Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
-
@Rögaritma baktım şimdi problemliler diye bir şey yok sanırım nakit yutucularda da büyüme hızı ve pazar payı düşük yazıyor zaten
-
@kartal1903 bcg matrisinde problemliler sag ustte nakit yutucular sag altta olur. Problemlilerin pazar buyume hizi yuksek, pazar payi düşüktür. Nakit yutucularda ikisi de düşük. Gecen donem bir sunumda bu matris de vardı ordan ezberimdeydi. Nakit yutucular diye cevirilmis turkceye fakat dediginiz gibi problemlilere de yatirim yapmak gerekiyor. Tek farklari var problemliler destek gorurse stara donusur, nakit yutucularasa ise yatirim yapsaniz da getiri saglamaz. Bu tip urunler yasam egrisinin sonunda yada farkli faktorlerden dolayi cash cow ya da stars a dondurulemiyor.
-
@Estevez cevirilerde farkli kullanimlar oluyor. Problem childs olarak kullaniliyor ingilizce literaturde. Dediginiz gibi nakit yutucular matris icinde sag altta oldugu icin cevap o.
-
@Rögaritma cevap için teşekkürler hocam. Çeviri ve farklı yorumlama nedeniyle gitti bir soru -1.
-
@delikupeli deme hocam ya. Şu sınava giremedim için çok üzgünüm. Sizce kaçla kapatır?
-
@michaelcorleone bence hepsi yüksek kapatacak ortak sorular bence zor değildi alan sorularını da bilen arkadaşlar gayet iyi yapmıştır diye düşünüyorum
-
@Rögaritma hocam sen sanki mülakatta taban puanda kapatır demiştin sınavdan önce hala aynı düşünüyor musun bu sorularla
-
@Marcuspowa hatırladığınız soruların cevaplarını yazabilir misiniz
-
Arkadaşlar sonuçların açıklanma tarihini kurumu arayıp soran var mı?
-
Iktisattan 201 kişi girdi 80 kişi çağıracaklar mülakata. Tahminim 82 84 le falan kapatır bu alanda
-
@Estevez sasirdim gercekten. Onceki donem soru paylasimlarina gore yorum yapmistim. Mulakat taban tahminim icin ise sunlari soyleyebilirim; 150 kisi isletmeden vardı 5-10 fire vardır. 140 kisiden 52si mulakata kalacak diyebiliriz. 70le kapatır mı bilemem ama oyle 80e falan da cikmaz. 73-76 skalasında olur. 52/140 az değil çünkü.
-
@Rögaritma fire bence 5 10 dan fazladır ben z8 de girdim sınava 39 kişi vardı sınavda 3 kişi gelmemişti sanırım
-
@Estevez gerçi her anfi de 3 olsa 10 oluyor inşallah çok yüksek kapatmaz da mülakat görürüz en azından ben normalde idariye hazırlanıyordum işletme falan bakamadım doğru düzgün o yüzden üzüldüm soruları göründe
-
@Rögaritma her soru 2 puanken 73 nasıl oluyorsa artık. 74-76 olcak o.
-
@teta hocam iktisattan 400 kişi girecekti sınava ama nasıl böyle bir çıkarım yaptınız acaba? bu arada girdiğim salonda 9 kişi katılmadı.
-
@Rögaritma yeterli puanı alalım da hocam hiç dikkat bile etmedim ben ona :))
-
@kartal1903 erken çoğunculuk öncüler falan olamaz çünkü bekleyenleri soruyor bu mantıkla arkadan gelenler yaptım e şıkkıydı sanki.
-
@Rögaritma kalkınma bakanlığında mülakata 77 ile giren olmuş o da 77 yi nasıl aldığını anlamamış
-
@preacher sanırım ikimizin de değil bu erken benimseyenler tarzında bir şık var mıydı ki ?
- Erken Benimseyenler
Erken benimseyenler, doğal olarak, pazara çıkan en yeni şeyleri almak isterler. Bu ürünleri denemek, önerileri yapmak, sürecin bir parçası olmak isterler. ‘Yeni’ ve ‘İnovatif’ bu kişiler için başlı başına değer yaratan kavramlardır. Erken benimseyenler yeni üründe ortaya çıkarılmamış ne tür faydalar olacağı konusunda çalışacaklardır. İlk iPhone için sırada bekleyen kişiler bunlardır.
- Erken Çoğunluk
Erken çoğunluk, yeni fikirleriyle sürünün önünde olmak isteyen fakat denenmemiş bir ürünün zorluklarını çekmek istemeyen kişilerdir. Ürünün denenmesini erken benimseyenlere bırakırlar ama sonrasında yeni ve trend olan birşeyi güvenle alırlar. 3. jenerasyon iPhone için sırada bekleyen kişiler bunlardır.
- Geç Çoğunluk
Geç çoğunluk standart olan ürünleri ister. Geride kalmış gibi görünmek istemezler, fakat herkesten önde olmak gibi bir istekleri de yoktur. Bir ürün belirli bir yaygınlığa ulaşmışsa bu ürünü satınalırlar.
BluRay HD-DVD karşısında galip gelene kadar yüksek çözünürlüklü DVD oynatıcı almayı beklemiş olan kişiler bunlardır.
-
Endüstriden giren var mı, varsa kolay mıydı zor muydu