Kpss a mı yoksa b mi
-
Merhaba arkadaşlar,öncelikle forumda yeni olduğum için yaptığım hatalar affola.
Arkadaşlar ben 2018 mülkiye siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum.Bu sene A grubuna hazırlandım ancak, özellikle iktisat ve maliye derslerinde mezun olduğum bölüme konu olarak uzak olduğu için fazlasıyla zorlandım ve mayıs ayı gibi Kpss hazırlık sürecinden koptum. Sonuç olarakta sınavım istediğim gibi geçmedi.
Bildiğiniz gibi önümüzdeki sene çift yıl ve B grubu sınavı da olacak, benimde liseden gk gy altyapım fena sayılmaz,2018 yılında p3 puanım 81 gelmişti ki bu sınava hiç hazırlanmadan kendimi denemek için girmiştim.
Arkadaşlar sizce 2020 de ne yapmalıyım A grubuna mı yoksa B grubuna mı hazırlanmalıyım yoksa ikisini birlikte götürmeye mi çalışmalıyım. -
@rıza-berk Bu süreçte gözlemlediğim kadarıyla özel sektörden tutun kamuya yollar bi şekilde a grubuna çıkıyor.Ne kadar sıkıntılı olsada sürece erken başlamanın daha avantajlı olacağını düşünüyorum.
-
@rıza-berk eğer kendi hedeflerin veya "hırsların" yok ise P3 puanına odaklan derim ben. Yüksek P3 puanı seni bir şekilde güzel sayılabilecek mesleklere yerleştirir ama A kadro hazırlanıp ilan gelmediğinde yaşayacakların paha biçilemez. 94-95 civarı P3 alırım diyorsan kesinlikle odaklanmalısın.
-
Ne desem bilemedim
-
@sbf1983, içinde söyledi: Kpss a mı yoksa b mi
Ne desem bilemedim
Eger gümrük, dhmi haric genel idari hizmetler sinifinda duz memur olunacaksa kesinlikle yetmeyecektir emeklerinize yazik olur. Ama derseniz ben atanayim ders calisirim a kadro icin o zaman olur. Ben 10 yilda iskurda ancak seflik sinavina girebildim. En fazla sube muduru olunur ki onda bile mulakat var. Seflikte de vardi iskurda.Ben 2007 mülkiye mezunu olarak 2006 kpss p3 puaniyla 2008 yilinda b kadro memur olarak memuriyete basladim. 10 yil sonra sgk denetmen yrd. oldum. B kadro memur olmadan bir sene ders calissaydim; simdiye eminimki sayistay denetcisi veya cok daha iyi bir kadrodaydim. Bunu potansiyelim ve de mezun oldugum döneme gore soyluyorum. Su donem cidden zor, daha da zorlasacaktir. İyiler daha azla yetinecekler. En iyiler arasina girmek eskiye nazaran daha zor.
-
Bizim dezavantajimiz muhendislik istatistik veya teknik bir bolumden mezun olmamamiz. Bir muhendis kamuya atandiginda a kadroya yakin maas aliyor en azindan tasra a kadro icin boyle. Maastan ziyade bir unvanin degerin sayginligin var. Genel idari hizmetlerde duz memur vhki falan olunmaz. Oldugunda ne vatandasin gozunde ne de mudurlerinin gozunde bir degerin olmayacaktir. Kamuda bilgi donanim caliskanliktan ziyade unvan önde gelir. Sen herseyi bilirsin baska biri baska kurumdan daha dun gelmistir sube muduru olmustur senin amirin olur. Iskurda is ve meslek danismanligi fena degil sube mudurlugunden daha iyi. Ama bir daha alim ne zaman olur bilinmez. Eger altyapi varsa hem p3 icin hem alan icin pekala calisilabilir diye dusunuyorum. Biraz katı konustum sanirim ama 10 yil b kadroda gorev yaptiktan sonra artik yeter diyenlerdenim.
-
Daha yeni mezunsun, kessinlikle hukuk, pdr okumaya bak. İmkanın varsa yarım, çeyrek burs felan al, özel ünide oku.
Atamasi en yüksek öğretmenliğe felan yönel. Yeniden üni oku. Bilmişlik yapmak istemem de bu dediğimi kazanamazsan anlarsın. -
Görüşlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur.
-
B adamdir B candir B bitanedir. B demek merkezi atama demek HAK DEMEK ADALET demek. B kadrolarda 3 yil calistiktan sonra A kadroya gecebiliyosun. B git B .A ya girip 10 mülakattan elenmezsin. Kafan rahat olur. Emeklerin boşa gitmez
-
Ne desem bilemedim
Eger gümrük, dhmi haric genel idari hizmetler sinifinda duz memur olunacaksa kesinlikle yetmeyecektir emeklerinize yazik olur. Ama derseniz ben atanayim ders calisirim a kadro icin o zaman olur. Ben 10 yilda iskurda ancak seflik sinavina girebildim. En fazla sube muduru olunur ki onda bile mulakat var. Seflikte de vardi iskurda.Ben 2007 mülkiye mezunu olarak 2006 kpss p3 puaniyla 2008 yilinda b kadro memur olarak memuriyete basladim. 10 yil sonra sgk denetmen yrd. oldum. B kadro memur olmadan bir sene ders calissaydim; simdiye eminimki sayistay denetcisi veya cok daha iyi bir kadrodaydim. Bunu potansiyelim ve de mezun oldugum döneme gore soyluyorum. Su donem cidden zor, daha da zorlasacaktir. İyiler daha azla yetinecekler. En iyiler arasina girmek eskiye nazaran daha zor.
2012 de girdiğim kpss ile 2013'te atandım bende hala a grubu için uğraşıyorum. O dönem aptallık yapıp sadece b grubuna hazırlanmasaydım belki ben de şu an daha iyi yerlerdeydim çünkü benim dönemde de ciddi alımlar oldu a grubu kadrolara. Ama her şey nasip kısmet bu günleri görmemiz bu yollardan geçmemiz gerekiyormuş. @rıza-berk kardeş sana gelince karar senin kararın tavsiyeler bir yere kadar sen ne istediğine ve ne olmak istediğine karar vermelisin önce ondan sonra sınava hazırlanmalısın. Emin ol kendinde potansiyel görüyorsan ki bu ego değil b grubu kadro seni kesmeyecektir tıpkı bizi kesmediği gibi
-
@sbf1983 Merhabalar hocam sgk denetmen maaşı internette ki gibi 4.5 bin tl mı rica etsem cevap verebilir misiniz?
-
@yigit06 Şu an daha fazla dostum, Temmuz zammı ile birlikte 4780 civarı bir meblağa ulaştı.
-
@yigit06 hocam eskisi kadar sık giremiyorum foruma. Zaten pareto ustad sagolsun yardimci olmus sorunuzla ilgili olarak
-
@paretowilfredo teşekkür ederim hocam , peki bütün denetmenlik maaşları aynımı ? Uzman ne kadardır sizce
-
@yigit06 Taşra uzman yardımcılıkları ile denetmenlik kadrolarının maaşları aynı dostum. Merkez uzman yardımcıları, müfettiş yardımcıları, denetçi yardımcıları ve stajyer kontrolörlerin maaşları yaklaşık 1000 tl daha yüksek.
-
@yigit06 size de teşekkürler hocam
-
@paretowilfredo tekrardan teşekkürler alışık değilim bu kadar hızlı mesajlara şaşırdım siz oldunuz mu acaba?
-
@yigit06 Biz geçeli epey oldu dostum bu yollardan
-
@paretowilfredo teşekkürler hocam yenilere yardımcı olduğunuz için büyük bir incelik bu
-
@yigit06 Estağfurullah dostum, forumumuzun var oluş gayesi bu. Aramıza hoşgeldiniz