TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019

KPSS A
    strateji bütçe başkanlığı uzman yardımcısı
    191
    1486
    220519
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • H
      hotellingtkare Son düzenleyen:

Sınavda yanlış doğruyu götürmüyordu değil mi

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • H
        hks999 @hotellingtkare Son düzenleyen:

@hotellingtkare hayir ,yanlislarin etkisi yoktu

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • R
          rukiyesv Son düzenleyen:

muhasebeden bir soru daha hatırladım cevabı Alıcılar olucaktı. sorusu da yuzde 10dan fazla hissesi olan bir ortak şirkete veresiye mal satıyor gibiydi.. muhasebe calısırken soruları hatırlıyor olmam 🙂

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
          • R
            rukiyesv Son düzenleyen:

acaba bu sınavda çan yapıcaklar mı yoksa her soru 2 puan mı olcak

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • K
              kartal1903 @rukiyesv Son düzenleyen:

@rukiyesv evet böyle bir soru vardı, siz yazınca hatırladım. Yalnız ben cevap olarak iştiraklerden alacaklar dedim sanırım.

• K
                kartal1903 @rukiyesv Son düzenleyen:

@rukiyesv evet böyle bir soru da vardı. İç kaynaklarla büyüme tarzında bir şeydi ben de otofinansman yaptım sanırım. Araya zaman girince hatırlamak pek mümkün olmuyor.

• B
                  bengidönüş Son düzenleyen:

Belki en fazla düşündüğüm sorulardan biriydi o soru. İçsel büyüme ve sürdürülebilir büyüme diye iki şık hatırlıyorum, sürdürülebilir büyüme de işletmenin borçlanmadan ne kadar büyüyebileceğini ifade eder, aynı şekilde içsel büyüme de işletmenin kendi olanaklarıyla büyümesi anlamına geliyor. Ben otofinansman şıkkını hatırlamıyorum, o da varsa aynı anlama geliyor. Hatırlayan var mı bu soruyu tam olarak?

• P
                    preacher Yasaklı Son düzenleyen:

Otofinansman diye bir şık yoktu. İçsel büyüme yaptım ben

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • B
                      bengidönüş @preacher Son düzenleyen:

@preacher ben de içsel büyüme yaptım ama sürdürülebilir büyüme de olabilir cevap çok emin olamıyorum. İkisi arasındaki farkı bilmiyorum açıkcası.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • P
                        preacher Yasaklı @bengidönüş Son düzenleyen:

@bengidönüş aynen iki si de olabilir ben de emin değilim

• R
                          rukiyesv Son düzenleyen:

evet sürdürülebilir yaptım sanırım soruyu okurken otofinansman cevabını aradıgım ıcın aklımda oyle kalmıs içsel büyüme caydırıcı secenekti. ilk baktıgım sorulardan bırıydı isterseniz bi de siz bakın netleştirelim.

• R
                            rukiyesv Son düzenleyen:

alıcılar cevabını yapan yok mu benim gibi? o da tuzak soruydu iştirakler olması için satış alış olmaması gerekır kar temettü etmiş vb olması gerekir. yok mu muhasebesi sağlam olan ? soruda mal satıyor diyordu calısmalarımda da benzer notlar tutmusum..

Estevez 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • R
                              rukiyesv Son düzenleyen:

Sürdürülebilir Büyüme Oranı Nedir? ... Sürdürülebilir büyüme oranı da (sustainable growth rate), şirketin borç kullanmadan kendi kaynaklarını kullanarak ne kadar büyüyebileceğini gösteren bir oran. googleda ilk çıkan bu dogru kabul edıyorum ben bu soruyu acıklansa artık ya

• Estevez
                                Estevez @rukiyesv Son düzenleyen:

@rukiyesv alıcılar yaptım ben de eminim o sorudan

ÖYLE PUSLU Kİ HAVA ŞEYTAN BİLE MÜSLÜMAN MİNTANI GİYİYOR.
                                Kazım KARABEKİR

R B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • R
                                  rukiyesv Son düzenleyen:

içsel büyüme de aynı tanım var 😄 işletmelerin hiçbir dış finanslamaya başvurmadan yalnızca içten yaratmış olduğu kaynaklarla, başka bir deyişle dağıtılmamış karları ile ulaşabileceği maksimum büyüme oranıdır.

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • R
                                    rukiyesv @Estevez Son düzenleyen:

@Estevez sevindim yalnız olmadığıma o zaman tik atıyorum ben de sınavda emın ollarak cevapladım

• B
                                      bengidönüş @Estevez Son düzenleyen:

@Estevez @rukiyesv önce alıcılar yapmıştım ben de ikinci kez döndüğümde göz göre göre gidiyordu soru iştirakler diye değiştirdim. Soruyu tekrar görme şansımız olmadığı için tekrar değerlendirmesi zor. Bakalım artık en geç 1 aya açıklarlar diye düşünüyorum. Hepimiz için güzel olsun umarım 🙂

Estevez R 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • R
                                        rukiyesv Son düzenleyen:

İçsel Büyüme Oranı: Firmanın hiçbir dış finanslamaya başvurmadan tamamen içten yaratmış olduğu kaynaklarla, yani dağıtılmamış karları ile ulaşabileceği maksimum büyüme oranına “içsel büyüme oranı” adı verilir. (Ercan & Ban, 2009, s. 55)

Sürdürülebilir Büyüme Oranı: Firmanın borç/özsermaye oranını ya da hedef sermaye yapısını sabit tutarak sadece dış finansmana başvurarak ulaşabileceği maksimum büyüme oranına, “sürdürülebilir büyüme oranı” adı verilir. (Ercan & Ban, 2009, s. 56) googleda ne kadar bilgi kirliliği var bu tanımlara göre içsel büyüme olacak cevap. Tuzak soru degılmıs demek ki bir yanlış daha

Estevez 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • B
                                          bengidönüş @rukiyesv Son düzenleyen:

@rukiyesv evet tanım olarak ikisi de aynı, bir farkı varsa da ben bilmiyorum ne farkı olduğunu.

• R
                                            rukiyesv Son düzenleyen:

12 yanlıs çıktı şimdiye kadar. inşallah acıklanır bu haftadan ümitliyim

• 1
                                            • 2
                                            • 50
                                            • 51
                                            • 52
                                            • 53
                                            • 54
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 52 / 75
                                            • İlk ileti