2020 haziran da askerliğim bitiyor.Yazın YL a başvursam askerliğim uzar mı? Herhangi bir sıkıntı olur mu?
-
2020 haziran da askerliğim bitiyor.Yazın YL a başvursam askerliğim uzar mı? Herhangi bir sıkıntı olur mu?
-
hocam benim de aynı şekilde haziranda bitiyor ben bahar dönemi için başvurdum YL a riske atmamak adına
-
ben de başvuracağım hocam bu dönem
-
@kpssagrubuu hocan ben askerlik şubeye sordum. Yüksek lisan yapasanız. Askerlik uzar dedi. Bide Yüksek lisans bitirdikten sonra 1,5 yıl erteleme hakkı veriyor.
-
Mevzuyu doğru mu anladım bilmiyorum ama şöyle bir durum var: bakaya iken yüksel lisans kaydı yapamazsınız. Bunu da ekleyeyim.
-
@miyopkeynes hocam alessiz şekilde mi başvurdunuz acaba?
-
@crowdingout evet hocam
-
@miyopkeynes hocam hangi üniversiteye yaptınız bende yapacam ama bir türlü üniversite bulamadım yardımcı olabilir misiniz
-
@crowdingout hocam istanbul üniversitesi ve aöfe yaptım
-
@miyopkeynes ücreti ne kadardı peki
-
@crowdingout şimdilik belirli bi ücret görünmüyor sadece 4000-12000 arası yazıyor
-
@miyopkeynes çok teşekkürler
-
2 haziran da tecilim bitiyor bu dönem YL kazanamadım.Yazın yüksek lisans yaparak askerliği erteleyebilir miyim
-
@kpssagrubuu bende merak ediyorum.1 yedek tezli yüksek lisans bekliyorum.Ama herkes başvurmuş.Tezsiz de 2500 tl bana çok pahalı geldi.Bilen varsa cevaplasa güzel olur.
-
Bende yüksek lisans kazandım ama askerlik yönünden bakaya kalmışım yerim filan belli olmuş ve yüksek lisans kaydında askerlik durum belgesi istiyorlar askerlik şubesiyle görüştüm askerlik durum belgesi vermiyorlar yokmudur bi yolu bu işin
-
@frank teciliniz ne zaman bitiyordu
-
@frank üniversiteye gidin ve bahar dönemi için kayıt hakkı kazandığınıza dair bir belge alın. O belgeyle şubeye gidin. Askerliğiniz yüksek lisans sebebiyle geçici ertelenir. Bu geçici erteleme sadece bir celp dönemi olur, fazlası yok. O arada yl'ye kaydınızı yaptırın. Üniversitenin verdiği bu belgeyi herkes bilmez. Size öyle bir şey yok diyebilirler. O yüzden üniversitedeki tecrübeli bir kişiyle görüşüp belgeyi ondan isteyin.
-
Benim tecilim 29.01.2020 bitiyordu.21 Ocak günü tezli yüksek lisansa kaydım gerçekleştirildi.
E-devletten kontrol ettim şu an Mayıs 2023e ertelenmiş.
Güz döneminde kontenjanları kontrolde kalın tecil tarihinizden önce sıkıntı yaşamazsınız.
Bakaya dönemlerinde uğraştırıyorlar şube-üni git gel yapmak zorunda kalıyorsun. -
@karagergedan hocam 2 haziranda bitiyor benim tecilim anlattıklarınıza göre uğraştırıyorlar ama sonuç olarak ben yazın YL yapabiliyorum değil mi?
-
@kpssagrubuu Güz dönemi başvurularının başlaması önemli kriter olacak sizin.
Benim yüksek İÜ olacak.Oradan örnek vereyim.Orası güz dönemi için geçen sene Haziran ayında başvuruları başlatmış.Ağustos sonu kesin kayıt yapmış.
Üni farkları var örnek vereyim Sakarya Üni Temmuzun başında kesin kayıda almış.
O yüzden üni üni başvuru zamanlarını takipte kalmanız önemli.Yoksa yukarıda kethüda arkadaşın bahsettiği gibi git gel yaptırırlar size.
Askerlik şubenizden de konu hakkında ekstra bilgi almaya çalışın.