Astigmatlı gözlük kullanan arkadaslar ulasabilir mi acaba?
-
Astigmat gozlugu ile ilgili bir sey sormak istiyorum da
-
@gpale astigmat misiniz?
-
@İrving-Fisher evet hocam miyop da var 1 ay once 0.25 0.50astigmat verdi doktot sanki gorme yavasladi gibi hissediyorum da odaklanmam zorlasti gibi acaba psikolojik mi merak ediyorum
-
@gpale hocam ben yillardir gözlük kullaniyorum, eger 1 aydir kullaniyorsaniz coktan gozleriniz alismis olmaliydi. Hala bir gariplik varsa bence yine bir doktora görünmekte fayda vardir. Bana kucukken yanlis gozluk verildigini hatirliyorum ancak artik teknoloji cok gelisti, belki gozlukcu de bir hata olmustur, pek rastlanilan bir durum da değil açikcasi.
-
Gözlük, lens ile uğraşmak yerine göz çizdirmeyi düşünebilirsiniz.
-
Merhaba dostum. Epey yüksek bir gözlük numaram var. Sizinkinin neredeyse beş katı. Buna rağmen bu kadar sorun yaşamıyorum dostum. @sbf1983 ün dediği gibi normal değil. Astigmat zaten bir odaklanma rahatsızlığı. Doğru gözlükle bu sorununuz çözülmüş olmalıydı. Hele ki merdiven kaldırım üstünüze üstünüze geliyorsa numara büyük tespit edilmiş olabilir ya da gözlük küçük numara yapılmış olabilir. Muhtemelen ya ölçümlemede ya da imalatta sorun olmuştur. Doktorla bi görüşün gecikmeden dostum.
-
@gpale yeni aldıysanız ki numaranız çok düşük ama bununla eşlik eden miyop yani mix astigmat çıkmış sizde galiba soyle sonradan oluşumlu astigmat ise goz kürelerinde ağırlaşma, ağrı ,bulanıklık ,dusme hissi,ya da bir cisme gozun fıksasyonunda yani odaklanmasinda problem olabilir.Bunlar normal bulgulardir ama şu var ki doktorun iyi ölçüm yapması çok önemlidir.Gozlugu sürekli takin hala devam ederse mutlaka bir uzmana tekrar ölçüm yaptirmanizda fayda var.
-
Bende astigmat + miyop var. Gözlerim hep kanlı normal mi?
-
@spook değil
-
@spook bende aynı durum var ama gözlerim kanlı değil doktora görünün bence
-
Gözlüklü olanlarimiz da ortaya çıkıyor böylece
-
@İrving-Fisher sağ göz 4.75 miyop sol goz 4.25 miyop. Ancak sag gözumde kuruluk vardi bayagi o zaman 0.50 olarak olcu doktor. Acaba astigmatsiz cam kullanmaya devam mi etsem
-
@gpale Goz kuruluğu ile ölçüm yapan makina arasında bir korelasyon yoktur.Goz kuruluğu çevresel faktörler gibi stres ve uykusuzluğa bağlı batma ve yanma şeklinde ortaya çikar.Bunun içinde eczanelerde steril goz yaşi damlalarını damlarsanız yeterli olur.Ayrica ölçüm yapılırken hem damlasız ölçüm hem de damlalı ölçüm olur.Burada pupil yani goz bebeği büyütülür .Sonrasında zaten gorme yetiniz ölçülür ve axe değerlerine göre gozluk yazılır.Soyleki astigmat genelde genetiktir.Sonraki yaşlarda da çıkabilir ve siz onu gormezden gelirseniz miyop kadar olmasada ilerleme olacaktır.Yani gözlüğü takin gözleriniz alissin 1 ay sonra devam ederse uzman başka bir doktora ozellikle ozel bir klinige giderseniz daha iyi olacaktır.