Üniversite okumak yerine yapılabilecek işler
-
Bugünki aklınız olsa üniversite okumak yerine ne yapardınız? Yani okumakta gözünüz yok veya imkanınız yok nasıl bir alternatif üretirdiniz.
-
@kartel06 uzun zamandır gördüğüm en mantıklı başlıklardan biri. Bu öneriye gerçekten ihtiyaç var, okumakta gözü olanın da olmayanın da böyle konuları araştırması lazım çünkü eğitimle ilgili Türkiye'de yeni bir dönem tamamen başlıyor. Çok yakın bir tarihte üniversite mezunu olmayan neredeyse hiç gencimiz kalmayacak bu da farklı alanlarda personel ihtiyacını arttıracak, bu tarz iş kollarını yazmak yararlı olacaktır.
-
Kuaför olmak
-
Günün en çok kazandıran alanı silikon vadisi. Tabi bu da başka tip donanımlar gerektiriyor. Dil ve teknik bilgi ve donanım bu konuda önemli. Dijital sektör bu bağlamda en verimli alan olacak önümüzdeki süreçte. Keza sosyal medya artık herkes için ürettiği her ne varsa bunun vitrini durumunda. Klasik anlamdaki ticaret yerini bu tarza bırakıyor. Bi kabiliyet geliştirilerek bunun aktif ve etkin pazarlanması da bu süreci yakalamakta iyi bir anahtar olacaktır.
-
Ruhumu doyuracak meslek olarak müzikle uğraşmak isterdim ama cebe hitap edecek olsun desem butik pastacılık veya gastronomi olurdu .
Aslında ezelden hep ekonomi merakım vardı istediğim bölümü de okudum gel gör ki mesleğimizden soğuduk artık -
Lise dönemimde o kadar idealist düşünmüyor olsaydım yeteneğimin peşinden giderdim, resim yapmak Şimdiki genç arkadaşlarımız da bunun üzerine ciddi kafa yormalı eğer bir konuda yetenekleri varsa ya sadece oraya yönelmeli ya da körelmeyecek kadar da olsa ilgilenmeye devam etmeli. O zamanlar keşke bunu akıl edebilseydim, kendimi, inandığım değerleri, fikirlerimi sanat üzerinden ifade yolunu tercih etseydim muhtemelen toplum için şuan olduğumdan daha faydalı bir birey olacaktım ve aynı zamanda daha mutlu bir insan. Kendi adıma hala geç olduğunu düşünmüyorum o yüzden kıymetli forumdaşlar da konuya böyle yaklaşmalı, imkanlar sınırlı olabilir ancak mümkün kılacak olan da insan, herhangi bir alanda diplomalı işsiz olmaktansa zevk alınan bir sahada alaylı bir usta, uzman, sanatkâr da olabilirler ama tabi her zaman okulunun da eninde sonunda okunup teknik tarafına, evrensel boyutuna hakim olunmasından yanayım
-
Lütfen yaralarimi deşmeyiniz arkadaşlar
-
Oto tamircisi çuvalla para kazanıp istediğin işi kurabilirsin. Gerçekten insanımız arabasına gözü gibi baktığı sürece ölmez bir sektör. Bilgi ve teknik donanım önemli ama bunlarda zamanla çözülecek meseleler.
-
eğer sermaye sahibi değilsek sanıyorum en mantıklı iş bir meslek edinmek olur. Bu meslek yerine göre değişir elbette, en matıklısı sanırım berberlik veya kuaförlük. Sonuçta ihtiyaç olmayan bir yer yok
-
1.berberlik
2.güç kaynağı ve jeneratör işleri.çok iyi para var cihazların hurdasından dahi para kazanıyosun.hani böyle 100 200 tl değil baya baya iyi paralar.ciddiyetle tavsiye ettiğim bir sektör -
Kuaför, berber gibi meslekler önerilmiş genelde, sanayi ile ilgili işler de var, ben de özellikle oto tamirinden, kaynakçılığa kadar sanayi işlerini öneriyorum çünkü yeni eleman yetişmiyor denecek kadar az. Bunun dışında bilişim çağında okula gitmeden de kodlama, yazılım öğrenerek kendini geliştirecek bir birey iyi bir meslek sahibi, kendi işinin sahibi olacaktır. Bizim ülkenin klişelerini yavaş yavaş yıkmak gerek diye düşünüyorum, okumak gerek, eğitim gerek gibi cümleler artık tarih olmalı. Ben standart düz bir lisede okuduğum halde liseyi bitirirken bugün pek çok şehirde bulunan üniversite mezunundan daha donanımlıydım, okulumuzda bizi yetiştirmişlerdi. Her yere üniversite açılmasının eleştirisini burada da yine yapmak zorunda kalıyoruz. Özellikle küçük illerde, gelişmeye kapalı üniversitelerde bölüm okumak yerine bir insan herhangi bir işe girse kendini emin olun daha fazla geliştirecek durumda bugün. Tabi ki bu dediklerimiz de yine kişinin kendisi ile alakalı ama internetin varlığı biraz araştırmaya meraklı insanlar için Türkiye'deki birçok üniversiteden daha yararlı, bunu bir de bir işte uzmanlaşma ile desteklerse kişi iyi bir konum elde etmemesi düşük ihtimal.
-
Gümrük müşavirliği bende bu mesleği önermekten vazgeçmeyeceğim. Gerçekten yapılası bir meslek. Güzel para ve prestij kazanabiliyorsun. Üstüne üstlük bir çok sanayici ve işadamı ile diyalog kurma fırsatın oluyor. Bu da genel anlamda büyümene daha fazla katkı sağlıyor. Bu mantıkla düşünecek olursak burada yer alması gereken mesleklerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Gümrük Müşavirliği. Her ne kadar piyasa kendini kitlemeye çalışsa da bunu da değerlendirmekte fayda var.
-
valla ben burada görünce gittim bir iki müşavirlik firmasına staj için onlara da beğendiremedik kendimizi. biraz fazla kendi içinden, eşinden, dostundan alıyorlar gibi görünüyor ya da ben bahtsızım
ben üniversite okumamazlık etmezdim. ancak çok çok çok daha iyi bir üniversite için çabalardım. yanlış üniversitede benim pişmanlığım. -
@Ercu tekrar okuyabilirsin yaşın çok geçmediyse. Bence okuldan zarar gelmez yeniden bir girişimde bulunabilirsin.
-
Bilişimle alakalı mesleklerde temel sorun tekel firmaların başlattığı emek ve fikir sömürüsü. Yoksa en güzel meslek evinden program işi yapmak olurdu herhalde.
-
Büyükşehirlere yakın bir yerde besicilik yapıp sütü doğrudan nihai tüketiciye ulaştırmak. Bu yöntemle bilkentte durağa bağlı taksi plakası satın alacak kadar zengin olan biliyorum.
-
asla okumazdım gerçekten yazık oldu yıllarıma ben biraz da zorla okutuldum beni zorlayan başta ailem olmak üzere tüm hocalarım yanılmış
-
Bugün düşündüm bunu denk geldi başlık:) bayan kuaförü olmak suan İzmir de en mantıklı iş bence .İnanılmaz birsey hesap ettım sabah 10 dan aksam 8 e kadar 9 ombre yaptılar ben dahıl..kısı bası 400 tl .bunun yanında dıger boyalar var varın sız hesaplayın.Kendı kendıme dedım hata mı ettık bukadar yıl bukadar bolum okumakla ben o kadar kazanmıyorum devlette....
-
@kendinehakime sanırım büyük şehirlerin tamamında en güzel para kazanılan mesleklerden bir tanesi. Bir de işinizi iyi yaptığında reklam yapmana bile gerek kalmıyor. Hanımlar kendi aralarında reklamını yapıyorlar. Gerçekten büyük kazandırıyor.
-
Başlığın kimyasini bozmaya geldim:) yarın üniversite tercihi yapıcam. Bakalim hayat bizi nerelere sürükleyecek..