Bipolar Bozukluk (Akıl Hastalığı) ve Memuriyet
-
Bipolar bozukluk teşhisli biriyim. 2016 da mezun olduğumdan beri başvurduğum hiçbir işe alınmadım. Memuriyet denedim ama 1. yahut 2. sırada girdiğim 4 uzman yard mülakatından da elendim. Bu sene de kpss de 87 puanla 3100 küsürüncü oldum. YDS de ise 85 almıştım 2017 de. Bu son sınava da girdim ve muhtemelen 90 üzerine çıktı puanım. Bölümüm iletişim. Elenmemin sebebinin direkt olarak hastalığım olduğunu sonunda anladım. Yüksek lisans için de 5 yere başvurdum ama hiçbirine alınmadım. Arkan olmadan hiçbir şey yapamazsın diyorlar. Özelde de internet üzerinden haftada ortalama 4-5 işe başvurmama rağmen hiçbiri geri bile dönmüyor. Doktorlar özürlü raporu almamı teklif ettiler. Ancak bu raporu aldığımda yapacağım işler hem devlette hem özelde getir götür tarzı işler olacak ve iş değiştirmem çok zor hale gelecek.
Bu mevzular hakkında bilgisi olan var mı? Sizce ne yapmam gerekir? Başka çaresi yok mu dersiniz bu işin?
-
@bezgin hocam öncelikle geçmiş olsun. Normal Bi psikoloğa gidip ilaç yazdırdınızdq mı böyle oldu nasıl sisteme böyle bişey çıkıyor
-
@bezgin hocam elenmenin nedeni o olamaz tabiki de. Arkadaşlarımdan 7 defa elenen var bunları hastalığına bağlayıp üzme kendini boş yere
-
@bezgin hastalığınızla ilgisi olmadığını düşünenlerdenim. Tanıdığım bipolar olup kamuda çalışan mevcut. Mülakattan elenme sebebiniz refrans vs olabilir.
-
Kardesim oncelikle gecmis olsun. ALLAH kolayliklar versin. Yazdiklarin kadari ile gayet basarili kendisini ispatlamis gerek kpss de gerekse yds de guzel puanlar almissin. Sikinti sende degil emin ol. Senin bu basarini gormezden gelen sistemde. Umudunu kaybetme sabirla denemeye devam et. Eminim hedefine bu azimle ulasacaksin. Hicbirimizin yarin ne olacagi belli degil. Hersey ALLAH'tandir. Doktorlarin soyledigi engelli raporu ekpss icin olsa gerek. Ki ekpss den a grubundan yds den bukadar guzel basarilar elde eden sen cok rahat basarili olacaksindir. Bir tanidigimin seninle ayni teshise sahipti rapor almisti zamaninda suan devlet memuru ekpss den atandi yillar once. Dedigim gibi basarili bir kardesimizsin umutsuzluga ve yeise kapilma belki son care olarak ilerleyen donemlerde doktorlarin bu tavsiyesini dusunebilirsin. Ne olursa olsun karari verecek olan sensin. Umarim senin icin en hayirlisi olur.
-
bipolar bozukluğu olup memur olan tanıdığım var. İçini ferah tut
-
Bence bu kadar başarının, azmin ve yılgınlığa düşmemenin bir sebebi vardır. Allah sana hiç beklemediğin bir anda istediğin kapıyı sonuna kadar açacaktır. Bir örnekle durumu açıklayayım: Bu forumda bir dostumuz vardı, guy sınavından elendi. Çok morali bozuldu oysa her anlamda ciddi bilgi birikimine sahip birisiydi. Her haliyle bunu gösteriyordu. Yılgınlığa düşmedi bir kaç sonra kaymakamlık sınavına aynı ciddiyet ve azimle hazırlandı ve girdiği ilk sınav ve mülakatta kaymakam oldu. Şimdi aynı azim ve ciddiyetle kaymakamlık yapıyor. Bu forumda böyle örnek çok fazla. Bunun için benim tavsiyem kaldığın yerden devam etmem. Azmin elinden kurtulacak bir şey yoktur.
-
Hocam bu hayatta dertler ve sıkıntılar da dahil hiçbirşey kalıcı değildir. Dert veren dermanını da vermiştir. Başarılı olduğunuz zaten açık,mülakattan elenme nedeniniz hastalığınız degildir bence de. Çünkü mülakat anı bambaska bir şey,o anda birçok kisi heyecanlanır,dili tutulan olur. Mülakatı mukemmel geçip de elenenler de var tabi. Azminizi inancınızı kaybetmeyin,Allah yardımcınız olsun,inşallah güzel sonuçlar alırsınız.
-
@bezgin hocam bipolar olmanızla hiç ama hiç alakası yok. Ancak işsizlign sonucu bozuk psikoloji olabılır. Para harcayamayan gezi eglenemeyen adamın paikolojisi nasıl düzgün olsun ki. Her gün evde kapanıp 10 saat calıs ve bu son birkaçyıldır devam etsin. Bazen diyorum hapisteki adam en azından sureklı ders calısmak zorunda degıl.ogremedıgım alan kalmadı.Herkes işsiz herkesin psikolojisi bozuk aynı durumda malesef bir siz degilsiniz .. inanın gece gunduz calısıp issiz olanlar her sınavda her alanda yuksek puan alıp parasız pulsuZ avmlerde bi liralık çayla gün geciren hayal kuran cok adam var.benzer sıkıntılarla bogusan uykuları kacan bi gün çok umutlu olup bi gün asık suratla gün geçiren cok adam var.sizin girdiginiz her sınavda ben daha yuksek aldım bende issizim .malesef boyle bır doneme denk geldık.
-
Yaşanan süreç seni o kadar güçlendirmiştir ki bir kurumu kazandığın vakit normalden çok daha fazla keyifle çalışacaksındır.
-
hem devlette hem özelde getir götür şeklinde olacak yazmışsınız. Öyle değil. 2011 den beri kamuda memurum ve 19 yıllık bipolar hastasıyım. Size herhangi bir ayrım yapılmıyor. Diğer memurlar ne yapıyorsa size de aynı yük yükleniyor. Yükselme izin vs. diğer memurlardan hiçbir farkınız yok. 2 kere hastalandım onda da hastanede geçirdim. 8 yıllık memurum düşündüğünüz gibi değil.
-
@osmangazi Merhaba hocam arkadaşım için soruyorum. Bipolar birinin a grubu memur olmasında sıkıntı yok yani değil mi?
-
@Marcuspowa duruma göre değişir bazı kurumlarda boş odada 8-5 bekletilenler var. Kavgacı, ekip çalışmasına yatkın olmayan birini kimse diğerleri arasında tutmaz maalesef.
-
@Marcuspowa a grubu ya da b grubuna girmesinde sorun yok ama kaymakamlık ve hakimlik gibi kritik mesleklerde direkt elenme sebebi olabilir
-
İnşallah elemiyorlardır. Ben de sıkıntılarımdan dolayı lise 2de antidepresana basladım. Ara verip üniversitede daha ağır ilaclara başladım. Ayrıca hafif narkolepsi tanımı konuldu ve bir süre uyarıcı ilaç kullandım. Bu bahsettiğim uzun süreler. Şu an bırakalı 2 yıl oluyor, gayet iyiyim çok şükür. Ama hep üstü kapalı teşhisler kondu, ruh sağlığı problemi şeklinde. Depresyon yazmıyordu. Babam da seni bu yüzden elerler diye üstüme gelmeye başladı. Fikirleriniz nedir arkadaşlar kafama cok takıldı bu iş
-
@ank3435 Bu arada kaymakamlık ve hakimlik düşünüyorum eğer olursa...
-
@ank3435 sen söylemezsen komisyon nereden bilsin ama öğrenirlerse almak istemezler bence.
-
@æon_flux kaymakamlik veya hakimlik dusunmuyordu zaten. A grubu memurluk istiyor.
-
@rassal Nasıl yani? İşe alıp boş odada mi bekletiyorlar? Arkadaşımın asil hayali kpss değildi. Bu hastalıkla tanışmasa hayalleri yurtdışı masterıydı. Uyumlu bir insandir. Umarım sorun çıkarmaz bu durum kendisine.
-
@Marcuspowa işe ile alır almaz değil bakıyorlar kimseyle geçinemiyor sürekli kavga dövüş mecbur kalıyorlar onu ayırmaya yoksa hastalığından dolayı değil.