DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVI İLANI - 26.09.2019
-
YDS: 85
Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 75’tir.
Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan oluşmaktadır. Sınavın yazılı aşaması 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.
Giriş sınavı başvuruları 7 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Ekim 2019 Perşembe günü saat 18:00’da sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.
Detaylar için:
https://www.tercihiniyap.net/ilan/disisleri-bakanligi-aday-konsolosluk-ve-ihtisas-memurlugu-alim-h8746.html -
@adolf-stalin meslek memurluğuna başlık yok mu hocam
-
Arkadaşlar merhabalar. Dil kriterini sağlıyorum ancak Top 5 bir üniversitede uluslararası okumamış birisi olarak sınava umut bağlayıp hazırlanmak sizce mantıklı mı?
-
@ghamul1 Onu gece Resmi Gazete’de görmemiştim.
Ama arkadaşlar onun da konusunu açmış. MM de 75 kişi alacakmış. (75 MM + 75 KİM) şimdiye kadar Dışişleri bu kadar çok kişilik ilan vermedi sanıyorum. İnşallah diğer kurumlara da örnek olur.
-
@adolf-stalin hocam insan resmi gazeteyi açınca heyecandan zaten bambaşka bir yaratığa dönüşüyor :)) sınav günü ve kadro sayısına bakınca diğerine bakılmıyor zaten.
Tahmin ettim
bu yıla iyi başladık devamı gelir inşallah..
-
Arkadaslar selamlar.
Dış İşleri KiM ve MM ilanlarinin ikisine de basvurabiliyor muyuz? Yoksa birine basvuran digerine basvuramiyor mu?
Şartlar buyuk oranda ayni ve ben ikisini de sagliyorum.
Bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim
-
Burası ielts ya da toefl puanı ilee başvuru kabul ediyor mu ?
-
Yds puanimi getir dediginde getirmiyor ve basvuru yapamiyorum. Ayni sorunu yasayan varmi. Google Chrome kullaniyorum.
-
Yazılı sınava katılmaya hak kazananlar açıklanmış arkadaşlar. İngilizce'deki 35 kontenjan için 723 kişi sınava çağrılmış, kontenjanın 21 katı. Gazamız mübarek olsun.
-
Sınava giriş belgesi gerekiyor mu, mailde öyle bir şey yazmıyor ama merak ettim. Çünkü profilime giremiyorum, şifre sıfırlama maili de gelmiyor.
-
@ank3435 sisteme ben de giriş yapamiyorum. Sadece kimlik yazdiklarina göre herhalde istenmiyor giriş belgesi.
-
@detrimental sağ olun hocam, başarılar
-
Uyumadan akşama kadar sınava gireceğim, hadi hayırlısı...
-
İngilizceden Türkçe'ye ceviri kolaydı. Ancak Türkçeden ingilizceye ceviri hayli zorladi. Tipik bir dışişleri sinaviydi. Geçen seneki yazili sonuçlarini iki ayda okumuşlardi. Bu yil baya kişi girdi ve en az 2 buçuk ay sonra sonuçlari belli olur
-
Terörle mücadele sorusunda FETÖ'yü yazmayı unuttum, sizce umutlanmalı mıyım arkadaşlar
-
@NevsinMengü Merhaba, acaba diğer soru neydi?
-
@detrimental Merhaba, rica etsem yabancı dilde ve Türkçe kompozisyon sorularını yazar mısınız?
-
@NevsinMengü aynisini ben de yaşadim hocam .suriye ve ortadoğuy'u yazdim, öncesinde de tarihsel bazi degerlendirmeleri yazdim. Uç sayfa dolunca da fetö kaldi :((
-
@rain96 2020 yili yeniden asya ve dijital diplomasi'yi dikkate alarak Tr'nin tdp öncelikerini degerlendiren makale yaziniz idi
-
@detrimental Cevapladığınız için teşekkür ederim. Ancak başlıkta terörle mücadele sorusundan da bahsedilmiş, acaba üç soru mu sordular?