9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@idarihakimmm İnşallah erken olur hocam. Temennimiz o yönde.
-
@amirim bu sıralaman bı bana mı garip geldi?
-
@Vincent-Gournay hocam zaten 70 netin altı katılım az olduğu için forum ortalaması verisi bu dönem işlemez gibi (ya da gerçekten foruma yazıp da 70 netin altında olan kişi sayısı oldukça az, nedense şahsen bu sınavda yıl tabiki 80-90 yapan vardır, olanlara saygım var lakin şöyle biz de kazanıyoruz bu sınavı 2014 yılından beri, bakıyorum da şansımın yaver gitmesi durumunda yapabileceğim maksimum net 84'ü geçemiyor, ki şansım da yaver gitmiş aslında ama işaretlemedim boş bıraktım (Mtv, taş-toprak-tanrıöver-ücret yapışkanlığı, hele hele sınavdan bir gün önce kop un internet sitesinden güncel illerine bakıp nevşehir, yozgat, kırşehir ve kırıkkalenin duyurusunu okumuş olmanın verdiği çok bilmişlikle soru nasıl olsa iptal olacak deyip nevşehiri işaretlememek gibi...). Burada 80 üzeri netlerdeki arkadaşların da şansları yaver gitmiştir muhakkak ama bu listede yazılan kadardır kanımca, bir yazmayan katsayısı yoktur diye düşünüyorum. Sınav aman aman zor muydu, geçen sınava göre değildi hatta anayasa ve idare belki bana bir nebze kolay geldi ama türkçe ve tr ekonomisi sanki biraz daha zordu. Ezcümle, her net 1 puan, alan ile genel kültür ve genel yetenek puan değerleri de eşit, idaredeki kolaylığı türkçe ve tr ekonomisindeki zorluk dengeler diye düşünüyorum; KOP un iptal olacağını düşünüyorum, dolayısıyla 69,75 ve üzeri bence ihtimal dahilinde..
-
@amirim, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Birinci aday, 86-88
Dört yüzüncü aday, 68-69
-70.00 alacak aday 370-380. olarak listeye son siradan dahil olur.
Geçen sene ilk 400un dolmadığını bilgisini amirim vermişti. Amirim diyorsa bir bildiği vardır bilgisine güvenirim. Yazdıklarına itibar ederim.
-
@tyr61 sinavin yapilacaginida amirim bilmisti amirimin formda aktif olmasi memnuniyet verici
-
@amirim sizce soru iptali olur mu
-
@aslan38, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@amirim sizce soru iptali olur mu
KOP ve Monopol sorusu iptal edilir. Diğerlerini bilemem. İptal edilen sorular da 4 Aralık’ta belli olur.
-
@amirim 90 ve üstü yaptığını söyleyen iki üç kişi var çevremde. Geçen yılki gibi kim doğru kim yalan 4 aralıkta göreceğiz.
-
İptal olacak tek soru: KOP. Kimse kusura bakmasında bal gibi biliyoruz ösym bir sınavında 3-4 soru iptal etmez. Monopol sorusuna gelince, bakıyorumda soruyu yapamayanlar iptal edilsin diyor ve yetmiyormuş gibi doğru yapanların sesi çıkmıyor diyor. Doğru yapan adam on yolu da denemiştir sınav anında merak etmeyin. Tek çıkan ve şıklarda olan rakam 50. Soru yanlış sorulmuş olabilir ama yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor. Daha nelere şahit olacağız bakalım.
-
4 Aralık’ta KOP ve MONOPOL iptal , 70 üstü mülakata hazır olsun
-
@sessessc hayır olmuyor kardeşim AİHS md.27 yi okumanı tavsiye ediyorum tek yargıcın görevi sınırlı bir şekilde belirtilmiş
-
Edilirse sadece kop sorusu iptal edilir gbi.monopol sorusunun da iptal olcagni hic sanmiyorum.kop da kesin degl ama muhtemelen iptal olacaktir
-
Bu monopol sorusu iptal olmaz diyen saygideger kaymakam adayları neden iptal olmaz mantıklı bir acıklamanız var mi ? Osym iptal etmez demek dışında ?
-
Şansa doğru yapanlar olmaz diyo iste bosver
-
@kafdağınınarkası hocam hiç yormayınız kendinizi ben cevapların ilk acıklandıgi gun de bir suru yazdım ettim ama nafile normlar hiyerarşisinden bile haberi olmayan kaymakam adayları var forumda sınava hazirlanirken bile bu böyleydi. Hatta belediye kanunu,il özel idaresi kanunu,buyuksehir belediyesi kanunu arasında hic bir farkın olmadigini idda edenleri bile gördüm ama simdi 75 altı net yok yine aynı senaryo yine aynı senaryo. Itirazlar yapıldı akademik makalelerle desteklenecek şekilde. Taktir osym nindir..
-
Trollük kadar umut dağıtıcılığı yapmak da tehlikeli, doğru değil. Yaşamış biri olarak söylüyorum beklentiye girip yıkılmak da zor, toparlaması zaman alıyor.
-
@suigeneris123 @marjinalmaliyt57 belli ki ösym sınavlarına ilk defa giriyorsunuz. E tabi bu süreç içinde acı da olsa tecrübe edeceksiniz. Her şeyi bildiğinizi sanmanız çok güzel. Böyle devam. Monopol niye iptal olmaz? Azıcık dikkatli soru çözmüş olsaydınız soru iptal edilsin diye 4 sayfa çözüm yapan hocanın ''Ben cevabı böyle kabul ettim ama ösym sınavda cevabı böyle kabul etti.'' cümlesini kitaplarında bol bol okurdunuz. Bir daha kimseye laf anlatmaya çalışmayacağım. İki üç tane şeyi saçma sapan kitaplardan öğrenip burada Ergun Özbudun hocaya Turgut Tan hocaya çalışmış kişilere bir daha sataşmayın baklagilciler!
-
@suigeneris123 hocam gercekten ben şansı anlamıyorum. Sınavda artık acaba bu soruyu hazırlayanlar nasıl dusundu diye dusunmekten sıkılmıştım. Bilgi onemli degil mesele soruyu hazırlayanın aklından geceni bulmak. Soruyorum birine kardeşim nasıl yaptın bu soruyu tam rekabete göre esitlik bulman lazım diyor. Ama soru monopol sorusu fiyat farklilaştırması tam rekabette yapamazsın. Bize öyle ögrettiler diyor. Adam advolerem vergi spesifik vergi sorularında yaptigimiz grafiksel gösterimle cozulen soruyu karıştırıyor birbirine. Daha neyin nerede kullanılması gerektigini bilmiyor sanıyorki iktisatta tek grafik vardır ona göre cozulur. Kaldı ki tam rekabete göre bile cözsen dediklerine göre ki bence oda yanlış oradaki refah kaybını kacırıyor herkes virgullu rakam geliyor. Refah kaybida 1. Derece fiyat farklilastirmasinda olmaz diyorlar peki 1. Derece fiyat farklilastirmasini sen tam rekabete gore cozuyosun da neden refah kaybi da olmasın. Insanlar garip duygular icinde
-
@marjinalmaliyt57 1. Derece fiyat farklilastirmasi yapan monopolcunun uretici artigi nedir? Seklinde sorulmasi ve sadece 1. Derece fiyat farklilastirmasi durumunda tuketiciden ureticiye gecen 50 nin şiklarda olmasi.
Tuketiciden aldigi ranti sormus ve siklarda sormak istedigi seyin cevabi var.
Eger şiklarda 50 olmasaydi kesin iptal edilirdi.
Ben bu sorunun benzerini bir banka sinavinda sorilmus zeynel son baskida cozmustum.ornek rantla alakaliydi ama fiyat farklilastrmasi falan degildi.bu minvalde iptal edeceklerni sanmiyorum. -
@Chapus kazanmış olduğum sınavları girmis oldugum mulakatları buradan sizinle yarıştırmayacagım cunku kendimle oğunmeyi sevmem hic huyum degildir sizin yaptiginiz gibi bana ters hareketler. Soylediginiz isimleri tanimiyorum saygım sonsuz. Bu tartismayi ben burada sonlandırıyorum hakkinizda hayirlisi olsun insallah mulakatta karşılaşırız..