2020/1 İlkbahar YDS
-
Bu sınav için ocak ayı itibariyle hafiften çalışmalara başlayacağım. Her gün 1 makale okumayı planlıyorum. Tavsiye ettiğiniz reading kitabı var mı?
-
seviyenizi bilmiyorum ama akın dilin reading words ve ardına akın dilin 10lu denemesini şiddetle tavsiye ederim.
-
@squirtle Reading Words'den sadece kelimelere çalıştım. Read For Speed'i bitirmek üzereyim. Deneme yerine daha çok okumaya ağırlık veriyorum.
-
Hocam kursa gitmeden 70 düzeyinde nasıl çalışabilirim yardımcı olur musunuz
-
@Blueberry Ben reading words'de sadece paragrafları çözüp daha sonra denemeleri yapmıştım. Tabi ki okuma en önemli kısmı ama sınav bilmek kadar sıkılmamakla da alakalı 3 saat boyunca sıkılmadan aynı şevkle sınava devam edebilmek için denemeleri mutlaka çözmeniz gerek. Yabancı haber ajanslarını da mutlaka takip edin.
-
akın dil 2000 soru kitabı vardı yanılmıyorsam o faydalı olur bayağı. Ancak çalışırken özellikle vocabulary kısmına bilmediğiniz tüm kelimeleri bir listeye yazın onları çevirin sonra renkli kalemlerle kartvizit boyutunda kartlara yazın önüne ingilizce arkasına türkçe bu bayağı faydalı olur
bir de geçmiş yılların ydslerine iyice bakın bazı kelimeler her sene sınavlarda çıkıyor ya da onların eş anlamlıları o da faydalı olur
iyi çalışmalar -
@squirtle hocam evet 3 saat sıkıyor da sınavda bir şekilde çözülüyor yoksa evde, kütüphanede orda burda 3 saat aralıksız deneme çözmek çok zor.
-
Science news diye bi uygulama var. Toplum, hastalık, çevre, iklim, uzay,teknoloji vb konularda guncel makaleler yaziliyor.play store den indirip faydalanabilirsiniz.
-
@elisa hocam farklı birkaç uygulama çıkıyor aynı isimde sizin kastettiğiniz kaç mb ?
-
İngilizce temeli olan biriyim. Günde 1-2 saat ayırarak 70 alacak düzeye gelebilmem için kaynak tavsiyelerine ihtiyacım var. Kursa gitmeden bu süreci kendisi halleden arkadaşlar tavsiyelerini ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
-
@The-kaymakam science news& discoveries -NF hocam
-
@SRPR bende aynı durumdayım acaba bu şekilde halledilebilir mi birde remzi hocanın bir kursu ile 70 yapabilirmiyiz
-
irem yayıncılık makalelerle yds kitabını tavsiye ediyorum .
-
@Blueberry reading at work odtü nün kitabı tavsiye ediyorum. 2 cilt. Gittikçe ağırlaşan parçalar var içerisinde.
-
Remzi hoca hakkında bilgisi olan var mı?
-
Yeni mezunum . YDS sınavına girmeyi düşünüyorum . E yds yazıyor ÖSYM takvimininda .. Almanca bölümününden girsem olur mu . İlanlarda geçerli midir yoksa İngilizce sınavına mi girmek şart?
-
@Scarabeus @Blueberry Merhaba arkadaşlar, 2019 Aralık başlığında konuşmuştuk, Ankara Dil'den paket aldığımı, biraz ilerleyince düşüncemi paylaşacağımı söylemiştim. Bir miktar mesafe katettik, şu an gayet iyi gidiyor. Ümit Hocanın ders anlatımı iyi, Tijyen Hocanın kelime öğretme tarzı eğlenceli:) zorla öğretiyor 100 kere tekrarlayarak. Genel olarak beğendim
-
@plansız hocam nasıl gidiyor yds çalışmaları memnunmusunuz birde online dersler günde kaç saat
-
@Willsmithh İyi gitmiyor dostum maalesef, özel sebeplerden bir aydır çalışamıyordum. Sınavın ertelenmesi işime geldi, çok ders kaçırdım, toparlamaya çalışacağım.
-
@Willsmithh Ankara Dil için haftada iki akşam 3 er saat ders oluyor. En son bıraktığımda 19.30 da başlayıp 23.00 civarı bitiyordu. Ders aralarında 10 dakika kadar ara vererek.