2 Oca 2020 13:48

Arkadaşlar, buradaki yazılanları okuyunca sizlere göre biraz daha tecrübeli olan bir kardeşiniz olarak bu konuda açıklama yapmak istedim. Öncelikle sizlerin umutlarını kıracağımı peşinen söyleyeyim ki şimdiden hazırlıklı olunuz.
En sonda söyleyeceğimi en başta söylemem gerekirse : Daha hangi üniversitenin hangi bölümünü bitirdiğinize, işinize gücünüze referansınıza bakılmaksızın eğer sınava başvurduğunuz diplomada Anadolu Üni. İşletme veya İktisat Fak. yazıyorsa yani nam-ı diğer Açıköğretim mezunuysanız "teamülen" dezavantajlısınız.
Daha önce Tıp Fak. bitirmiş olun , Yüksek lisansınız , doktoranız olsun bunların hiçbir önemi yok maalesef.

Bu devran değişir mi ? Sonuçta kanunen bir engel olmadığı için Allah ın izniyle elbet bir gün değişecek.
Peki bu değişim kısa sürede yaşanır mı ? Mevcut kadro ve yönetici düzeylerinde maalesef pek sanmıyorum.

Eğer kısa sürede değişim yaşanacak olsaydı, bu durumu değiştirmek isteselerdi ; İçişleri Bakanlığının elinde geçen sene güçlü bir fırsat vardı. Geçen sene de hiçbir aöf lü aday alınmadı. Hazır konusu açılmışken bu forumda da bahsi geçen Burak Saçal ı şahsen tanıdığımı söyleyebilirim. Kendisinden izin almadığım için aramızdaki konuşmaları söylemem uygun olmaz ancak durumunu özetlemek gerekirse de kendisi iyi bir üniversitenin Matematik Bölümünden mezun , Gazi İİBF den tezli yüksek lisansı var ve bir üst kurulda yönetici kadrosunda hali hazırda memur olarak görev yapıyor.
Ayrıca geçen sene soy ismi ERDOĞAN olan Güneysu'lu bir arkadaşımız daha vardı o da başka bir örgün eğitimden mezun sonrasında Yüksek Lisansa sahip bir AÖF lüydü. O arkadaşımız da maalesef mülakatı geçemedi.

Önümüzdeki örnekler ve teamüller bunlar. Bunları yazmamdaki amaç da emek verip gecesini gündüzüne katan Aöf lü arkadaşlarımızın süreç hakkında biraz daha bilgi sahibi olmaları. Bu haksızlık karşısında susup dilsiz şeytanlardan olmak istememem. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.