Rap Diss Savaşları
-
Son günlerin en popüler konularından biri olan diss atmak meselesine TY platfomlarında değinmemek olmaz düşüncesiyle tarihe bir not düşmek istedim. Norm Ender'le başlayan ve diss atmak diye tabir edilen rap atışması her geçen daha büyük hamlelerle devam ediyor. Killa Hakan etrafında toplanan dört rapçinin ortak hareketi Norm Ender'in gücüne güç katarken, bugün Delaredo'nun Mekanın Konsomatrisi çıkışı Ender'e bir tokat hamlesi olarak bizi heyecanlandırdı. Siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında, Norm Ender'in çıkışı haklı mıydı? Yoksa Ben Fero, Ezhel üzerinden gelişen rap müzik istediğimiz tarzda mı? Gerçi bu son dönem çıkan rapçilerin yaptığı rap müzikler, ne sanat sanat içindir anlayışına ne de sanat toplum içindir anlayışına uymuyor. Eski rap müzik sözlerini özlüyoruz.
-
Norm ender eksik etekle sevgilisine diss atarken Sagopa vasiyet şarkısıyla ABD 'ye diss atardı.Mekanın sahibi Sagopa kajmerdir.Bu adamın sözlerini aşacak bir rapçi türkiyede yok.Ceza da kalitesini düşürdü bu killa hakan ezhel vs kimdir bunlar yahu.Sago&Ceza bir şeyler yapabilirdi norm gibilere kaldı ortalık adam baştan aşağı ego.
-
@Antimülakat Norm Ender içinde bulunduğumuz yıl itibariyle artık old-school sayabileceğimiz bir mc. Şöyle bi geçmişe gitsek old-school tüm mc'lerin T-rap'in emekleme günlerinden utanç verici şarkıları bulunabilir bence. Bu yönden eksik etekle Norm'a vurulmasını abes buluyorum ben. @Aslan-Reyiz sözüm sana değil kardeşim yalnızca, tüm piyasanın özellikle yeni mc veletlerin bu yaklaşımı çok sığ geliyor bana.
Diğer yandan Ceza da İhtiyar da bu piyasanın hala maestrosu, tartışmasız. Onursal kral olacaklar her zaman. Ceza'nın son featini hiç olmamış sayıyorum. Garip bi durum çıktı ortaya. Zaten bu Killa ne zaman Ceza'nın kanına girse adamı rezil ediyor :)) (Fuat'ı da es geçmeyelim bu rezil etme konusunda.)Gel gelelim Mekanın Sahibi olayına. Şimdi Norm şöyle güzel bir iş yaptı. Bir Old-school biri olarak artık bunu taşıyacabileceğini gösteren harika bir iş çıkardı ortaya. Buna cevaben gelen ya da aynı dönemde cevap haline gelen şarkılar ve dissleri görünce bu daha da anlam kazandı açıkçası.
Son gelen Delerado'nun dissini kıyasa şu açıdan almıyorum, Ender'in artık yeni yer-üstü piyasaya yönelik yapmış olduğu dissin küfürsüz nasıl olabileceğini göstermesine karşılık, sırf under havası verebilmek için adeta dümdüz gitmiş olması bence fazlasıyla seviyesiz bi durum ortaya çıkarmış. Çok sövünce under ya da gangsta olunmuyor malesef. Sadece terbiyesiz olunuyor
Ender'in mekanın sahibi parçasında ki başarısında şarkıdaki hiciv gücü bir yana parçanın sunumu, çok çok kaliteli çekilmiş klibi ve harika yapılmış pr'ı da önemli yer tutuyor. Güncele çok iyi uyum sağlamış Ender ve sanırım 1 2 senedir de bu sahneye hazırlanmış. İyi de hazırlanmış. Bunun en önemli faydası şu oldu, bizim gibi yeni mc'leri hiç dinleyemeyen onlara katlanamayan eski okulcuların kulağının pasını sildi. Herkesi işin içine dahil ederek aslında piyasaya bi hareket kattı. Herkesin olumlu da bulsa olumsuz da bulsa bi kendisini silkelemesine ve noluyor ya ne bu tantana? demesine yol açtı.
Bence mekanın sahibi kimse farketmeden t-rap'e sınıf atlattı. Güzel iş olduğunu düşünüyorum ez cümle -
Mekanın sahibi konuştu :)))) @paretowilfredo
-
Rap deyince aklına Sagopa'dan başkası gelmeyen benim gibiler için çok keyifli bir başlık olmuş :)) Son günlerin tartışmasını da aşırı Fransız kalmaktan ötürü takip edemiyordum:) az biraz bilgilendim sayenizde
Yorumlarınızı kendisine okuduğum lisedeki kardeşimin söylediklerini yazmak istedim:)) Norm Ender'in Çıktık Yine Yollara şarkısını hatırlattı, bu sözleri o zaman kim söylüyordu deyip destek verdi:)) ben adamın adını daha yeni duydum bu arada
-
Killa Hakan diye biri varmış ve rap yapıyormuş
bu hafta öğrenmiş oldum ama keşke öğrenmeseydim. Argo ve hakaret içeren cümleleri hızlı söyleyince rap yapmış oluyorlar ve bu kabul görüyor
Mekanın sahibi sagodur gerisi anca kiracıdır
-
@Aslan-Reyiz Hahah :)) Ben de diss atcam bi tane böyle giderse tüm piyasaya :))
-
Rap'in kingi 2pac geriside hava civa. Bizim memlekette son derece imitasyon duruyor. Ozentilikten oteye gitmiyor. Sagopa ise rapin edabiyatcisi sozleri anlamli dinlemesi keyifli.
-
glup glup glup fight clup nedir yav :))
-
@paretowilfredo dostum piyasa hocalarına diss atmayak mı özellikle kpss 2019 sonrasında .D
-
@LioN Dostum 2pac'ın yeri, MJ pop tarihinde ne ise, Marley reggie için ne ise odur. Yeri tartışmaya kapalıdır. Biggie ile kapışmaları diss'in kitabını yazmıştır
Ama ben T-rap'i eğretiden daha çok özgün görüyorum. Aslında tüm dünyada özellikle Avrupa'da imitasyonluk daha yüksek, batı geni ile müzik can bulduğundan daha fazla Amerikanî yapımlar var. Bizim ülkemizde asli olarak rap bize ait genlerle can buldu ilk etapta. Biraz aşık atışmaları tadında, biraz daha politik ABD genel rap algısına kıyasen vs. Aslında Ender'in parçasının ilk bölümü de T-rap'in geldiği son noktayı eleştiriyor ki çok haklı eleştiriler bunlar. Ezhel, Ben Fero gibi yeni jenerasyonla gelen jargon tamamen ABD rap kültürüne ait ögelerle ve bol autotune ile kendini buluyor. Halbuki ilk dönem dissleşmelerin örneklerine baktığımızda bile bize ait bir şeyler görebiliriz. Meşhur Ceza-Sagopa rekabetinde gerek ceza ve ekibinin dissleri gerekse ihtiyarın efsane disstortion e.p.'si tam olarak bu topraklara ait yapımlardı. Ama gelinen nokta malesef bize ait köklerden tamamen koparmış durumdaydı T-rap'i. Enderin gelişinin soğuk duş etkisi yaratması da tamamen bundan sanıyorum -
@RootofAllEvil
Valla dostum efsane bir yapım çıkabilir ortaya. Eski alet edevatı saklasaydım keşke, bugün işe yarayacakmış yeniden :))
-
Mekanın sahibi olmaya gerek var mı? Rap müzik Fuat, Sago, Ceza üçlüsü varken bile güzeldi. Şimdi ne oldu da mekan sahibini arar oldu diye sormadım değil. Sonuçta bu müzikte herkesin bir sunumu var. Yeni çıkanların yaptığı iş zaten kalitesiz. Bu sadece rap için değil bütün müzik tarzlarında böyle. Pop veya rock müzik denildiğinde piyasaya yeni girenlerin yerine hep eskileri arıyoruz. Yani müzik kalitesi genel anlamda düştü. O halde rap için yenilerin anlamsız sözlerle dolu müziklerine neden bu kadar kafa takıyoruz? Toplumsal umursamazlık ve hafıza kaybının müzikte de yaşanıyor olması gayet normal değil mi? Gençler artık toplum, toplumsal, sosyal, sonraki nesil, ideal olan gibi kavramlara kafa yormuyor. Bu türden genellemelerle olaylara yaklaşanlara da sen ne içiyorsun diye yaklaşıyorlar. O halde yozlaşmanın geldiği son nokta olan hiç bir şeyi umursamama noktasına doğru ilerlediğimiz şu günlerde rap'te patronluk taslamak veya mekan sahipliği taslamak hangisi? Bu anlamda konu gereksiz büyütüldü ama yine de çatışma her zaman güzeldir. Her şeye rağmen devam etsin istiyor insan.
-
@Antimülakat iletinin bayraklanip önüme düşmesi de garip oldu :d
-
@genclerbirlikli Savaş başlamış :))
-
@paretowilfredo @Antimülakat a diss mi attılar diyosun
-
@genclerbirlikli Eh fitili ateşleyecek bi sataşma da olabilir :))
-
Sinirlerim bozuldu gece gece :))
-
Olabilir canım. Sonuçta bu bir paltform bizim açtığımız başlıkta gereksiz bulunmuş olabilir gayet normal. Ama sonuçta bu bir kültür ve bu kültürü de merak eden dostlarımız için bilgi alış verişinde bulunmaktan zarar gelmez. Buradan tercihiniyap'ma noktasında da malzeme çıkar. Norma Ender mi? Diğerleri mi? Tabi bu potu büyütürken Ceza ve Sagopa'ya da haksızlık olur. Hepinize bu işin gerçek anlamda tanıtan Ceza ve Sago'dur.
-
@Antimülakat sana cevabımı bir şarkı ile vermek istiyorum üstat.