2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
20 doğru 20 yanlış 15 net
-
Maliye ne kadalık bir sapma getirir acaba 25.75
-
Maliye 25net gelmiş
-
Maliyede beni en çok şaşırtan cevap J. S. Mill sorusunundur. Düz oranlılık yapan var mı acaba çok merak ettim
-
@frustration, içinde söyledi: 2019 Maliye Soru ve Cevapları
Maliyede beni en çok şaşırtan cevap J. S. Mill sorusunundur. Düz oranlılık yapan var mı acaba çok merak ettim
Ben düz oran yaptım hocam ve emindim. Burda herkes farklı cevap verince ses etmedim.
-
@Muhalba helal olsun kardeşim. 40 yıl baksam düz oranlı yapmazdım:)
-
@frustration düz oran yaptım ama en çok Doğal tekel sorusuna gıcık oldum onun açıklaması nedir ya
-
@Muhalba nasıl mantık geliştirip düz oranlılık yaptın dostum bilgiyi öğrenmek için soruyorum
-
@Econumist, içinde söyledi: 2019 Maliye Soru ve Cevapları
@Muhalba nasıl mantık geliştirip düz oranlılık yaptın dostum bilgiyi öğrenmek için soruyorum
Soruda diyorki. Önceki pozisyonları ve aradaki oransal ilişkilerini koruyacak şekilde bir vergi sistemi
Şıklara bakalım tersine artanlilik deseydi bu az gelirlerin aleyhine bir durum yaratır ve oransal ilişkileri bozar yani oran farkı artar. Aynı mantıkla dusunebilirsin artan oranlilikta ise az gelirli olanın lehindir. Oransal ilişkiyi bozar, oransal farkı azaltır. Ayırma prensibi de değiştirir haliyle. Ancak düz oranlilikta değişmez. Herkesten %20vergi alsalar,
Düz oranlilikta ise,
Benim gelirim 100tl %20vergi aldılar 80tl gelirim kaldı.
Yüksek gelirlinin 200tl geliri vardı %20vergi aldılar 160tl si kaldı
En başta 2 kat az gelirim vardı. Son durumda da 2 kat az gelirim var. Bizden soru bu oranın değişmemesini istiyordu. -
@Econumist bende düz oran yaptım soruda diyor ki vergi sonrası aynı oranda kalsınlar orantıları değişmesin bu sabit düz oranda mümkün soruyu iyi anlamak lazım
-
TÜm soruları gönderebilecek bir babayiğit var mı arkadaşlar
-
@Muhalba Ağzına yüreğine sağlık vallahi çok sağolasın
-
@frustration ben
-
@wazo elinde sorular olan varsa bende alabilirmiyim cesaret edip bakamadm
-
Velhasıl kelam maliye ortalaması nedır arkadaslar ortalamanın neresindeyim acaba
-
Ortalama o kadar dusuk degıl galıba genel 25 net yapmıs
-
@hussle, içinde söyledi: 2019 Maliye Soru ve Cevapları
Ortalama o kadar dusuk degıl galıba genel 25 net yapmıs
Burdakilerin hepsi kaslı ve 1.90
-
@hussle maliyem öyle çok iyi değil hocam geçen sene 25 yapmıştım bu sene 15 16 tane yapılabilecek soru vardı benim için onları yapmışım gerisini ya şudur diyerek isaretledim 25 netim var tahminim gene çalışan kesim için 20 25 net yapmıştır 25ustu çok iyi zaten.
-
Kira sertifikasi sorusunun cevabi kira geliriymis. Duz mantik kira sertifikasindan ne elde etcek tabiki kira geliri diye isaretlemistim dogru cikmis. Ama nete bakinca katilim fonu felan filan cikmisti. Yani arastirmis bir sekilde o soruya cvp verseydim doktorluk yapip katilim payini isaretlerdim. Demek ki bazen duz mantik ise yariyor:)
-
@LioN maliyenin bazen soru çözerken düz mantığı gerektirdiğine dikkat etmstm buna binaen ne olacak ki deyip kira geliri payı yaptım bende