kpss'de +85 alanlar
-
merhaba arkadaşlar, 2015 kpss'den beri bilfiil sınava giren biri olarak a grubundan aldığım en yüksek puan 77 ve istisnasız her sene puanımı düşürdüm. bunda bazı özel sebepler de etkili oldu ancak mutlaka çalışma yöntemimde bir yanlışlık var. özellikle hukuk ve iktisat'ta eksiğim çok ve başından tutarken sonu elimde kalıyor. lütfen önerilerinizi esirgemeyin. help
-
@sahaned çok iyi başlık hocam bende bu sorunun cevabını merak ediyorum
-
Dogru kaynaklardan calismalisiniz hocam ve ezberden kacinmamaniz lazim hukuk gibi derslerde. Piyasada olan ders notlari gibi notlardan ziyade herkesce kullanilan anlatimi size uygun olan kaynaklari tarayip bulmaniz gerekiyor. Konulari iyice ozumseyince bol bol cikmis ve ozgun soru cozmelisiniz.
-
@whshw konuları özümsediğimi düşünürken sorularda çok fazla yanlış yapıyorum. o kadar fazla konu var ki birini öğrenirken ötekini unutmuş oluyorum. unutmayanlar nasıl unutmuyor acaba.. kaynak olarak önerileriniz neler hocam
-
@whshw mesela hocam hangi ayda denemelere başlamak gerek. Mutlaka çözün dediğiniz yayın soru bankası var mı genel derslerde
-
@sahaned bende siz gibiyim hocam hukuk birine çalışsam diğeri kaçıyor ikt birine çalışsam diğeri kaçıyor her günde tüm dersleri nasıl çalışabilirim ki
-
@Su28A kaynaklar mı sıkıntılı yoksa çalışma şeklimizde mi bi sıkıntı var tecrübeli arkadaşlar bize bi yol gösterse. guy gelmek üzere diyorlar en azından ona bi hazırlığımız olur. yol yakınken dönelim dicem ama yol da yakın sayılmaz ki artık yaş ilerliyor, bırakıp b'ye çalışayım diyorum bu kadar emek nolcak diye ona da vicdanım izin vermiyor
-
@sahaned demekki konuyu anlayamamissiniz hocam sorularda cok fazla eksikliginiz varsa. Daha fazla ustune gidin konularin zamanla soru coze coze alisinirsiniz. Kaynak tavsiyesi olarak genis bir yelpaze var kpss icin. Ben dershane notlarimdan yararlanmistim sadece ama soru icin ozgun ve cikmislari piyasada bilinen kaynaklardan alip bol bol cozmustum.
-
@Su28A o size kalmis bir sey hocam. Bence butun konulari tam anlamiyla oturttuktan sonra cikmislara bakin. Hukukta konsensus iyidir biraz agir gelebilir ama faydasi coktur. İktisat yuksel bilgili maliye 4t cikmis kurum sinavlari kitabi ornek verebilirim. Bi yerden baslatin zaten yolunuzu bulursunuz
-
@whshw çok sağolun hocam ceteris paribus var çözeyim mi iyiyse ?
-
@Su28A biten dersten 2-3 günde bir muhakkak en 15-20 soru çözüp o dersi diri tutmak lazım kpssnin asıl sorunu da bu zaten. Ocakta biten dersi temmuza kadar taşiyabilen zaten 90'dan aşağı almıyor bir aksilik yaşamazsa.
-
@sahaned hocam buna cevap verebilmek için iktisat ve hukukta ortalama kac net yapiyosunuz öğrenebilir miyim?
-
@MartinLuther ortalama 15 net diyebilirim. maksimum 18 yapmışlığım var
-
Hocam benim şöyle bir önerim olabilir, her dersten mükemmel olmak gerçekten çok zor, ben mesela muhasebe dersinde iyi değildim ve p48 puanım düşük geliyordu bu sebeple bunu yapamayacağımı anlayınca mezun olduğum bölüme yoğunlaştım ve çeko çalıştım sonrasında p40 puan türünde 90 puan aldım. p48 puanım 76 olmasına rağmen çeko ve hukuk netlerimi 30 net yapmam yetti. Bu sayede bbdk, 2 kere ilgöç, sgk denetmenliği ve istihdam uzmanlığı mülakatlarına girebildim. Eğer bazı konularda zorlanıyorsan (ben de çok zorlanıyordum) daha mikro bir hedef ve puan türü belirle ve onlara yoğunlaş (işletme ve çeko gibi). Başarılar dilerim.
-
@Seneca Çok zor bir durum yaşadığının farkındayım, ben de bu işin içinden çıkamadım sonrasında ise zorlamanın anlamı yok diye başarılı olabileceğim puanlara yöneldim. İktisat 20, muhasebe 12 net civarında kaldı ancak zaten o derslerin dahil olmadığı puan türlerine çalışıyordum ve bu düşünce çok işime yaradı, her dersten orta sıralarda olmaktansa, bazı derslerde çok iyi netlere sahip olmak daha mantıklı şu an yaşanan süreçte bence. Bakanlık ve kurumların yaptığı alımları ve istediği puan türlerini inceleyip kendine bir yol çizmelisin.
-
@Seneca hocam çeko ya çalışmayı düşünüyordum daha önce hiç görmediğim bir ders hangi kitaptan nasıl çalışmalıyım ? Önerdiğiniz kitap soru bankası ne varsa almayı düşünüyorum
-
@Su28A Çalışma ekonomisi mezunu olduğum için benim anlamam daha kolay oldu ancak yapılamayacak bir şey değil bence. Öncelikle 4857 ve 5510 sayılı kanunları çok iyi bilmeniz lazım 25 soru civarında bunlardan geliyor. Geri kalanı çalışma iktisadı,sosyoloji,psikoloji gibi mevzuat dışı konularda bunlar artık şansınıza her sene çok farklı oluyor. Benim önerim kaynak olarak Adem Kaya ve Yasin Kulaksızın çalışma sorunları kitabı hem mavi olanı hem kırmızı olanı 2 kitapta çok işime yaradı. Kpss sonrası mülakatlara çalışırken bile çok kullandım. Bu 2 kitap ve geçmiş 10 senenin çıkmış sorularına çok iyi çalışılması lazım bence.
-
@Seneca 15 yazacağıma 25 yazmışım, ancak kanunlar çok önemli onları çok iyi bilmek yararlı olacaktır.
-
@Seneca bu iki kitaba bakacağım hocam çok sağolun .
-
BEnim de ilk sene hukuk iktisat çok kötüydü ikinci sene YouTube dan konu anlatım videoları izledim konsensus çözdüm 37 yaptım hukuk özellikle okuyarak çalışmak yetmiyor iktisattan da yüksel bilgili çözebilirsiniz