29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@geliruzmani2013 evet katıştırmışım baktım şimdi .çok teşekkür ederim
-
@çalışma-uzmanı hatirlamiyorum sadece ozel idari kolluk oldugunu hatirliyorum
-
Yardımcı şahsın ağır kusur ve hafif kusurunda sorumlu olunmayacağına dair yapılan anlaşma geçerli midir
-
@samettin herşey karışıyor hocam bende bir soruda gördüm ama emin olamadım
-
@çalışma-uzmanı hocam uzmanlık gerektiren bir iş değilse geçerlidir diye biliyorum
-
@çalışma-uzmanı agir kusurdan sorumlu olmayacagina dair sozlesme yapilamaz diye biliyorum
-
@malik bnde oyle hatırlıyorum ama
-
@malik hocam yardımcı şahıs demiş ama sizin dediğiniz borçlunun sorumluluğu değil mi ikisi farklı diye hatırlıyorum ama yanlış mıyım acaba
-
@malik hocam şahsı adına yapılanda agır kusurdan dolayı sorumsuzluk anlaşması yapamaz r hafif kusurdan yapabilir buna eminim ama yardımcı şahıs için olana dair emin olamadım
-
@dust7 yok hocam sizin hatırladığınız doğru
-
Yardımcı şahsın ağır veya hafif kusuru ile sorumsuzluk sözleşmeleri gecerlidir ancak uzmanlık gerektiren bir iş işe geçerli olmaz. Sözleşmenin asıl borclusunun hafif kusurundan sorumlu olmayacağına dair sözleşme geçerli ağır kusura dair sözleşme geçersizdir ancak uzmanlık gerektiren bir iş işe geçerli olmaz
-
Borçlar kanunu madde 115-116 olması lazım okuyun orda yazıyor. Yalnız özel uzmanlık gerektiren işlerde sorumsuzluk sözleşmesi yapmak kesin hükümsüzdür.
-
@elitnur teşekkür ederim hocam
-
Arkadaslar 2018 baskı hakimlik kampi son tekrar soru bankasi ve hakimim soru bankasi var elimde justice ve konsensustan da sorulara gormeye calistim. Sizce son tekrar mi yoksa hakimim mi? Son tekrar ansiklopedi gibi gozum almıyor artik, ama hakimim soru sayisi az ama elestiri de var hakimim soru bankasına karsi bazi yerlerde. Fikriniz nedir?
-
Arkadaşlar deneme olarak müessir mi sizce monopol mü? Bunları çözenler varsa zorluk seviyesi ile ilgili kişisel yorumunu alabilir miyim?
-
@xxyz alandan soru çözdüğümden deneme çözemedim henüz, tarih mezunu tarihçi olarak müessirin sadece tarih sorularina göz gezdirdim cahide hocanin soruları kaliteli ve güzel çözebiliyorsan ama sinav formatına göre zorlamaya calismis ama keyifli. Kısaca Osym formatına göre biraz zorlamış diyebilirim.
-
@xxyz monopol zorlamış ama ben tekrar mahiyetinde bakiyorum çözecekseniz eğer borçlar,medeni hukuk sorularına moral bozmayin
-
Maliye ve iktisatta bu seneki kpss kadar kasarlar mı acaba aklımda hep bu soru...
-
@xxyz hocam muessiri cozdum zordu asiri ayrintili sorular vardi moralimi cok bozmustu
-
Vergi usul kanununun uygulama alanıyla ilgili şöyle bir bilgi vereyim: 1. maddede genel bütçeye giren vergi resim ve harçlar ile il özel idareleri ve belediyelere ait vergi resim ve harçlara uygulanır diyor. Ancak genel bütçeye girmesine rağmen vuk hükümlerine tabi olmayan gümrük vergisi ile gümrük resmi! Ayrıca ithalde alınan kdv ve ötv de vuk hükümlerine tabi değildir.
Kanun maddesindeki genel bütçeden maksat 5018 sayılı kanunda ekli 1 sayılı cetvelde yer alan devletten ayrı kamu tüzel kişiliği olmayan kurumlardır. Bu anlamda üniversite harçları vuk'a girmez aynı şekilde vatandaşların orman genel müdürlüğüne yatıracak olduğu harç gibi gelirler vuk'a girmez.