2019 TMSF Fon Avukatlığı Alım İlanı
-
Hayırlı uğurlu olsun Hukuk Mezunu, avukat arkadaşlar.
İlanın detayları için;https://www.tercihiniyap.net/ilan/2019-tmsf-fon-avukatligi-alim-ilani-h8198.html
-
Merhabayın,
Sınava başvurmayı düşünüyorum, öte yandan bilgi toplamam gerekiyor.
Sınava ciddi çalışmak gerekecek, bu tarz bir sınava ilk defa hazırlanacağım için de tedirginim hakkını verebilecek miyim diye. Konuyla ilgili tecrübesi ve bilgisi olanların desteğine açığım. (Kaynaklar, çalışma usulü vs.)
Hoş, sınava çağıracaklarının garantisi yok, KPSS P3 puanım 85,46.
Umarım yazılı sınava girebilirim. -
@Sefa-Cetin hocam kpss p3 puanınız oldukça iyi ancak ülkemizde kamu avukatı olmak hakim olmaktan daha zor. Yani 85 puanla bile atanabilmenin garantisi yok malesef.
-
@kartel06 farkındayım bu durumun. Hiçbir şeyin garantisi yok ne yazık ki.
Yazılı sınava girme imkanım olursa, belki yerleşme durumum olabilir.
Sadece sınava girmiş ve hazırlanmış olmak bile iyi olacaktır. Uzun vadede tecrübe olur diye düşünüyorum.Fon Avukatlığı güzel bir pozisyon bence TMSF de öyle dışarıdan bakınca. Ne kadar rağbet görür sınav, onu kestiremiyorum.
-
@Sefa-Cetin görev yeri istanbul olması bir miktar etkileyecektir.
-
Daha önce sınava girmiş birisi var mıdır acaba? Soruların zorluğu ya da tarzı nasıl bilgi alabilsek çok iyi olur
-
Maaşlarının iyi olduğunu biliyorum. @Shady kardeşimizin konu hakkındaki tecrübelerine ihtiyacımız var.
-
@Antimülakat @Shady1 askerdeymiş kardeşim, @genclerbirlikli selamı var hepinize konuştuk geçen gün
-
@paretowilfredo ve as
-
@justlawyer geçen senenin konuyla ilgili başlığında hukuk sorularından;
"Hukuk sorularıni bi toplasak arkadaslar hatirlayanlar???"
"zincirleme suç, fikri içtima tanımı karşılaştırması/ suça iştirak tanımı maddi-manevi olarak ayrılması / devlet denetleme kurulunun yapısı, üyelik şartları, çalışma alanları/ bakan yardımcısının görevleri müsteşar ile karşılaştırılması"
"Iflasa tabi olan kişiler , borçtan kurtulma davasi , Hsk sorusu, baskaa???"
"kamulaştırma yararına karar veren kurumlar, uyuşmazlıkların çözüleceği yargı mercii / taşınmazların mülkiyet kazanımı, zamanaşımıyla olanın açıklanması / taşınmaz satışı prosödürü tarzında bir şey daha vardı onu tam hatırlayamadım"
"rica ederim hocam medeniden bir soru kaldı ama o da gelmiyor bir türlü aklıma"
"Taşınmaz mülkiyetinin kazanılmasında zamanaşımının rolü, Sınırlı ehliyetsizlerin işlemlerinin yaptırımı geçerlilik şartı tek başına yapabildikleri işlemler"şeklinde bahsedilmiş.
Ancak bunlar avukatlara sorulan sorular olmayabilir. Yine de fikir verebilir sınava girecek arkadaşlara.
Avukatlık sınavına girmiş birisinden bilgi edinebilirsek o daha güzel olur tabiki.. -
@Sefa-Cetin Sanırım bunlar uzman yardımcılığı ya da denetçilik için sorulan hukuk soruları. Konkordato ile ilgili çok soru varmış avukatlık sınavında ama genel düzey nedir pek bilmiyorum
-
@Shady1 Ustat öncelikle geçmiş olsun, askerliğinizi yapmışsınız sanırım.
Fon Avukatlığı ve Sınavı hakkında sizin bilginiz nasıl? Bize de yol gösteren biri olsa güzel olur açıkçası
Forumdan veya forum dışından yönlendirebileceğiniz birisi olursa, 1-2 soru sormak isteriz. -
@justlawyer Konkordato son dönemlerin gözde meselelerinden, sorulabilir dediğiniz gibi.
Benim konkordato bilgim epey jenerik, oturup birkaç birşeyler okumam gerekecek.
Bu vesileyle biraz daha aşina olmuş olurum. -
@paretowilfredo aleyküm selam. Sende selam söyleseydin. İyi nöbetler diyelim o zaman
-
@Sefa-Cetin tmsf de 1 adet sinavla gelen hukukcu var ulasabilirsem foruma yazmasini soylerim .
Onlarin sinavi uzman ve denetciden farkli hocam -
@Shady1 Teşekkür ederiz Üstad, çok makbule geçer yol gösterecek birisinin buraya yazması.
-
@Sefa-Cetin sınava sadece 2018 KPSS puanı ile mi alım olacak? 2019 puanı geçerli değil mi
-
@av-htn "C) Fon Avukatlığı için: ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolar için 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), KPSSP3 puan türünden en az 70 (Yetmiş) puan almış olmak" diyor başvuru kılavuzunda.
-
@Shady1 Hocam iyi günler merhabalar. Bahsettiğiniz arkadaşa ulaşma imkanınız oldu mu
-
@Sefa-Cetin arkadaşlar sınava ilişkin mail alan var mı?