına bağldır
-
@kaymakam1842 ben hiçbir yerde bağlı kuruluşlar içerisinde yer aldığını görmedim bu olayın netlik kazanması için sordum eğer elinizde bağlı kuruluş olduğuna dair bir mevzuat düzenlemesi veya kaynak varsa paylaşabilir misiniz?
-
@yiğityılmaz hocam sizin kitabınızda TMSF, CB'ye bağlı kuruluş olduğu geçmiyor ve başkaca araştırdım hiçbir yerde bağlı kuruluş olarak geçmiyor. Yalnız CB ile ilgilendirildiği 2018/1 CB Genelgesi ile hüküm altına alınmıştır. Yani TMSF, CB'nin ilgili kuruluşudur. Kaynak: 2018/1 CB Genelgesi...
-
@ooz Eyvallah hocam netlik kazandı 2018/1 CB Genelgesi ile TMSF, CB'nin ilgili kuruluşu haline getirilmiştir.
-
Rica ederim hocam, iyi çalışmalar
-
@legend-is-back, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
oradaki ilgili ifadesi "ilgili kuruluş" anlamına gelmeyebilir. Rtük, spk, bddk, ndk hepsi "İlişkili" kuruluş ancak 2018/1 ve 2018/2 genelgelerinde "ilgilendirilmiştir" diye geçiyor. halbuki ilişkili kuruluş. Oradaki ilgilendirme ifadesi farklı anlamda kullanılmış olabilir.
-
@cengizhanb, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaslar bu status kitabi hakkinda bilgi verir misiniz
Bakanlık uzmanları tarafından çıkarılan kitap diye biliyorum. Ben beğendim tavsiye ederim.
-
@legend-is-back Başkan, CB 'nin ilişkili kuruluşu olmasina ragmen duzenleyici ve denetleyici bi kurum değildir
-
@vuralkara enerji bakanlığında çalışan siyasal bilgiler mezunu bir yazar çıkartmış.
-
@yiğityılmaz hocam siz ne diyorsunuz sınav tarihi hakkında?
-
@legend-is-back TMSF bagli kuruluş değil. İlişkili kuruluş olabilmesi icin ya duzneleyici denetleyici kuruluş olmasi lazim ya da mevzuatinda acikca belirtilmesi lazim. Kararnamelerde ve mevzuatinda bu ibareye rastlamadim. Geriye ilgili kurulus olmasi kalıyor.
-
@siyaset-bilimci Uyum kursunda daire başkanı eylül için 100 kisiilim alim olacagini söylemişti. Bugun birkac arkadasla görüştüm. Henüz bir sinav tarihinin belirlenmediğini herhanhi bir protokol yapılmadığını kesin bilgi olarak belirttiler.