AÖF Kaymakam adaylığı
-
@Antimülakat lisansa bakılıyor hocam malesef bende devletteyim yl da yapsan lisans diploması oldugu için eliyorlar yoksa aofluların birçogu devlet memuru zaten bunca aoflu içinden elbet yüksek torpilli olanlar vardır ama aof oldumu o iş yatıyor
-
@Antimülakat
Örneklerden biri benim kardeşim ama bu durum hep böyle devam edecek diye birşey yok illa bir dönem bu durum değişecek. -
@Etiketsiz Bu isin yuruyusunu yakindan bilen bi abim yl yapsan da elenirsin orgun okumakla bir degil o demisti.
-
AÖF diplomasının yanında örgün son sınıfta okuyan birisinin şansı olur mu ne dersiniz arkadaşlar ?
-
@alemdar-paşa bende ayni durumdayim snavida guzel bir siralama ile kazandim sonuclar aciklannca yazarim sansi varmi yokmu ama bana kalsa yine yok
-
@mehmetcik2 hadi bakalım inşallah
-
Ben bu teamül olayını sınava girdikten sonra öğrendim. Bilseydik hiç birimiz açık öğretimin kapısından bile geçmezdik. Çok büyük kelek yedik. Hepimize geçmiş olsun.
-
Aofluyum ancak hukuktan mezun olacağım 1 yıl sonra bu işe yarar mı bilen biri yazabilir mı?
-
Nasıl bir iş bu 700 800 binden girilen hatta kontenjanı dolmayan bölümlerden adam almışlar geçen sene hemen hepsi böyleydi tek tek baktım bazıları hariç , şimdi ben aofluyum diye kariyerime bakmadan beni eleyecek mı
-
@icrantrenörü
Ne yazık ki düşünce bu yönde -
@engineerisletme teamulun yikilmak uzere oldugunu gosteren gelismeler bu dedikleriniz ama zamani ne zaman onu bilemiyoruz...
-
Arkadaşlar, buradaki yazılanları okuyunca sizlere göre biraz daha tecrübeli olan bir kardeşiniz olarak bu konuda açıklama yapmak istedim. Öncelikle sizlerin umutlarını kıracağımı peşinen söyleyeyim ki şimdiden hazırlıklı olunuz.
En sonda söyleyeceğimi en başta söylemem gerekirse : Daha hangi üniversitenin hangi bölümünü bitirdiğinize, işinize gücünüze referansınıza bakılmaksızın eğer sınava başvurduğunuz diplomada Anadolu Üni. İşletme veya İktisat Fak. yazıyorsa yani nam-ı diğer Açıköğretim mezunuysanız "teamülen" dezavantajlısınız.
Daha önce Tıp Fak. bitirmiş olun , Yüksek lisansınız , doktoranız olsun bunların hiçbir önemi yok maalesef.Bu devran değişir mi ? Sonuçta kanunen bir engel olmadığı için Allah ın izniyle elbet bir gün değişecek.
Peki bu değişim kısa sürede yaşanır mı ? Mevcut kadro ve yönetici düzeylerinde maalesef pek sanmıyorum.Eğer kısa sürede değişim yaşanacak olsaydı, bu durumu değiştirmek isteselerdi ; İçişleri Bakanlığının elinde geçen sene güçlü bir fırsat vardı. Geçen sene de hiçbir aöf lü aday alınmadı. Hazır konusu açılmışken bu forumda da bahsi geçen Burak Saçal ı şahsen tanıdığımı söyleyebilirim. Kendisinden izin almadığım için aramızdaki konuşmaları söylemem uygun olmaz ancak durumunu özetlemek gerekirse de kendisi iyi bir üniversitenin Matematik Bölümünden mezun , Gazi İİBF den tezli yüksek lisansı var ve bir üst kurulda yönetici kadrosunda hali hazırda memur olarak görev yapıyor.
Ayrıca geçen sene soy ismi ERDOĞAN olan Güneysu'lu bir arkadaşımız daha vardı o da başka bir örgün eğitimden mezun sonrasında Yüksek Lisansa sahip bir AÖF lüydü. O arkadaşımız da maalesef mülakatı geçemedi.Önümüzdeki örnekler ve teamüller bunlar. Bunları yazmamdaki amaç da emek verip gecesini gündüzüne katan Aöf lü arkadaşlarımızın süreç hakkında biraz daha bilgi sahibi olmaları. Bu haksızlık karşısında susup dilsiz şeytanlardan olmak istememem. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin.
-
@ankaratarihi söylediklerinize katılmakla beraber sadece o kişi gerçekten Cumhurbaşkanının akrabasıysa ve Cumhurbaşkanı o kişiye referanssa mülakattan geçirmemeleri imkansız
-
@ankaratarihi benim aklıma takılan şu, Burak Saçal Aöf mezunu olduğu için mülakattan eleneceğini bildiği halde neden sınava girdi? Kendisi mülakattan eleneceğini bilmese bile çevresi elbette bunu biliyordu.
-
@ankaratarihi bu kadar güçlü insanlar alınmayacaklarını bile bile niye o kadar emek harcıyolar hocam
-
@ankaratarihi Bugune kadar bu konuyu senin kadar net anlatan olmamisti kardesim, tesekkur ederim. Peki dgs ile 3-4 orgun siyasal okusak o da mi ise yaramaz ilk iki yili aof okundugu icin?
-
@icrantrenörü olur hocam bence neden olmasın
-
Arkadaslar bu konuda cimere yazalim en azindan hep birlikte
-
Kimseden ses çikmiyor ama ben tekrar yazacagim. Arkadaslar orgun iibf okumasakta bizlerin bircogu da baska fakultelerde orgun okuduk. Belli basli birkac universte disindaki universtelerde derslerin nasil gecildigini egitim kalitesinin durumu sinavlarda ucusan kopyalari hepimiz biliyoruz. Bu durumda falanca uni orgun iibf mezunu arkadasin aof diplomasindan tek farki devam zorunlulugu olan derslerken(yerine imza durumu ve bircok hocanin devam zorunlululugu istememesi de var ) bu adaletsizlik bu teamul artik kokuşmuş durumda degil mi sizce de. Adam meslegi tasiyabilecek yapidaysa alirsin yoksa ne mezunu olursa olsun elersin bunun boyle olmasi gerekiyor artik yani olmasi gerektigi gibi.
-
@gktrko1 evet dediğiniz gibi uzun zamandır bir sessizlik hakim burada, ben yazabileceğim yerlere yazdım diğer arkadaşların çoğunun da yazdığını biliyorum ama sesimizi daha fazla duyurmamız gerekiyor.