Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Kadrosu
-
@paretowilfredo galiba eskiden kurum içinde maliye teftiş forsluymuş ama bürokrasi ve özelde hesap uzmanları
-
@rassal Aynen öyle dostum. İdari teftiş Kurumsal forsu beslerken, alanda yapılan çalışmalarla öne çıkan diğer unvanlar da söylediğiniz biçimde etkinliğe sahipti. Bu silsilenin en aşağı kısmında ise Vergi Denetmenleri yer alıyordu. 2011 yılında VDK tüm unvanları bir araya getirdi. Ancak son dönemde VDK'ya dair düzenleme isteği neticesinde Maliye Teftiş yeniden kendi alanına çekilmiş oldu. İdari Teftiş yetkisi, diğer unvanlardan bağımsız bir biçimde Kurul personeline tanındı.
-
Geçen yıl seçimden önce bir kanun yürürlüğe girmişti içerisinde 1000 dguy 1000 vmy kadrosu ihdas edilmişti. Sahi ne oldu o kanun hala yürürlükte mi?
-
@maliyeciuzman maliye mufettisi ile vergi denetmeni arasindaki farklar nedir hocam ayricaliklar nedir bilginiz varsa paylasabilir misiniz
-
@RootofAllEvil 7104 sayılı Kanuna ekli cetveller ile gelmişti dostum. İlk cetvel ile DGUY, ikinci cetvel ile VMY ihdas edilmişti. Bildiğim gibi kaldıracak bir düzenleme yapılmadı sonrasında.
-
@paretowilfredo dostum aslında o mesajı yazmakla amacım sayın yetkililere biraz dokundurma yapmaktı:) ortada kanun var neden uygulanmıyor gibi. Yani enerjimizi 500-750 gibi sayıda vmy alımına kanalize edersek çoğunluk için daha hayırlı bir iş olur
-
@rabia89 kısaca şuanki guy ve vmy farkı ne ise o zamanda maliye müfettişi ile vergi denetmeni farkı aşağı yukarı böyle idi
-
@paretowilfredo üstad bu kadro da yds şartı var mı?
-
@RootofAllEvil 750 kisilik vmy aliminda tahmini kacla kapatir hocam 2018 ve 2019 lulari dusunursek
-
Geçici madde 1 deki "vergi başmüfettişi, vergi müfettişi ve yeterlik sınavında başarı göstermiş ancak kararname olmadığı için ataması yapılmayan vergi müfettiş yardımcısı kadrolarında bulunanlardan uygun görülenler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten (7 Ağustos 2019) itibaren 3 ay içerisinde durumlarına uygun kadrolara doğrudan Bakan tarafından atanabilirler. Bu şekilde atanacakların sayısı hazine ve maliye müfettişi kadro sayısının %50 sini geçemez." hazine ve maliye müfettişi kadrosu bugünkü kararname ile ihdas edildi ve bakan tarafından içeriden yapılacak atamalarda ihdas edilen kadronun en çok yarısı kullanılacak ve atamalar 3 ay içinde yapılacak.
Uzun lafın kısası dışarıdan hazine ve maliye müfettişi kadrosu alımı için gelecek ilan kasım ya da aralık ayında olur diye ümit ve temenni ediyorum. -
@rabia89 80 tabanla kapatır büyük ihtimal
-
Vdk'dan atama yapılacak oraya, gelirse vdk ilanı gelir yine. Bu unvanda alım bu sene olmaz.
-
@RootofAllEvil Çok basit soruların bile sık sık araştırılmadan sorulması bende hassasiyet yaratmış dostum sanırım O nedenle ciddi olduğu hissiyatı oluştu hemen bende :))
-
Arkadaşlar konuya sizin kadar hakim değilim,bi şey sormak istiyorum tüm bu değişiklikler içinde bizim beklediğimiz vmy (unvan değişikliği olsa bile) yine bekleniyor mu?
-
@yıldız vmy de unvan değişikliği yok sadece vdk düzenleme yapılması bekleniyor, haliyle vmy ilanı da bekleniyor
-
@aslan1453 çok teşekkürler cevap verdiğiniz için inşallah bir an evvel gelir ilan
-
hazine ve maliye müfettişliğinde ingilizce yada yds isteme gibi bi durum olur mu bilginiz var mı??
-
@bomçiki Orası değil de strateji ve bütçe uzman yardımcılığı yds istiyor bu kesin, diğer yerler istemez çok büyük ihtimalle.
-
@paretowilfredo peki bu düzenlemelerden sonra alımlar artabilir mi bunu mu beklemeliyiz acaba
-
Geçen yıl ki vmy puan türleri veya hangi puan türü ile alıma çıkarlar ?