İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020
-
Başvuru no: 300 puan: 92,01
-
@zubizubi maleesef henüz yerleşemedim bir kaç mülakattan elendim
-
@nairu arkadaşa gelen tepkilere baktığımda insanların ne kadar ahmak ve bencil olduğunun bir kez daha farkına vardım. Emin olun o insan senden ondan bundan daha fazla geceleri ayakta kalmış, daha fazla yorgunluk çekmiş ve nasibe daha fazla inanmıştır. Şimdi başvurmaya çağını belirtmiştim ancak ben de başvuruyorum. Herkes hakettiği şekilde mülakat sonucunda elde ettiği ile kalır.
Bilinmesi gereken herkes iyi bir meslek adına çaba sarfediyor ve bu çabayı sarfederken şuan ukala şekilde konuşan kimseden de zerre yardım almadı ve kimseden de beklemedi. O yüzden bahşedilen birşey yok kişinin kendi hakkı ile kazandığı alın teri var.
Şimdi istediğiniz şeyi düşünün ve istediğiniz kadar konuşun lakin hak olan ve tek olan söylediklerimdir. Üslup ve yaklaşım oldukça önemlidir. -
@sıdk Sinirlenip hata yapmamalısın kardeşim. Öfke hatalar silsilesini doğurur. Arkadaşımız da zaten gerekli açıklamayı yaptı. Cumaya kadar da düşüneceğine dair sözünü verdi. Sen sakin kal ki öfkeyle hata yapmayalım.
-
kim biliyor ki ben kaç senedir çabalıyorum, ne badireler atlattım, meslekte nelerle karşılaştım vs harici kim kimin ne zaman yaninda oldu ki o sürece gelene dek ( KPSS kitaplarını dahi para ile satan güruh varken ) bencil şekilde kendisi listeye girmek adına lüzumsuz ukala şekilde yaklaşan ve fütursuzca konuşan kişilere karşı artık taviz vermemeli.
Neticede mülakat var ve herkes komisyon karşısında elde ediyor iş denilen şeyi. O yüzden giren girer ki ( daha fazla emek veup daha yüksek puan alarak önünüze geçmiştir )
Demek ki daha fazla çalışmak veya daha fazla yırtınmak oranda buranda yara bere çıkarman gerekmiş 85 ile olmuyormuş.Herkese başarılar hakeden kazansın.
-
@sıdk bu forumda daha önce kimse ile polemiğe girmedim amacım bir tartışma da başlatmak değil bunu belirteyim.ilk olarak insanlar diye genellediğiniz kısmın içinde kendinizin de yer aldığınızın farkındasınızdır umarım. Kimse kimsenin bu işe ne kadar emek verdiğini bilecek ve yargılayacak bir halde değil hele hele otorire asla değil ve olamaz buna siz ben ve bütün adaylar dahil. Belki ben sizden daha fazla emek vermişimdir ama sınavda beklemediğim aksiliklerle karşılaşmışımdır bunun olmadığından nasıl bu kadar emin olabilirsiniz ? 99 puanınızın olması sizi sadece çalışkan bir insan yapar fazlası değil insanlara bir lütuf gibi ben başvurmuyorum diyecek bir konuma da getirmez. İnsanları ukala ukala konuşmakla itham etmeden önce kendi yazdıklarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum size. Adayların tek istediği ilanın bu kadar az ve belirsizliğin bu kadar fazla olduğu son zamanlarda bir nebze olsun atanan arkadaşlarımızın duyarlı olması kendisinin de aynı yollardan geçtiğini hatırlaması ve hali hazırda mesleği varken ciddi anlamda hayali olmadığı, özlüğü ve diğer hakları aynı olan başka kadrolar için başvurmaması. Size katılabileceğim tek nokta üslup noktası ama görüyorum ki o konuda da kendinizle çelişiyorsunuz. Herkes için en hayırlısı olsun Allah kimseyi kimsenin ümidine bırakmasın. Sizleri gördükçe içinde bulunduğumuz bu durumu bu süreci iyice normal karşılar oldum. İnsanlara kendi göbeğini kesmekten başka seçenek bırakmıyorsunuz bu yüzden de teşekkürler. Dediğim gibi amacım polemiğe girmek değil herhangi bir şekilde yanıt vermeyeceğim. İyi akşamlar.
-
Kazanıp daha sonra mesleğini değiştirecek olanlarda basvurmasin yoksa ağır hakaretlere maruz kalirlar.olene kadar bu meslegi yapacaksanız başvurun.eminim hepiniz kpss ye hazırlanırken İçişleri kontroloru olacam diye hazirlanmissinizdir.bunu kazananlara şimdiden söylüyorum kendine daha yakın daha uygun bir meslek gelirse sonradan sakın basvurmasinlar
-
Herkes kendi emeğinin de elde ettiği hakkın da sonuna kadar arkasındadır ve kıvançla da durmaktayım. Lakin, insanların üslupsuz ve ukala şekilde suçlarcasına davranış sergilemesi ve 'ben haklıyım' kafası ile at koştururcasına istediği gibi konuşması taviz verilecek ya o da olsun denilecek bir durum bırakmıyor ortada. Bu bir maraton ve maratonda herkesin şartları önüne koyulan sınavda eşit, öncesi diyeceksiniz lakin öncesindeki eşitlikten kendiniz dahi bihabersiniz insanları yargılayarak o nedenle. Kim elde etmişse o başarılıdır.
Size karşı üslubumda herhangi bir hata olmuşsa da kusura bakmayın. Beni oldukça iyi anladığınızı ve aslında itham edilen duruma geldiğinizde birebir aynı duyguları da herbirinizin hissedeceğini temin ederim. Çünkü insanlar özellikle bu çağın insanları memnun edilmesi gereken kişiler değiller.Herkesten özür dilerim, başarılar dilerim.
-
Bir linç girişi mi var ancak daha iyi şartları olan bir mesleğe başvurulur buna kimsenin laf söyleme hakkı yok net. Ve eleştirel konuşanların aynı durum başına gelse söylediklerini yaparlar mıydı şüpheliyim. Şu zamana kadar hakka hukuka göre başvurularını yapmaya özen gösteren biri olarak 2 durum arasında inceliği anlamak gerekir. Gerisi hikaye..
-
Merhaba dostlar hepinize.
Öncelikle tepkili olan dostlarımızın içinde bulunduğumuz koşullarda tepkilerinin genel anlamda haklı olduğunu düşünüyorum. Evet mükerrer başvurular, gereksiz görülen meslek değişimleri bir adayın dahi önünü kapıyorsa bunu haksızlık öncülü ile değerlendiririm ben de. Hele ki bugün ilanlar dip yapmışken ilk hissiyatın bu olmasını makul karşılıyorum.
Ancak...
Kimi insanların gerçekten kişisel gerekçeleri vardır. Sizler burada herkesin, hatta hiç kimsenin dertlerini, sorunlarını dinlemiyor, bilmiyorsunuz. Ama ben bir çok dostumuzun sorunlarını az çok benle paylaştıkları kadarıyla biliyorum. Kimsenin hayatını gerçek anlamda bilemezsiniz. Bilmeden verilen yargılar da sizin o kişilere karşı haksızlığınızı doğurabilir. Bu yönden eleştirin ama anlamaya da çalışın. Evet en başta dostumuz mesleğin içeriğini biliyordu madem girmeseydi diyorsunuz. Ancak işsizlik koşulları içerisinde iken ve malesef hakkaniyetsiz işleyen bir mülakat sistemi varken son ana kadar kimsenin kendisini garantide hissetmemesi sizce de normal değil mi? Ben kazandığı halde ya atamam yapılmazsa korkusu yaşayan insanlar gördüm. Ne yazık ki haksız da değiller. Bu şekilde ataması yapılmayan örnekler oldu çünkü. O insana dahi atama yazısını görene kadar garanti veremiyorum sorulduğu zaman bana. Bu işin bir yönü. Eleştirileriniz haklı ama ithamlardan uzak olmanızı, ağır suçlamalardan evvel bir saniye durup düşünmenizi rica ediyorum.İkinci konu da "kimsenin sınanmadığı günahın masumu olmaması" durumu.
Evet her birinizi şu an için tenzih ediyorum. Ama bu forumda bizzat tanıdığım, gerçekten tanıdığımı sandığım insanlar oldu beni şaşırtan. Burada iken "adalet havarisi" olup, çok da iyi bir kadroya atandıktan sonra daha düşük özlük hakkı olan mesleğe başvuranlar mı istersiniz, dengi mesleklere başvurup da mülakatına gitmeyenler mi. Burada eski yazdıklarını görseniz bu gibi örneklerin sizden de dik, sizden de iddialı idiler. Onlara da sorsanız haklı gerekçeler anlatabilirler. Bu örnekler içerisinde gerçekten haklı gerekçesi olanlar da oldu. Akıl danışan, gerçekten adım atarken huzursuz olan ama mevcut durumunda da büyük sıkıntılar yaşadığı için işinde kalmanın zûl haline geldiği arkadaşlar da vardı içlerinde. Bunları yukarıdaki paragraf kapsamında sayıyorum. Ama sırf keyfiyetten yaptığını duyduğum da çok örnek var.O yüzden dostlar, o günlere gelmeden -ki inşallah bir an önce gelirsiniz- bu kadar büyük sözler etmeyin. Ben yapmam demeyin. Çünkü insan en çok iddiasından vurulur-muş.
Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bahtlarınız açık olsun.
-
@Mülkiye0706 insallah guzel yerlere yerlesirsiniz bu puanda insanlarin acikta kalmasi gercekten uzucu
-
@zubizubi inşallah kardeşim ya, umarım en kısa zamansa hepimiz yerleşiriz güzel kurumlara
-
@paretowilfredo kıymetli hocam insanlar mesleklerinde ne yaşadığını kimse bilmez ben sırada beklerken meslek sahibi olup ilana başvuranları hep savundum hatta bu yüzden tepki de çektim. Mesleğinde mobbinge uğramış olabilir iş tanımı onu mutsuz edebilir sonuç olatak mutlu olmak için bu işe girmeyi istiyoruz.Puanı 90 üstü olup tasrayi kazanıp başka özlük hakları için başvurana da kimse birşey diyemez puanı yüksek onada eyvallah.
Gel gelelim denetim kadrosunda 3600 ek gösterge olan yani kaymakam ve hakimlik hariç en iyi sınıf hali hazırda bir mesleği kazanıp daha ise başlamadan yani işi sevip sevmediği belli değil mutlu mu mutsuz mu belli değilken aybi ayarda aynı turnesi olan vs özlük hakkı olan bir mesleğe basvurmak bu BENİM BİLE artık tepkimi çeker kıymetli hocam.
Zaten ilk verdigim örnekleri bende elestirmiyorum bunlar yaşanıp tecrübe edilip bu yola bu seçeneğe dönülen durumlar ama adeta oyun oynar gibi olmaz hocam olmaz ..
Kendi vicdanı ile muhasebesini yapan zaten buraya yazıp kendini de savunma gereği duymasın adını bilmeyiz kimsenin sanini bilmeyiz eğer kendi forumdaki ismine ve davranışlarına halel geleceğini düşünüyorsa ozaman herkes kendine yakışanı yapsın herkese iyi akşamlar -
@Willsmithh Dediğim gibi dostum eleştiri herkesin hakkı. Benim itirazım ithamlara yalnızca. Ağır ithamlar gözüme ilişti, bu yüzden müdahil olma gereği hissettim açıkçası. Kaldı ki söylediğim başkalarının hayatını bilmeme olgusuna işsiz dostlarımızın hali de dahildir. Kimin işsizlikten kaynaklanan, işe girince çözülecek ne büyük dertleri var kimse öngörmüyor. O nedenle de forumda bazı davranışları çok eleştirilen işsiz dostlarımız için de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
-
@paretowilfredo tespitleriniz çok kıymetli hocam ancak sizin forumu oluşturma ve bizlere yaklaşım tarzının gayenizi paylaşıyorum yeri geliyor burda atanan arkadaşları görünce inanın evde sen şakrak seviniyorum.Ben normalde foruma şimdiye kadar tenkit de dahi belki çok az bulundum ama şu süreçte baktım işsizlik karşısındaki tem mutluluğum burdaki dostlarla aynı kaderi paylaşmak aynı dertler ile hemhal olmak kendimi yalnız hissetmemek iken bazı arkadaşlar sezon sonuna doğru sen yoluna ben yoluma durumuna geçiyor burda ismen birini işaret etmiyorum bu biraz zoruma gitti.Bende burda inşallah atandığım günleri gördükten sonra sözüm arkadaşlarımız için hep burda kalacağım ama yeni başlıklarda kendim için değil dostların kazandığını görmek için.Biraz bu konu özelinde sene boyu olumsuz sonuçlar alan benin gibi bir kaç arkadaşın serzenişine dönüşmüş olabilir affola iyi forumlar
-
@a-c-pigou altına imzamı atarım.
-
Bende başvurumu yaptım arkadaşlar
Başvuru no :360
2019 kpss P9 : 94.16 sıralama : 54
Umarim düşük kapar umarım mesleği layık ile yerine getirecek gittiği yerden kaçmayı değil gitti yere birşeyler katmayi hedefleyenler kazanır .. -
bende şiimdi başvurumu yaptım ama başvuru numarası nerde yazıyor ben göremedim. ikinci olarak sınav başvurunuz başarılı bir şekilde alındı gibi bir ibare görmedim. sadece biligilerimizi kaydedip başvuru formunun çıktısını alınca başvuru işlemi tamamlanmış mı oluyor ??
bu arada p9:90.88 -
@abdulaziz başvuru formunda tepede yazıyor evet bilgileri kaydettiginiz de başvuru tamamlanıyor
-
@abdulaziz hocam başvuru formunu indirdiyseniz eğer, sol üstte başvuru numarası orada.