Kaymakamlık ihtimal için değermi
-
Merhabalar arkadaşlar bir kamu kurumunda dğz memur olarak çalışıyorum aof kamu bitirdim lakin kaymakamlık için artık boş gibi geliyor aoflu almayacaklar boşa çalısıyorum. Size sorum şu;
Yasım 24 ve 2 yıllık bir okul bitirdim dgs ile örgüne geçiş yapıp sosyoloji bitirip Örgün okumuş şekilde Kaymakamlık şansımı denemek istiyorum. Okul bittiğinde yaşım 27 olacak ve Kaymakamlık 35'e kadar sınırı olduğu için 8 defa şansım olacak. Lakin şöyle bir sorun var Evdeyim çalışıyorum çocuğum var okula git gel mesafesi 150 kilometre maddi ve manevi 3 yıl boyunca yorulacagım. sizce bir ihtimale değermi???? -
valla hocam ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum .yaklaşık 4 5 yıldır bu işin içindeyim .4 yıldır da İngilizcem ve 85 altı olmayan puanlarım var .Çeşitli kurum mulakatlarına girdim tanıdık olmadığından hepsinden elendim .Bu kurumlar öyle amann aman kurumlar da değildi .Tanıdık olmayınca kıytırık kurum da bile şansın çok az , kaymakamlıkta ne derece olur bilemiyorum .
-
Denemeye değer ancak 3 yıl içinde fikrinizde değişebilir iyi düşünün karar verin
-
@engineerisletme ne anlamda
-
@ekeblad minareyi çalan kılıfını hazırlar hcm değermi onu dedim
-
@kaimmmakam kazanırsan fazlasıyla deger
-
@engineerisletme işte orasını bilsem 5 sene yine okurum
-
@kaimmmakam değer mi derken ?
-
@ekeblad yani sırf kaymakamlık sınavlarına girebilmek için 3 yıl yukarda bahsettiğim sıkıntılı süreyi çekecegim bu anlamda değermi
-
Hocam akıl vermek gibi olmasın ben düşüncemi söyleyeyim karar sizin. Bana kalırsa sadece kaymakamlık için bu eziyete girmezdim. Çünkü kazanacağınızın garantisi yok ve gençliğinizin en iyi yıllarını bu yolda harcayacaksınız. Hem okula git gel hem çocuğunuzda var sanki çok yorulursunuz gibi geliyor. Ama sadece kaymakamlık değilde A grubu meslekler için hazırlanacaksanız o zaman olabilir.
-
@gfdsgsda hocam kamu kurumunda çalışıyorum işim var maddiyat önemli değil sadcee bu çekilecek çileye dğermi o kafamı yoruyor
-
Çok yorucu bir süreç.. Değer mi bilemedim. Yine de hayallerin peşinden koşmak güzel bir şey.
-
Vuslatın başka âlem
Sen bir ömre bedelsin ah
Sen bir ömre bedelsinDemiş şair.Burada önemli olanın ihtimalin sizler için ne ifade ettiğidir.Kaymakamlık mesleğinin aşk ile yapılması gerektiğine inanıyorum.Eğer ki bu aşk sizde mevcut ise kahrın da hoş lütfen da hoş sevgili deyip yola çıkmalı aşık.Aslolan varmak değil,yolda olmaktır.Varmak nasip meselesidir.O da herkesi aşan bir mevzudur zaten.Ancak aşk meselesini doğru tartmak gereklidir.Hoşlantı,heves,hırs,takıntı gibi duygularla karıştırılmamalıdır.Aşk söz konusu olmadığı takdirde bu dünyada yerine konulamayan en önemli değer olan zamanın ciddi bir kayıp olacağı bilinmelidir.Ki bu zamanın kaçırılabilecek fırsatlar maliyeti de olacaktır ve bu maliyetin gençlik yıllarına tekabül ediyor oluşu da ayrıca göz önünde bulundurulmalıdır.Kalbinizin sesini dinleyerek hakkınızda en hayırlı olan seçimi yapmanızı dilerim.
-
@harveyspecter teşekkürler
-
Üstteki hiçbir yorumu okumadım direkt yazıyorum, kaymakam olmayı istemek ile aşık olmak arasında fark yok. Oturup düşününce ne demek istediğimiz gerçekten anlayacaksınız.
-
@titoizm bende katılıyorum maaş, imkanlar, yönetmek falan bunları bir kenara koy kaymakamlık hakikaten yönetimin altındaki insanlarla kurduğun bağ, gerçekten meşakati çok olan bir makam. Belediye Başkanlarımız da şüphesiz hizmet verdikleri il/ilçelere aynı şeyi duymalılar, duyanlarda vardır ama kaymakamlıkta o makama gelmek için verdiğin mücadele çok çok fazla bence.