BOTAŞ Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
-
Geçen yılki ilanda 65 puan şartı vardı ve puan türleri farklı farklıydı; bu yıl geneline P3 60 puan şartı getirilmiş. YDS şartından dolayı mıdır nedir, geçen yıl puanlar taşra yerlerde 65'e kadar inmişti, bu yıl da aynısı olabilir. Mülakat da çok zorlayıcı değil. Mesleki sorular sormuyorlar, güncel olaylardan ilerliyorlar. Geçen yıl seçim zamanı olduğu için seçim tarihini sormuşlardı; onun dışında kendinden bahsetmeni istiyorlar ve bir kısım da İngilizce konuşma üzerine geçiyor. Ama tam olarak bir adaydan ne istediklerini anlayamadım, 2013'ten beri Satın alma, ithalat ve ihracat alanlarında özel şirketlerde edindiğim bilgilerden bahsettim kendilerine, İngilizce konuşmamı da çok beğendiklerini söylediler ama sonuç olumsuz oldu malesef. Mülakatta üç kişi oluyorlar, biri sizden yanaymış gibi görünüyor, bir diğeri sizi batıracak sorular sormaya çalışıyor, diğeri ise tamamen nötr durmaya çalışıyor; böyle bir strateji üzerinden ilerliyorlar mülakatta. Ayrıca, üniversite sınavından tutun bütün aldığınız puanlara kadar sorup yorum yapıyorlar, düşük aldığınız olursa(onlara göre düşük olan) neden düşük aldın, neden tekrar girmedin gibi şeyler soruyorlar. Sanırım her anlamda etkilemek gerekiyor onları...
-
Yök dili kabul ediyorlar mı
-
Arkadaşlar istanbul,tekirdağ,kırklareli kısmına p3 75 ile basvurdum. Mulakat ne zaman olur hemen yapiyorlar mi? Mulakat Istanbul'da mi olur?
-
p3 puanları kaça düşer acaba?
-
Bölümüm Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler,ama ben de Ankara için olan ilana okul kriteri bilgisi eşleştirilemedi uyarısı verdiği için başvuramıyorum.Ama bölüm zaten uluslararası ilişkileri de kapsıyor.Çok saçma bir durum bu.Bununla ilgili herhangi bilgi,önerisi vs olan var mıdır acaba?
-
@Schenker91 neresi için başvurmuştunuz acaba? İnşallah başka bir işe girmişsinizdir bu arada.
-
@masteryoda8 Okul bilgilerini sistem otomatik mi atıyor? atmıyorsa manuel olarak uluslararası ilişkiler olarak girseniz belki öyle olur
-
Bu sorunla ilgili işkur mudurlugune gittim ve durumu bildirdim. Ben de sbky mezunuyum fakat kabul etmiyor kamu yonetimi olmadiği için dedim. Yazılımsal bir problem olduğunu ve benzer sorunların yaşandığını söyledi .Şöyle bir çözüm önerisinde bulundu, üniversiteni anadolu üniversitesi gösterelim ordan da kamu yönetimi bölümünü seçelim başvuru tamamlandıktan sonra eğitim bilgilerini ankara üniversitesi olarak ( yani benim üniversitem) değistirelim dedi ardından bu durumu bir yere sordu telefonla sorun olmayacağını soylediler ona. Ardından başvurumu dediği gibi tamamladı ve bana işkur numarasini verdi arayıp sor sen de için rahat etsin dedi arayıp sorduğumda ise başvurumun tamamlandığını ve üniversite bilgisi olarak Ankara Üniv.gözüktüğünü söyledi. Durumu anlattım herhangi bir sorun olmaz dedi cunku oncelikle sizin sinav bilgilerinize bakiliyor mulakata cagirilacaginiz zaman diplomanızı vs. gösterdiğinizde sorun yaşanmaz önemli olan beyan esasıdir dedi.
-
@iibfmağdur hocam üniversiteyi önce soruyor ordan da fakulte ve bolum secerken secenekler arasinda gozukmuyor malesef
-
Veya diğer diye seçebilirsiniz ordan size manuel olarak yazdiriyor benim başvuruyu "diğer" uzerinden yapmiş başta bana anadolu üniversitesi demişti sonradan düzeltmiş daha da iyi olmuş
-
@kpssa34 ben de onu merak ediyorum bilen var mı ?
-
İtirazlar işe yaramış, İŞKUR sistemi SBKY ve SBUİ'yi de eklemiş kabul listesine.
-
80 yds isteyen uzm.yardimviliklarinda p3 kacla kapatir acaba tahmini olan
-
@beirutde 85+ olur diye düşünüyorum.
-
@beirutde bunu kimse bilemez hocam. Ancak kadronun Ankara'da olmasi, mühendislerin de başvurmasi ve kit olmasi bence yüksek kapatacağini gösterir. Mülakata 20 kişi çağrılacak.. tahminime göre puani yüksek olanlarin önceliği Ankara olacaktır. Ama yine de herkes kendi tercihini yapsin. Yazdiklarim kişisel görüşlerim. Tercihinizi yapin..
-
ÖNEMLİ!!!
Arkadaşlar geçen yıldan deneyimlediğimden dolayı sizden bir ricam olacak. Lütfen bu sınava katılmayacaksanız başvurmayın. Listede sizin isminizi gördüğümüzde inanın vay be şu adamın puanına bak deyip kıskanmıyoruz. Yaptığınız şey "hakkın kötüye kullanılması"dır. -
@patrice9 işkuru mu arasak
-
Ben de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu olarak başvurdum Diğer üzerinden manuel olarak bölüm eklenebiliyor galiba görevli öyle dedi şu an mezun bilgim okul doğru olarak uluslararası ilişkiler gözüküyor, ben işkura gidip hallettim, manuel olarak yapamazsanız gidip bir imd görmekte fayda var.
-
@kpssa34 ulaşabilirseniz haber verir misiniz hocam ?
-
KPSS 2019 P4 puanım İşkur sisteminde kayıtlı olduğu halde 'sınav türü bilgisi eşleştirilemedi' uyarısı alıyorum ve başvuru yapamıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı?