2019 Mali Müşavirlik Staj Başlatma
-
@uzmanyrdd asgari alıyorum ben.arti yemek agi yol da veriliyor.burolari baz aldığımızda şartlar yine iyi...hiç para alamayan hatta sigortası cebinden çıkan smmm stajyerleri var.ben ilk staj yaptığım yerde sigortamı bile kendim oduyordum.biraz i öğrenince ofis degistirdim
-
@mbguy raporlama dan kasıt ne tam anlayamadim ama bence mali müşavir olacaksaniz temelden başlamanız daha uygun olur.fatura nedir makbuz nedir nasıl işlenir.nereye gider..en aşağıdan başlamak,yol aldıkça bütünü görüp mantığı oturtmak adına önemli.once huylanirdim ben mesela angarya iş mi yapiyorum diye..ama sonra sonra bu angarya işlerin dahi bana çok şey öğrettiğini fark ettim. Kafamda bazı şeyler daha iyi oturmaya başladı.
Çalışacağız yerde kaç personel var? Bazı kalabalık YMM şirketlerinde herkes her işi yapmıyor.herkesin sadece bir alanı oluyor.sanirim sizde de öyle.o pozisyonda açık olduğu için oraya teklif vermislerdir. Uzmanlaşmak adına iyi ama herşeyi öğrenme açısından yetersiz kalabilir.
Raporlama yapacaksanız mizanı iyi bilmeniz gerekir.tavsiyem tek düzen hesap planına hakim olun. Hangi hesap nasıl çalışır ne bakiye verir iyi bilin
Yüksek lisans yapmaniz bı neden değildir.tum smmm stajyerleri yapıyor.malum stajı kısaltıyor.benim de bu sene son döneme geçiyor yüksek lisans..ama kariyer için önemli tabi.ozellikle denetim alanında ise. -
@marjinalfaydali arkadaşlar ben en yakın hangi tarihte smmden dosya actirabilirim?
-
@Arrow bulunduğun şehrin odasına giderek istediğin zaman dosya açtırabilirsin yalnız sınav için akademik takvime bakmalısın bunun için tesmerin sitesine gir bugün sgs 3.sınav süresi doldu en yakın sınav 2020 de olur .
Ayrıca bunu okuyan diğer adaylarında aklında kalsın sınav ücretini bankaya son 2 gün kala yatırmayın yoksa çok uğrastırır sizi çünkü sisteme 2 güne düşüyor. Kredi kartını kullanın teos'da. -
@Keynesin-Faizi tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sinav için başka tavsiyeleriniz olursa dinlerim
-
@Arrow sınav o kadar zor değil kpss gibi zorlama yok ama ücretler çok dosya açtırma + sınav parası + zorunlu eğitim filan biraz bütçeyi zorlayacak
-
@Keynesin-Faizi anladim teşekkürler
-
@Keynesin-Faizi @Arrow ufak bir düzeltme yapmak istedim dosya artırmanın ayrı tarihleri var arkadaşlarım. Yılda belirli aylarda dosya açtırılabiliyor. Bulunulan ilin odasına gidip staj biriminden evrak listesi alırsanız işiniz tamamen kolaylaşır. Zaten iş gerekli parayı yatırana kadar parayı yatırdıktan sonra tesmer online üzerinden başvurunuzu yapıyorsunuz onların çıktısını, para dekontları ve yukarda belirttiğim odadan aldığınız listede yazan gerekli evrakları toplayıp tekrar odaya gidiyorsunuz ve dosyanız açılıyor. Hatta ilk defa sgs girilirken sınav onayı da oradan yapılıyor.
-
@mbguy
http://www.tesmer.org.tr/post/141 Buradan da gerekli evrakları görüntüleyebilirsiniz -
@mbguy çok teşekkür ederim hocam
-
@mülkiyeli-1 merhabalar staj dosyasını hangi şehirde açtırırsak stajı da o şehirde yapmak zorundasın dediler doğru mu bu
-
@mbguy süreçle ilgili bilgi verir misiniz?
-
@alus evet doğrudur ama açtırdıktan sonra dosyanı başka bi ile taşıyıp orda da çalışabilirsiniz
-
Arkadaşlar benim en çok çekindiğim konu staj süresi boyuncaki maaş problemi. Malumunuz 3 sene boyunca geçimi sağlamak kolay olmayacak ancak bazı arkadaşlar asgari ücret aldıklarını söylediler bilenler bu konuda aydınlatabilir mi?
-
@gençler23 stajı 2 seneye düşürmek için hangi alanlarda yüksek lisans yapılması gerekiyor?
-
@gençler23 ben stajda bir yılımı doldurdum.yüksek lisans yapıyorum şuanda.mezun olursam bir sene kalmış olacak.maaş konusuna gelirsek.. ben ilk 4 ay çalıştığım büroda bırakın maaş almayı sigortamı cebimden ödedim...ama şimdi asgari ücretten biraz fazlaya başka bir ofiste hem çalışıyorum hem iş öğreniyorum. Biraz fırsat kovalama çokça da nasip işi yani..
-
@marjinalfaydali şirkette çalışmıyorsunuz değil mi?
-
@marjinalfaydali uzun vadeli olarak nasıl görüyorsunuz hocam işi, yapılabilir mi yani? artısı eksisi nasıldır...
-
@marjinalfaydali sağolun aydınlattığıniz için
-
@Blueberry ekonomi işletme maliye diye biliyorum