9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@amirim herzaman bize yol yordam gösterdi bir duyumu tutmadı diye kötü adam ilan edilmesine gerek yok ondan Rabbim razı olsun herdaim manevi olarak desteklerini esirgemedi kendisine buradan teşşekkür ederim.
-
@Dolaylı-tümleç hocam başka diploma var mı ?
-
Hayırlısı olsun herkese, analiz için yazıyorum
Sıralama:46 -
Mülakata kalan herkesi tebrik ederim inşallah mülakat sonrasida yuzleriniz güler Allah'ın izniyle... Sizlere sorum benim gibi bu sınava ilk defa girecek arkadaşlara öneriniz nelerdir ? Kaynak vs olarak ta önerilerinizi bekliyorum . Teşekkürler
-
@alemdar-paşa eğitim fakültesi diplomam var,öğretmenim.
-
Sınavı kazanamama sebebim İnsan hakları ve Tr ekonomisini yapamamak oldu.
Bu konuda 4T yayınları haricinde çeşitli kaynak önerisi verebilecek var mı ? -
@KaimakamAday insan hakları reşit gürbüz temiz yayinlari
-
Arkadaşlar sonuçlar açıklandı üzülende oldu sevinende neticede bende 69 da kalanlardanım lakin @amirim hakkında gereksiz serzenişlerde bulunmanıza tepkiliyim kimse birşey bilmiyor iken bize ilan tarihine kadar söylemiş bir kardeşimizdir buradaki duyumunda yanıldı diye bu kadar üstüne gitmenize anlam veremedim neticede ne yapıyorsa biz bilgi alalım diye @amirim yorum yaptı diye sıralamanız değişmedi bu kadar sitem etmeniz anlamsız ben yinede kendi adıma teşekkürlerimi iletiliyorum 2020 kaymakamlık iÇin bizlere yoldaşlık yapmasını temenni ederim
-
Arkadaşlar bakın yani konuşmayayım diyorum ama kendimi tutamıyorum. Herkes hatalı. Amirim isimli kullanıcı olsa da olmasa da kaybedenler gene kaybedecekti burada suçlu amirim isimli kullanıcı değil sonuçta kimseyi zorlamadı buradan bir ders alınacaksa o da kimseye güvenmeyin kendi yolunuzu kendiniz belirleyin. Diğer mevzu illa bi yol gösterici arayanlar var. Aman amirim de amirimler amirim de amirimler. Sürekli bi çoban arayışı. Siz amir olmayı lider olmayı hedefliyorsunuz yön verilen değil yön veren olacaksınız ama bakıyorum püff rüzgar nereye bizim adaylar oraya.Kendine toz kondurmayanlara da maşallah çekelim utanma sıkılma yok ben şöyle demiştim ben böyle demiştim falan bi afralar tafralar ben burdayımlar. Bir de 4 aralıkta görürsünüz diye bilmiş bilmiş konuşanlar vardı rütbelilerden, gördük noldu?
-
@siyasal_ist Bu sınav bunu net şekilde gösterdi.
-
@k-33 hocam bildiğin yalan söyledi yalan oldunu bildi içinde hesabını kapatıp kaçtı hala neyini savunuyorsunuz
-
Artık bir kenara birakın bu tartışmaları hayırlısı ile kazanan arkadaşları tebrik ederim mutlu olduk onlar adına artık şu stresten kurtulup enerjinizi mülakata saklayarak hazırlanın inşallah oralardan da hayırlı haberler getirin ve sınav öncesi süren bu tartışmalar son bulsun lütfen
-
Bu meslek uğruna yıllarını harcayan arkadaşlara selam olsun. Büyük ihtimalle elenirsem tekrar benim için son mülakat olacak bu. Bu yolda devam edecek arkadaşlara tavsiyem 54 soruluk alan için kitapları bırakıp mevzuat.gov.trden kendi kaynaklarını oluşturup çalışmaları. 54lük bölümde en az fireyi vermek kazanma yolunda en büyük destekçi. mevzuatla beraber sadece idare için a kadroyu kullanarak son iki sınavda 50 ve 52 yaptım. O yüzden 54lük alanda bırakın derim kitaplarla boğuşmayı. İnkılap tarihi için tarihin pusulasından öte kaynak yok o net bence. Tr ekonomisi için yasin çoban ve berkay cihanım youtube videolarını öneririm. İktisatta benim gibi zorlananlar için yüksel bilgili konu anlatımlı çok iyi bir kaynak. İnsan haklarından 3 soru ulusal mevzuattan geliyor o yüzden açıp ilgili mevzuatları okumak 3/3 yaptırır, kalan 3 için net kaynak önermek zor. Soru kitabı noktasında mevzuat çalışıp soru üzerinde görmek açısından yiğit yılmaz’ı, bunun yanına statüs ve konsensus çıkmış sorular fazlasıyla yetecektir. Önümüzdeki sınav ve sınavlara hazırlanacak arkadaşlara Allah kolaylık versin. Kalın sağlıcakla.
-
@ceterisparibusss Hakkınızda hayırlısı olsun hocam. önerileriniz için teşekkürler
-
Özelden onca soru soruldu biz de analiz yaptık. Ne yaptıysak iki senedir sizler için yapmaya çalıştık. Tutunca Amirim olduk tutmayınca yalancı olduk.
Edindiğimiz bilgiler oldu. Yiğit Yılmaz, Kutluay Kararlı gibi üstadlar da aynı kaynaktan bilgi edinmiş ama bilginin kaynağı gerçek çıkmadı diye Kemal Sunal’ın şu vakde kadar öleceğim dedikten sonra düştüğü duruma düştük. Ben bu zamana dek bana özelden yoğunca kimse bir şey sormadığı müddet burada çıkıp da birşeyler yazmadım.
Tüm iletişimler menfaate dayalı ki bize ulaştırılan tek birşey tutmayınca kandıran, aldatan, sahtekar olduk.
Teste döneceğini önceden biz paylaştık
Sınav tarihlerini yazdık
Defalarca kadroda ne kadar açık var ilettik
400 kişinin dolmadığını da geçen sene öğrendik ve burada yazdık. Rahatsız olunmuş ki haklı olarak bu sene gizli tutulmuş
Burda veya başka bir mecrada sınav ve kontenjan konusunda açıklama yapma durumu benim için tamamen bitmiştir.
Üstü kapalı ağzını bozanları bir kenara bırakıp onların söz verdikleri ailelerinden özür diliyorum.
Bana çok kişi özelden mesaj attı çok iyi sıralaması olanlar var ve bunlarin çoğu bana özelden sınav ne zaman, ne kadar açık var, yüzlük alımlar devam eder mi? gibi gibi sorular sormamış hiç
Biz kimseye zoraki birsey dayatmadık selametle.... -
Arkadaşlar dünle bugün arasında puanı değişen var mı 2 puan daha düşmüşüm başarı sıram da 300 gerilemiş. Her halükarda kazanamadım ama bana özel bir durum mu anlayamadım
-
@amirim
Hocam senin bu foruma kattıkların azımsanamaz iyiniyetin de sorgulanamaz nazarımda kim ne derse desin bu güne kadar söylediğiniz her şey tam isabetliydi adı üzerinde duyum bir yerlerde eksiklikler olabilir nasıl bu kadar bencil olabiliyor insanlar üzüldüm -
@miadayy yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum kafayı yemek üzereyim
-
@amirim kardeşim biz senin niyetinin halis olduğunu biliyoruz Allah senden ebeden razı olsun
-
ARKADAŞLAR SINAVDA İLK 5 e GİREN BİR ÜYEMİZİN TAVSİYELERİ
Hocam öncelikle bu iş sabırla sıkılmadan tekrar etmekten geçiyor. Kesinlikle soru çözerken her ders için defter oluşturarak not çıkarın. Belirli periyotlarla o notlarınızı tekrar edin. Sınava 1 hafta kala o notlar hayati önem taşıyacaktır.
Soru bankasını üzerine işaretleme yapmayın, çünkü tekrar çözeceksiniz. Açıklamalardan önemli gördüklerinizin altını çizin önemine göre farklı forforlu kalemlerle.
Soru çözerken yanlış yaptığınız sorulara küçük bir işaret koyun. İkinci tekrarda aynı soruyu yanlış yaparsanız farklı bir kalemle daha büyük bir işaret koyun. 3. tekrarda da aynı hatayı yapıyorsanız bir not kağıdına yazıp duvarınıza masanıza yapıştırın.
Soru bankalarınız son tekrar sınava 2 hafta kala olmak üzere 5 tekrar yapılmalı.
Kanunlar en az 2 kez tekrar edilmeli.
Anayasa metni 6-7 kez detaylı tekrar edilmeliKaynak konusuna gelince:
Konu:
Anayasa idare: ahmet nohutçu
İnsan Hakları hukuku: reşit gürbüz
İktisat: Yüksel bilgili
Türkiye ekonomisi: Kesinlikle Yasin ÇobanTarih: İsmail Adıgüzel Tarihin pusulası
Mevzuat kitabı olarak Yiğit YILMAZSoru Bankası:
Anayasa İdare- Ahmet Nohutçu KAS, Statüs ve Themis (statüs yerine ritüel de ikame edilebilir ancak ben statüs ü tercih ettim)
İnsan Hakları-zaten KAS Statüs ve Themis de var ek olarak Kutluay Kararlı hocanın soru kitabı
İktisat: Yüksel bilgili (özellikle çıkmış sorular kesinlikle çözülmeli)
Türkiye ekonomisi: Yasin çobanın konu kitabının arkasında 400 soru var, ek olarak Yüksel Bilgili çıkmış sorular
Tarih: Tarihin pusulası soru bankasıBunun dışında TR ekonomisi ve İktisat için Berkay Cihan Hocanın videolarını takip ettim not çıkardım
TR ekonomisi için sürekli ekonomiyi takip etmek gerekli güncel veriler vs
Yiğit yılmaz hoca 2006-2012 arası çıkmış kaymakamlık sorularının güncelliğini koruyan soruların numaralarını paylaşmıştı, kesinlikle tüm çıkmış sorular sınava yakın çözülmelitürkçe için de hafta içi 5 gün 30 paragraf sorusunu kesinlikle çözmelisiniz